Şimdi Ara

msi gl65 9sd coil whine cızırtı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2 aylık notebookta coil whine problemi var, bilgisayarı alırken vatanda teslim alıp orada kuruldu, teslim alırken özellikle bilgisayarın altını dinleyip bu ses varmı diye kontrol ettim yoktu. (aynı bilgisayar değişim oldu bu problemden dolayı yani bu ikinci cihazım).
    şimdi bu problem tekrar oldu ancak birşey dikkatimi çekti microsoft güncellemesinden sonra bu sıkıntı oldu bilgisayarı fiziksel olarak hiç hareket ettirmedim (güncelleme uzun süren güncellemeden).

    şimdi şunu sormak istiyorum güncelleme sonrasında böyle olması tesadüf olabilirmi?
    eski güncellemeye nasıl dönebilirim?

    yoksa hiç uğraşmadan servise mi göndereyim?

    teşekkürler.

    bilgisayar: msi gl65 9sd 013tr modeli
    i7 9750H - 16 GB RAM - 1660 TI EKRAN KARTI

    sessiz ortamda bilgisayarda uzun süre çalıştığımdan dolayı bu ses çok rahatsız edici oluyor, bilgisayarı kapattığımda kafamın ne kadar rahatladığını anlıyorum bu sesten ötürü...







  • Hocam merhaba, ben de eylülde msi gl63-9sdk aldım sizin pc ile aynı özelliklerde ve bende de coil whine sesi problemi var, ilk kullandığım zamanlarda ses yoktu sanırım çünkü hiç dikkatimi çekmemişti. Ancak son 2-3 aydır ciddi manada rahatsız ediyor bu ses beni de, bende sadece şarja takılı iken oluyor. Amazon.com dan almıştım ben değişim falan çok mesele olacağı için hiç uğraşmadım. İngilizce bir teknoloji sitesinde gl serilerinde çok sıklıkla oluyor coil whine sesi diye bir yazı okumuştum tekrar aradım şimdi ama bulamadım yazıyı. Sanırım gl serilerinde bu coil whine sesi konusunda ciddi sıkıntı var. Çözümü de yok gibi gözüküyor.

    Bende size başka bir sıkıntıdan bahsetsem, dragon centerda default şekilde meeting moduna alınca chromeda gezerken veya youtube videosu izlerken arada takılmalar oluyor sizde de böyle bir sorun var mı acaba ? Bir de işlemci sıcaklık değerlerinizi sorsam acaba yardımcı olur musunuz ? İnternette gezerken ve pubg, csgo gibi oyun oynuyorsanız işlemci kullanım oranı ve sıcaklıkları konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

    Valla sorunuza soruyla cevap vermiş oldum ama kusuruma bakmayın şimdiden




  • absolutelyy A kullanıcısına yanıt
    merhaba, cevabınızı yeni gördüm/farkettim,

    coil whine ile ilgili olarak, benim bilgisayardada aynı şekilde sadece şarz'a takılı iken oluyor, ben ilk aldığımda ses'in olmadığına eminim özellikle şarz'a takıp kulağımı dayamıştım bilgisayarın altına bilgisayarı teslim alırken kontrol etmiştim yani ancak yüklü bir windows veya ekran kartı güncellemesinden sonra olduğunu düşünüyorum, coil whine ile ilgili ne yapıcam bilmiyorum bilgisayarı göndermekte istemiyorum çünkü bilgisayarı indirim dönemindeyken çok uygun fiyata almıştım (8100 tl), şuanda fiyatı 12.000 tl olmuş, ve bilgisayar bitmiş yani değişim olmicak aynı miktarda iade olucak o fiyatada şuanda aynı donanımda cihaz yok. özetle sesi çözme taraftarıyım.

    takılma ile ilgili, takılma bende hiç olmuyor veya olduysada farketmedim.

    işlemci sıcaklığına bakabilirim tabiki sorun değil ancak nereden bakacağım?, csgo oynuyorum arada işlemci kullanımına bakmadım ancak csgo girdiğimde fan devereye sokuyor..




  • Hocam merhaba tekrar,

    Ses konusunda herhangi bir çözüm bulamadım ben, eğer siz bir çözüm bulursanız lütfen buraya da yazar mısınız ?
    İşlemci sıcaklığı ile ilgili de msi afterburner programını indirip kurarsanız (nasıl kullanılacağı ile ilgili videolar var youtube da) oradan işlemci ve ekran kartı ile ilgili sıcaklık çalışma frekansları, yüzdeleri ile ilgili hepsini görebilirsiniz. Ayrıca biraz araştırma yaptım işlemci sıcaklığı ile ilgili ve i7-9750H çok güçlü olduğu için ancak undervolt ile sıcaklık değerleri düşüyor. Başka bir çözüm bulamadım sıcaklığı düşürmek için ama dert etmem gerekli mi onu da bilmiyorum açıkçası.
  • https://www.hepsiburada.com/msi-gl65-9sc-041xtr-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000OO7VM?magaza=Hepsiburada

