Şimdi Ara

Msi gl65 144hz-i7 10750-1660 ti-16 ram-512 ssd-1 tb hdd-win 10- 8655₺

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
781
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI - GL65 Leopard 10SDR-492 - 15.6" 144 Hz - Intel Core i7-10750H - GeForce GTX 1660 Ti - 16 GB Memory - 512 GB SSD + 1 TB HDD - Windows 10 Home - Gaming Laptop https://www.newegg.com/global/tr/black-msi-gl-series-gl65-leopard-10sdr-492-gaming-entertainment/p/N82E16834155642?Item=N82E16834155642&Source=socialshare&cm_mmc=snc-social-_-sr-_-34-155-642-_-02112021


    Hesaptan son çekilen para 8655 lira. Ziraat bankkartla denemeyin. Ben encard ile aldım sıkıntı çıkmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Iyi fiyat
  • Bu laptop'u 7600TL civarına getirtmek istiyorsanız: Newegg Amerika'dan ONLYU22A koduyla 50 dolar discountla 850 dolara + 170 dolar gümrük vergisi + 40 dolar AmerikanPostam (10 dolar discount TEKNOSEYIR kodu ile) ile alabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeforRelic -- 11 Şubat 2021; 12:2:4 >
  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt
    Newegg'den TR'ye sipariş vermek daha mı pahalıya mal oluyor?
  • Newegg'in hesapladığı kur yüksek olunca bir de 60 dolarlık inidirim kuponu kullanınca 1000TL'ye yakın daha ucuz oluyor.

  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt
    Vay be. O kadar fark ediyor demek ki. Amerikapostam hızlı bir şekilde cevap veriyor mu benim için al seçeneğinde? Fırsat falan olursa benim için al dersen onlar geri dönene kadar fırsat ya da stok biter falan.

    Bir de dolar olarak ödeme gibi bir seçenek var mı TR siparişleri için?
  • Dönütleri hızlı müşteri desteğini beğendim fakat benim için al kısmında %10 gibi bir komisyon var. Kendinizin belirtilen adrese sipariş vermesini öneririm.

  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt

    Hocam birde eyalet vergisi var galiba 80 dolar.

    850 dolar cihaz.

    170 dolar normal vergi

    80 dolar eyalet vergisi

    50 dolar kargo

    1150 dolar yapıyor. Kur 7 desek 8050 bence direk almak daha mantıklı zaten benim için al yaparsanız 450-500 daha komisyon oluyor hiç bir esprisi kalmıyor.

  • ben başka laptopta denedim 1000 TL daha pahalıya geliyor

  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt

    Eyalet vergisi satın alırken mi gösteriyor? O varsa dediğiniz gibi 500TL fark oluyor.

  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt
    Benimiçinal dediğimde gösterdi. Amerika içi vergi diye geçiyor. Verdikleri adrese göndersekte o vergi çıkar diye düşünüyorum siteden denemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeforRelic

    Bu laptop'u 7600TL civarına getirtmek istiyorsanız: Newegg Amerika'dan ONLYU22A koduyla 50 dolar discountla 850 dolara + 170 dolar gümrük vergisi + 40 dolar AmerikanPostam (10 dolar discount TEKNOSEYIR kodu ile) ile alabilirsiniz.

    newegg usa'dan Amerika postam ile arkadaşlara tecrübemi paylaşayım. Bende aynı cihazı aynı şekilde 27 ocakta aldım Fakat hala bekliyorum.


    Öncelikle teknoseyir kodu ile beraber kargo toplam 50.75$ tutuyor. Bu sizde de değişmez. çünkü ürün yaklaşık 9.2 küsur lbslik bir kutu ile geliyor Amerika postama. size tartıdayken fotoğraf atıyorlar orda görünüyor. 9.01 lbs bile olsa o küsurattan dolayı bir üst rakama yuvarlanıyor. yani 10lbs. 10lbs kargo ücreti 60.75$. Aşağıda bütün sürecimi tarihleriyle veriyorum. Fakat bazı aşamalarda milyonda bir başa gelecek ihtimaller başıma geldi. Bunları yıldızladım ve altına açıklamalarını yazdım. Okumanızı tavsiye ederim. Şimdi gelelim sürecime:


    27/01/2021 sipariş verdim.

    29/01/2021 newegg ürünü tarihinde kargoya verdi.

    02/02/2021 tarihinde amerika postama ürün teslim edildi.*

    03/02/2021 tarihinde amerika postama %20 gümrük vergisini ve kargo ücretini 224.55usd olarak ödedim.**

    04/02/2021 tarihinde amerika postam ürünü kargoya verdi, tahmini teslimat tarihi 10/02/2021 olarak görünüyor.***

    11/02/2021 hala teslimat bekliyorum.


    *arkadaşlar normalde newegg en geç 1 şubatta teslim edilecek şeklinde yazdı. hatta ups takip sitesinde de aynı tarih vardı, kaldı ki ups takip sitesi tahmini gün yazar ve noktası noktasına o günde teslim ederler. Ne geç ne de erken. Fakat o tarihte amerika da inanılmaz bir kar fırtınası yaşandı, bütün iş yerleri kapalı kaldı ve teslim edilemedi. O yüzden bir gün sonra teslim ettiler.


