Şimdi Ara

MSI GF65 THIN 9SD-1028 i7 9750h - 512SSD - 8GB - 1660Tİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
15
Favori
29.850
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Hocam sizin cihaz 144hz model mi? Eğer öyleyse cihazın kullandığı panelin model numarasını verir misiniz? İnternette her yeri gezdim fakat bu modelin hangi paneli kullandığı hakkında bir bilgi bulamadım.
    144 hz. olsa muhakkak yazarlardı diye düşünüyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    Cihaz 144hz hocam. Onda sorun yok onu biliyoruz zaten. Benim aradığım o değil. Benim aradığım kullanılan panelin marka ve modeli. Bu sayede ekran gecikmesi renk doğruluğu gibi özelliklerine bakabilirim. Ekranı ekran yapan sadece 144hz olması değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt

    Grey-to-grey en az 30ms vardır. Rekabetçi oyunlar oynanmaz diyebilirim. Bu tip giriş seviye laptopların 144hz panelleri doğal olarak rezalet gecikmeye sahip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt
    120hz panel olan modelin öyle hocam. 144hz olan için ise bir iki yerde 3ms gibi değerler bile geziyor ama tam bilgi yok. 3ms olduğunu da hiç sanmıyorum. O yüzden modele bakmak istedim. 30ms gibi bir değer varsa 144hz gerçekten hiçbir işe yaramaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B156HAN13.1 paneli kullanılmış. 120hz olan ilk seri panelden sadece hz olarak oc’lanmış panel sanırım. Ben bu fiyatta bir üründen 10ms response olmasını zaten beklemiyorum. Zaten giri seviye laptopların %90 ında panel bu seviyede oluyor. Özel paneli olan cihazlar 1650 ekran kartı bile olsa 10 bin tl üstünde şuan. Sizin için response time çok önemliyse 2 bin lira daha veririm derseniz 10 bin lira civarına daha iyi cihazlar var. Fakat benim tavsiyem eğer rekabetci fps oynuyorsanız zaten laptop almayın, gidip masaüstü toplayın. Hem büyük ekranda hemde daha yüksek fps’lerde oynarsınız


    İlk seri panelin özellikleri alttaki gibi. Bundaki 144hz olan panelin özellikleri büyük ihtimal buna yakındır.



    MSI GF65 THIN 9SD-1028 i7 9750h - 512SSD - 8GB - 1660Tİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 16 Ocak 2021; 17:14:14 >




  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam. Hayatımda hiç 144hz kullanmadım, aşırı rekabetçi fpste oynamam. Cod ve battlefield oynarım 60hz de bile sorun yok. Zaten çok oyun oynayan birisi değilim eskisi gibi. Beni korkutan şeyler internette gördüğüm yorum ve incelemeler. 20mslik bir 144hznin 60hzden farkı yok, görüntüde çok yırtılma var, çok fazla ghosting oluyor tarzı şeyler çok okudum. O sebepten beklentilerim çok düştü açıkçası. He fiyat olarak bu cihazdan iyisini görmedim şu koşullarda orası ayrı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    30ms reponsun karşılığı piyasada 7-8ms diye satılan monitörler. Valorant, csgo tarzı fps oynamıyorsanız sizin için reponse time’ın çok bi önemi yok. Cihaz zaten oyunlarda yüksek ayarlarda 70-80 civarı fps verecek. Daha düşük ayarlarda 110-120 civarı fps verir. 144hz ekranda oynasan bile 144 fps alamadığın için tam performanslı olmayacak. Millet rakamlara o kadar çok takılıyorki kendi ihtiyaçlarını unutuyor. Üstte söylediğim gibi eğer rekabetçi tarzda oyun oynuyorsanız yüksek fps alabilen, reponse time düşük olan, yüksek bir hz değerine sahip sistemde oynamanız lazım. Böyle bir laptopta şuan 15-16 bin tl. Bunun yerine masaüstü pc alsınlar, sizin ihtiyacınız ancak masaüstü pc’lerde.

