Şimdi Ara

MSI GE60 0ND Soğutma Güçlendirme Çalışması (Bolca Resim İçerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
6
Favori
9.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harika bir çalışma olmuş. Sogutucuyla ne kadar fark oluyor? Heatsinklerin isi oluşturduğunu düşünüyorum demenize takıldım. Sanki mantikende dediğiniz gibi bi hava sirkülasyonu lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhdh

    Harika bir çalışma olmuş. Sogutucuyla ne kadar fark oluyor? Heatsinklerin isi oluşturduğunu düşünüyorum demenize takıldım. Sanki mantikende dediğiniz gibi bi hava sirkülasyonu lazım.

    Laptopu artık kardeşim kullanıyor ve benden daha fazla oyun oynuyor.

    Geçenlerde 9 saat oyundan hiç çıkmamış. (LOL oynuyor)
    baktığında sıcaklıklar 90 üzerine hiç çıkmamış
  • Hocam ellerinize sağlık güzel bir çalışma ve sunum olmuş. Bende aynı seriyi 0nd sürümünü kullanıyorum alalı 3,5 sene oldu aşağı yukarı bende sizin gibi folyo kaplamayı düşünüyorum bana matıklı geldi. Benim anlamadığım ben oyun falan oynarken işlemcinin ve intelin vga ekran kartının sıcaklığı gtx 660m den çok sıcak olması. Mesela işlemci 100 derece iken ekran kartı en fazla 80 derece oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre155

    Hocam ellerinize sağlık güzel bir çalışma ve sunum olmuş. Bende aynı seriyi 0nd sürümünü kullanıyorum alalı 3,5 sene oldu aşağı yukarı bende sizin gibi folyo kaplamayı düşünüyorum bana matıklı geldi. Benim anlamadığım ben oyun falan oynarken işlemcinin ve intelin vga ekran kartının sıcaklığı gtx 660m den çok sıcak olması. Mesela işlemci 100 derece iken ekran kartı en fazla 80 derece oluyor.

    bariz bir fark var ama aklıma ilk gelen şey ekran kartının üstündeki termal macunun daha iyi durumda olduğu.
    en kısa sürede bir temizlik ve termal macun yenilemesi yapmanızı tavsiye ederim.
  • selam hocam,
    ben de ne zamandır folyo vb düşünüyordum. senin konuna rastladım :) anladığım kadarıyla 10 derece kadar fark olmuş, eğer bu fark sürdüğün macunla alakalı değilse gerçekten ciddi bir fark yakalamışsın. boş zamanımda ben de deneyeceğim. güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık.
  • Macunla çok alakası var kaliteli macun al zalman stg-2 onerimdir piyasanın en iyilerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandğım macun çok iyi profesyonel bir macun değildi. Fakat fiyat performans oranı en yüksek macundu. Gayette yeterli oldu. Daha profesyonel bir macunla 3-4 derece daha oynayabilir diye düşünüyorum.
  • Selamlar, öncelikle uğraşlarınız için elinize sağlık. Bende de GE60 modelli notebook bulunmakta. Boşta iken 60 civarı, oyunlarda mevsime göre 90-100 ve üzeri almaktayım (Bugüne kadar sadece 1 kere 130a vurup kapandı onun dışında bir sıkıntı yaşamadım). Uyguladığınız işlemler ne kadar verim sağladı sizce buna değer mi? Ben de yakın zamanda sağlam bi temizlik yapmayı düşünüyorum cihaza, o sırada yapayım modları dedim
  • oncelıkle konunuzu bastan sona dıkkatle ınceledım cok guzel ,ozenlı ve verimli bir çalışma çıkarmışsınız , tebrik ederim hocam. Benim aklımda laptopa ıkıncı bır fan ekleyıp bakır boruları işlemci ve gpunun uzerınden gecicek şekilde şekillendirip geçirmek gelmişti heatsinklerin konumunu da optik sürücüyü iptal edip oraya ıkıncı fanı yerlestırmek aklımdan gecmıstı ancak daha once boyle bır gırısım ya da buna benzer bır sey goremedım dolayısıyla cesaret edemedım sızınkı buna bunzer bır sey olmus ortaya da guzel sonuc cıkmıs aklımdakını gerceklestırebılırsem eger forumla paylasmak ıstıyorum
  • Usame Bin Potter kullanıcısına yanıt
    Laptopu kardeşim her gün oyun amaçlı kullanıyor. Kapanma kasılma hata verme gibi donanımsal hiç bir badireler oluşmuyor. Memnuniyetle kullanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de bir fan daha düşündüm fakat anakart üstünde fan için soket yok. Paralel bir kabloyu başladığımızda diğer fanın da devir ve çalışma prensibinde sıkıntı olabilir diye uğraşmadım. Pasif olarak ge serileri güzel soğutmaya sahip. Yaptığım uygulamalar ile dahada başarılı oldu testlere göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lecher

    Ben de bir fan daha düşündüm fakat anakart üstünde fan için soket yok. Paralel bir kabloyu başladığımızda diğer fanın da devir ve çalışma prensibinde sıkıntı olabilir diye uğraşmadım. Pasif olarak ge serileri güzel soğutmaya sahip. Yaptığım uygulamalar ile dahada başarılı oldu testlere göre.

    fan baglantısı ıcın usb yerinde kullanmayı dusundum 1 tane usb portunu feda ederim diye ama bu seferde fan sureklı bır devirde donucek boost olayını nasıl yapıcaz onu bulamadım ben de bu ıkıncı fanın mantıgı daha cok yardımcı sogutucu nıyetıne olur diye dusunuyorum bakalım kısmet belkı yaparız
  • Up!

    Yaz aylarında sıkıntı yaşayanlara kılavuz olması amacı ile.
  • Merhabalar hocam. Bende aynı modeli kullanıyorum fakat klavyesini sökemiyorum nette de bir bilgi bulamadım nasıl söküleceği ile bir bilginiz varmı? Teşekkürler.




  • Hay Allah senden razı olsun hocam çok güzel anlatmış çok işime yarayacak teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam size birşey sormak istiyorum. Ben notebooku soğutucu fan ile kullanıyorum yani binevi masaüstü pc gibi kullanıyorum.

    Biliyorsunuz ki ekran kartının tam üstünde hava delikleri yok. Ben oraya delik açsam herhangi bir sorun olurmu? Yada tam üstüne değil de biraz sağa doğru açsam iyi olmaz mı soğutucu için? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Ben kasanın orjinalliği bozulmasın diye alt kapakta işlem yapmadım ama yabancı kaynaklarda yapanları gördüm.

    Tabiki daha verimli hava girişi sağlayacaktır. Peltier ile delerken kapağı kırmayın. Dikkat edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir oksitlenme veya tozlanma durumu falan olmaz değilmi? Direk hava oraya üfleyecek çünkü. Firmanın oraya hava deliği açmaması beni kıllandırıyor açıkcası.

    Cihazınıza herhangi bir overclock uyguladınız mı birkaç birşey sormak istiyorum:)
  • Far2Cry kullanıcısına yanıt
    Unlock bios filan yapmıştım
    Oyun için bir sürü şey yapmıştım zamanında. Sonra anlamsız bir sebepten anakart patladı bir gece.

    Ondan sonra hiç uğraşmadım. Kardeşime verdim bu laptopu o da geçen ekran kartı sürücüsü güncellerken hata almış birşeyler olmuş ve şu anda açılmıyor bilgisayar kesinlikle.

    Muhtemelen bios uçtu. Pazartesi Service Point'e yollayacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.