    **Amerika postama ürün ilk geldiği zaman tam 280$ gümrük vergisi çıkardılar. O sıra mesai de bitmişti ve yazamadım. Ertesi gün konuştuğumda bana ürünün üstünde fiyat ya da fatura olmadığı için kısa ortalama bir fiyat araştırması yapıp vergiyi öyle yazdıklarını, sipariş ekran görüntüsünü atarsam düzelteceklerini söylediler. Whatsapptan attım ve iki dakika 'da düzeldi. Yalnız bu soruna verdikleri tepkiden anlıyorum ki genelde tüm paketlerde böyle yapılıyor. Paket sahibi müdahale etmeyip direkt ödeme yaparsa da fazla fiyatı kendileri alıyor gibi geldi. Çünkü sürekli olan bir durummuş gibi yaklaştılar soruna. Fakat uğraştırmadan anında düzeltilmesi güzel oldu.


    ***iki gün önce Amerika postamı aradığımda tekrardan bahtsızlığım yüzüme vurdu. Söylediklerine göre şubat ayı itibariyle THY, New York JFK havalimanındaki deposunu taşımış ve daha tam kapasite olarak çalışmaya başlamamışlar. Ayrıca pek çok uçağının farklı kıtaya görevlendirmeye gitmesi sebebiyle de bir yığılma olmuş. Bu sebeple benim paket daha gelememiş. Daha doğrusu tam olarak belli değil. Şöyle ki Amerika postam TC gümrüğüne "bizim 100 tane malımız gelecek" diye rezerve ederek ürünleri sunuyormuş. Fakat şuan bu 100'ün sadece 50 tanesi Türkiye'ye gelebilmiş, gerisi hala gelecek. Bu 100 tamamlandığı zaman toplu olarak gümrüğe sunulabiliyormuş ancak. Benimki bu grubun içinde fakat gelenler arasında mı kalanlar arasında mı belli değil. Ama her türlü bütün grup gelince gümrüğe sunulacağı için bekliyoruz. 12 Şubatta da son parti uçuşun olacağı söylendi. Eğer öyle olursa pazartesi günü gümrükten çıkar ve salı teslim edilir diye düşünüyorum. Amerika postam defalarca bu durumun ilk defa başlarına geldiğini, daha önce kendileriyle çalışan hiçbir müşterilerinde böyle bir sorun olmadığını söylediler. Artık benim bahtsızlığım mı bilemiyorum ama ilk alışverişim olduğu için geçmişini bilemem. Süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz.



    Notlar : Öncelikle dediğim gibi Amerika postamdan ilk alışverişim ve yaşadığım tecrübe yukarıda. Bunun haricinde ek olarak iyi ya da kötü gördüğüm bir iki şey var onları paylaşacağım:

    -Öncelikle aldığınız ürün amerika postamdan türkiye'ye kargoya verildikten sonra Türkiye gümrüğüne girişi yapılıp, gümrükten çıkınca da ups'ye teslim edilene kadar takip edemiyorsunuz. Tr de ups'ye verilince ancak takip kodu geliyor ve bu çok sinir bozucu bence. En azından kargoya verdikleri uçak uçuş kodunu bile paylaşsalar uçağı takip edebilirdik. Direkt uçuşsa tabii.

    -Bu vergi kısmı canımı sıktı. Büyük ihtimal alacağınız her pakete fazladan vergi yazacaklar. Uğraşmanız gerekecek. En azından siteye sipariş ekran görüntüsü tarzında bir upload kısmı koysalar, herkes siparişinin ekran görüntüsünü de yüklese, sonradan uğraşmasak. Çünkü mesai bitmiş oluyor, düzeltilmiyor, sonra hafta başına kadar beklemeceler, boşu boşuna paketin teslimatının uzaması vs. vs.

    -Sitenin iletişimi çok iyi. Gerek telefon gerekse de whatsappla yazdığım gibi karşımda muhatap bulabiliyorum. Bu büyük bir artı.





  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt

    Kodu kullanmak istediğimde OOPS... The email address associated with your account is not eligible for promo code ONLYU22A diye hata veriyor.Siz böyle bir şey yaşamadınız mı?

  • Cagtay13 kullanıcısına yanıt

    Ben ödeme kısmına kadar ilerlememiştim kuponun uygulandığını görünce buraya yazdım. Şimdi denedim dediğiniz gibi. Newegg'in kanser bir site olduğunu düşünmeye başlıyorum. Büyük ihtimalle IP adresimizden US'da olmadığımızı anlayıp uygulamıyor. Ama uyguladım diyen de var. Bilemiyorum bazen saçmalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeforRelic -- 12 Şubat 2021; 13:45:12 >
  • Cagtay13 kullanıcısına yanıt

    Dün denediğimde uygulanıyordu bugün bende de hata vermeye başladı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI - GL65 Leopard laptop serilerinde Isınma ve ileri ki zamanlarda menteşe sorunları çıkıyormuş.Alacak arkadaşlar nette vede bu sitede araştırsınlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.