    Burda 8 bin liraya 1660ti 6gb ekran kartlı i7 9. Nesil, ince kasaya sahip, 1.86kg ağırlığında hafif sayılan bir cihaz alıyorsunuz. Response time’a takılmayın. Şuanki şartlarda 2. El piyasası 9bin üstü olan bir bilgisayar bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 16 Ocak 2021; 18:34:39 >




  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihazın optimal performans aralığı 120fps diye düşünüyorum. Oynanan oyuna göre değişir tabi. Windowstan 144 yerine120ye alıp o şekilde kullanmayı planlıyorum hatta. Çünkü kart belli, dediğiniz gibi 144fps veremeyecek çoğu oyunda. Zaten 120-144 arasındaki fark ne kadar belli olur o tartışılır. Rakamların lanse edilmesi konusundaki görüşünüze katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Evet. Cihaz elime geçince detaylı bakacağım ama cihazda performans anlamında problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Gümrük konusunda aklında soru işareti olanlar için söylüyorum. Havalimanında çalışıyorum şimdi burdaki gümrük muhafaza memurları ile görüştüm. Ürünün gümrük ücreti gönderen tarafından ödenmiş olursa hiçbir problem yaşamazsınız diye bilgi verdi. Vekaletname istenmesi ürünün ticari sayılması durumunda oluyormuş. Bunun sebebide gönderen kişinin gümrük ücretini ödediğini beyan etmemesiymiş. Cihazın faturası kesildiğinde mailinize invoice atılıyor. Bu evrağı saklayın olası bir durum yaşarsanız bu evrağı gümrüğe siz kanıt olarak sunarsanız bir problem yaşamazsınız. Ürünün 2 ay gümrükte kalması gibi bir durum olmaz. Yukardaki arkadaş böyle bir durumla karşılaşmış neler yaşadığını kendisi anlatırsa daha iyi olur.

    Ek not: bazı yerlerde bilgisayarlarda ötv alınıyor diye bir dedikodu var. Böyle bir şey yok. Bilgisayarlardan sadece %18 kdv alınır. Yurtdışı alışverişte ödediğiniz kdv değil gümrük vergisidir. Avrupa ülkelerinden alınan ürünlerde %18 diğer ülkelerden alınan ürünlerde %20 gümrük vergisi ödersiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=oLiiCjPDyFI&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 16 Ocak 2021; 18:53:39 >




  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt

    Hocam sade vatandaş olarak ilk yurtdışı online alışverişimi yaptım ups`nin ilk bilgilendirmesine göre ürünün fiyatına inanmadılar fatura gonderdim ayrıca yetki belgesinde gönderdim (ups firmasına gümrük için yetki veriyorsun bunu herkesten istiyorlar bana öyle söylendi) bu fiyata olmuyacagini söyledi sonra kg ile ilgili sıkıntı çıkardı kutuyu açmışlar ABD deki satıcı ile görüştüm ürün yasaklı veya sorunlu değil dediler sonra 1186 TL gümrük çıktı gumrukcuyle anlaşmak zorunda kaldım vekâletname noter onaylı onunda masraflar i derken neyse ki itiraz edip satıcının maillerini ve ödeme detaylarını tekrar gönderdim gümrükçü olmasa masraflar bana kalmıştı..

    benim bu işten anladığım gümrük memurunun keyfine kalmış ağzımdan burnumdan geldi buarada 1 hafta boyunca günde 2-3 kez ups i saticiyi ve gumrukcuyu aradım.. inşallah sizde sorun çıkmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • surveyors S kullanıcısına yanıt
    Evet gümrükçü çok etkili bu süreçte. Ben bunu bildiğim için gelen yetki belgesinde ürün linkini yazdım ayrıca gönderdiğim mailde ürünün linkini ve bana gelen faturayı gönderdim. Gönderilen faturayı zaten gümrük memuru görünce başka bir şey diyemiyor. Siz bu ürünün aynısını mı aldınız. Ürün nasıl bir problemi varmı
  • özelden yazdım...

  • Ürünü gelen varsa bana bilgilendirme yapabilir mi? Ben de almak istiyorum kafamdaki sorular:

    1 ürün trde kargo ile gelirken kırıldımdiyelim ne yapıcaz

    2 msi tr de garantisi var mı?