    bu bilgisayarı almayı düşünüyordum ama coil whine sorunu baya yaygın sanırım ? tavsiye eder misiniz?
  • Hocam valla ben karar verdikten sonra yaklaşık 7-8 ay pc araştırdım ve tr yerine amazon.com dan almanın daha hesaplı olacağına karar verdim ve dolar 5,5 iken almıştım daha sonra haliyle pc araştırmam sona erdi. Şimdi doların artmasıyla fiyatlar artmış haliyle. Size öncelikli tavsiyem amazon ve newegg gibi pc satan yerlere de göz atmanız olur, yurt dışından almanın + ve - yanlarını göz önünde bulundurarak. Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum pc yi ve coil whine dışında herhangi bir sıkıntı olmadı. Biraz işlemci sıcaklıklarından dertliydim onu da windows 1909 güncellemesi sonrasındaki sıcaklık düşüşü ile beraber aştım. Bu pc den genel olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum, ancak 8gb ram biraz düşük onu 16 gb a yükseltmenizi tavsiye ederim. Coil whine problemi biraz şans işi sanırım. Eğer daha ayrıntılı bilgi isterseniz de yine istediğiniz soruları cevaplayabilirim.
  • absolutelyy A kullanıcısına yanıt
    merhaba, ilk satırınızda çözüm bulursanız buraya yazarmısnız demişsiniz,

    msi yetkili servisini arayıp durumu anlattım, yazılımsal olarak çözümü olup olmadığını sordum, bios'tan bir ayar yaptırdı ve sesin %90 gideceğini söyledi, o ayar'ı yaptım telefonda 2 dakikayı almadı, ve gerçekten ses neredeyse yok diyebilirim sorun çözüldü, ancak yapılan ayarı hatırlamıyorum. performans'a bir etkisi olucakmı dediğimde hayır olmayacak denmişti sanırım. isterseniz sizde msi yetkili servisi (servis point istanbul merkezini aradım ve msi servis yetkilisi ile görüşmek istediğimi belirttim) ararsanız aynı işlemi yapıp deneyebilirsiniz..
  • Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için en kısa zamanda arayacağım ben de.
  • absolutelyy A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Coil Whine probleminize çözüm bulabildiniz mi? Bulduysanız nasıl bir çözüm?

    Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.
  • biqoo B kullanıcısına yanıt
    işlemcınız ıntel ise asusdahttps://www.youtube.com/watch?v=sKjw-uShTlo burdakı ıslemı yapınca sorun hal olmustu msi da belkı işinize yarar
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim uygun fiyata bir gl65 modeli buldum, msi almayı düşünüyorum da ondan dolayı sordum. Zaten diğer msi konusunda da diğer bir msi modeli olan gf65 hakkında benim soruma cevaben lenovo malzeme kalitesi olarak daha iyi demiştiniz. Ama işte henüz net karar veremedim.

    Gl serilerinde de genelde GL75 olmak üzere coil whine şikayetleri var.

    Ben de yaptığım araştırmada BIOS ayarlarında CPU-C States ayarını disabled yapınca sesin gittiğini söyleyen kullanıcı yorumlarıyla karşılaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biqoo -- 18 Haziran 2020; 21:25:31 >
  • Hocam valla coil whine a bir çözüm bulamadım maalesef ama artık sanki eskisi kadar ses olmuyor. Online eğitim sürecindeyim, pc ile sürekli iç içeyim ama pc nin dertleri şuan için ikinci planda hocam.

    GL65 alacağınızı söylemişsiniz, eğer Türkiye den alacaksanız zaten garanti kapsamına giriyor. Ben amerikadan aldığım için garanti değişim uğraşmadım hiç, idare edip gidiyoruz yani sizin anlayacağınız.

    Ama ben çok memnunum pc den, (10 senelik casperdan geçtiğim için de olabilir bu memnuniyet) o yüzden artık çok da takılmıyorum sese.
  • absolutelyy A kullanıcısına yanıt
    Hocam yazıda da belirttiğim gibi msi resmi sitesinde yer alan buradaki bağlantıya göre BIOS ayarlarında sesi azaltmak mümkünmüş. Yine bu konuda biri zaten biostan işlem yaptığını belirtmiş.

    buradan bakabilirsiniz:

    Link


    Bir de sizin ekranda ışık sızması var mıydı hocam? Varsa çok mu az mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biqoo -- 19 Haziran 2020; 19:18:2 >
  • Işık sızması yok hocam, ya da çok az vardır belki de ben farkedemiyorumdur. Panel güzel hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.