    3 gümeük işlemlerinde sıkıntı çıkarsa noterle fln uğraşmam gerekiyor mu?

    4 ürüne ekstra ram takınca garanti bozukuyor mu ?

    5 ürün bozuk geldi iade edicem geri 1000 gümrük mü ödeyeceğim? Eğer tr de msi garantisi varsa tamire yollayabilir miyim?

    6 korgocular ürünü çaldı diyelim hadi çok düşük ihtimal olsa newegg

    le mi iletişim kurucam yoksa ups işle mi? (Yani başım ağrıtacsk bir durum olursa kime danışıcam)

    8 indirm ne zaman bitiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 17 Ocak 2021; 1:18:8 >
  • Mr.Governor M kullanıcısına yanıt
    1- Gelirken kırılırsa eğer kargodan tutanak almazsanız başınız ağrır. Bu yüzden teslim alırken kutuya iyi bakmak gerekiyor. Ürünün gümrükte kontrol edilmesi işin kutusu açılabiliyor ordaki gümrük memuruna bağlı.

    2- global garantisi var msi garanti vermek zorunda. Ürünü msi’in sitesinden kayıt ettirebiliyorsunuz.
    3- gümrük tamamen ordaki memura bağlı bir şey. Uğraştırmak isteyen memura denk gelirsen ek vergide ister noterede yollar. Ürünün faturası kesilince gelen faturayı saklamak önemli.

    4- ekstra ram için msi ile görüşmek lazım. Normalde garantiyi bozmaz ama sticker felan yapıştırıldıysa cihaza cihazın içi açılması önerilmez

    5- 30 gün içinde iade yapılıyor fakat bunun için satıcı ile iletişime geçmek gerekiyor. İade için giden üründe kargo tarafınızdan karşılanır bu yüzden ürünü burdaonarım yaptırmak daha mantıklı

    6- kargo size teslim edilmezse sizin yapacağınız birşey yok. Neweeg sorumlu bu durumda. Ama böyle kayıp mevzusunda sizinde paranıza bir süre el konulabilir. Ürünü arıyoruz vs diyerek bekletirler.

    İndirimin ne kadar süreceği belli değil. Ürün şuan bestbuyda daha ucuza satılıyor. Bir süre daha sürer fiyat sanırım.




  • Hocam peki 8100 TL'yi ödedik. Gümrük memuru sorun çıkarttı, bunun üzerine ne kadar daha ödeme yapmamız gerekiyor? Anlamadığım kısım şu biz gümrükte sorun çıkmaması için para ödüyoruz buna rağmen neden ek ödeme yapmamız isteniyor? Çok fazla uğraştırarak başımı ağrıtacaksa vazgeçmek zorunda kalacağım, bu konuları detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tightrope -- 17 Ocak 2021; 3:8:1 >
  • Tightrope kullanıcısına yanıt
    Newegg vergiyi %18 olarak hesaplıyor gümrük memuru %20 olması lazım diyerek %2 ek ücret isteyebilir. Buna ek olarak sitenin sana verdiği fiyatlandırmayı gerçekçi bulmayıp vekaletname isteyebilir bunada 200-300 tl civarı gider. Başka bi ücret isteyemezler. Yani ödeme yapmanız gerekse en yüksek ödeyeceğiniz tutar 500 tl dir.




    MSI GF65 THIN 9SD-1028 i7 9750h - 512SSD - 8GB - 1660Tİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 17 Ocak 2021; 7:10:13 >




  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt
    Gümrük memuru uyuzluk çıkarsa bile ek ücret ödenmez. Ürününn linki belli, satılan fiyatı belli. Ayrıca newegg politikasına göre hesapladıkları tax tahmini, fakat eğer bu rakamın üstünde bir tax çıkarsa aradaki farkı cebinden karşılıyorlar, aynı amazon gibi.

    MSI GF65 THIN 9SD-1028 i7 9750h - 512SSD - 8GB - 1660Tİ

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü gelen kimse yok mu ? bir inceleme paylaşşın elimde kredi kartıyla bekliyorum 2 gündür

  • Mr.Governor M kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz gümrükte şuan haftasonu diye bekliyor. Pazartesi işlemler biter salı bana ulaşır diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.