Şimdi Ara

MSI GTX 960 Gaming 2G Ekran Kartı Video İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Bu videomuzda Nvidia’nın merakla beklenen orta seviye kartı GTX 960’ın MSI tarafından özelleştirilmiş GTX 960 Gaming 2G modelini inceliyoruz.






    Nvidia’nın Maxwell 2.0 mimarisiyle piyasaya sunduğu GTX 980 ve GTX 970 kartlar kullanıcıların beğenisini toplasa da, bu modellerin üst seviye kartlar olması malesef çoğu kişi için bu ürünleri fiyatlarından dolayı ulaşılabilir kılmıyor. Bu sebeple bir çok kullanıcı firmanın yeni orta seviye kartı GTX 960’ı beklemekteydi.




    Teknik Özellikler:

     

    28nm GM206-300 Yongası


    2.94 Milyar Transistör


    8 SMM Modülü - 1024 Cuda Çekirdeği


    64 Doku Ünitesi


    32 ROP Birimi


    1126/1178 MHz Referens GPU Hızı


    1216/1279 MHz MSI GTX 960 Gaming 2G GPU Hızı


    2 GB, 128-bit GDDR5 Video Belleği


    7008 MHz Efektif Bellek Hızı


    120W+ TDP


    Twin Frozr 5 Soğutucu




    GTX 960:

     

    GTX 960, teknik özellikleri ve sahip olduğu işlem birimleriyle GTX 980’in tam olarak yarı gücünde bir silikonla tüketicilere ulaşıyor. Orta segmentte Full HD yani 1920x1080 çözünürlükde oyun oynatacak şekilde tasarlanan kartın belki de en büyük handikapı 2 GB’lık video belleği. Bir diğer önemli argüman da 128-bitlik bellek veriyolu. Uzun süredir x60 serisi kartları 192 ve 256 bit kartlardan oluşturan Nvidia, Maxwell mimarisinin getirdiği yeniliklere güvenerek uzun süre sonra ilk defa x60 serisi bir kartı 128-bit bellek veriyoluyla piyasaya sürüyor.




    MSI GTX 960 Tasarım:

     

    Nvidia GTX 960 serisinde referans kart oluşturmayarak üreticilerin direkt olarak kendi kart tasarımlarını yapmasını sağlamış. İncelememize konuk olan MSI GTX 960 Gaming 2G ‘de bu kartlardan birtanesi. Kartın hem baskı devresi hemde soğutucusu MSI tarafından özel dizayn edilmiş. Kullanılan üst seviye bileşenlerle de kartın kararlılığını ve 8pinli ek güç girişiyle de hızaşırtma potansiyeli ileriye taşınması hedeflenmiş.




    Soğutucu:

     

    Kartta soğutucu olarak MSI’in güncel soğutucusu Twin Frozr V’i görüyoruz. Tabiki bu soğutucu serinin büyük abilerindeki modellere kıyasla biraz daha sadeleştirilmiş. Zaten GTX 960 çok fazla ısınan bir kart olmadığından (120W TDP), kartı serin ve sessiz çalıştırmak için abartılı bir soğutucuya gerek yok. Kartın zaten çok sessiz olduğunu da belirtelim. Twin Frozr V soğutucu 45 dereceye kadar ekran kartının fanlarını kapadığından, masaüstü kullanımlarda ki buraya basit oyunları da dahil edebiliriz, kartın fanları kapalı kalarak 0 ses oluşturuyor. Sıcaklıklar 60 derece celcius civarına geldiğinde de fanlar çalışarak kartı soğutuyor ve en ağır senaryolarda bile sıcaklık 65 dereceyi geçmiyor.




    Performans:

     

    Kartın performansı hakkında ise karışık duygular içinde olduğumuzu belirtmek gerek. Nvidia’nın GTX 960 için paylaştığı söylemler şu an için doğruluğunu korusa da, yakın gelecekte bu durum biraz şaibeli gözükmekte. GTX 960 serisi kartlar yüksek bellek hızları, hızaşırtma ve Maxwell optimizasyonlarıyla veriyolunu verimli kullansa da, 2GB video belleği oyunlarda limitleyici faktör olmaya başlıyor. Bugün günümüzdeki bir çok modern oyunda Full HD çözünürlük ve yüksek detay seviyesinde 2 GB video belleği kolayca doluyor. Konsolların da 8 GB rami olduğunu düşündüğümüzde, 3 platformda ortak olacak yapımların PC tarafında video bellek kullanımı ciddi boyutlara ulaşabiliyor.




    Hızaşırtma:

     

    MSI’ın GTX 960 çözümü, yüksek kaliteli bileşenlerin kaymağını hızaşırtma tarafında yemeye başlıyor diyebiliriz. Hızaşırtma işi her ne kadar şansa bağlı olsa da, kullanılan komponentlerin tercihi de burada önemli rol oynayabiliyor. Bizde test örneğimizi rahatlıkla 1500 MHz GPU ve 8 GHz bellek hızlarına çıkarabildik. Bu işlemin katkısı bazı oyunlarda rahatlıkla hissedilebiliyor. Özellikle bellek frekansını arttırınca kartın adeta rahatladığını hissediyorsunuz.




    Coil Whine:

     

    Kartın Coil Whine (Bobin zırıltısı) problemini de sizler için test ettik. Videodan da görülebildiği gibi karta yakın konumlandırılan mikforon yük altındaki parazit seslerini rahatlıkla duyabiliyor ancak genel kamerada bu seslerin duyulmadığını belirtmek isterim. Bizim test örneğimiz için konuşacak olursak, kapalı bir kasa içerisinde bu sesin kullanıcıya ulaşması oldukça zor. Tabi bu durumun bizim test ettiğimiz kartı bağladığını ve her kartın farklı olabileceğini de unutmamak gerek.













  • GTX 760 sahiplerini üzmeyecek bir kart olmuş :/

  • teknoseyir vermiş olsada bunuda izleyelim ancak hayal kırıklığı benim için bu kart

    rakibi amd tarafında R9 280/285.R9 280 e göre 2 gb olması büyük dezavantaj güç tüketimi avantaj

    Shadow of mordor un müptelası olanlar koşarak uzaklaşsın zira ağlıyor kart bellek yetersizliğinden.R9 280 ini tavsiye ederim oyun oynarken fazladan 50 watt tüketir ama üzmez sizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 23 Ocak 2015; 0:23:16 >
  • güzel söğüşleme kartı olmuş

  • videoları göremiyorum sebebi ne olabilir? işteki bilgisayardan izleyebiliyordum.
  • Bu kart ölü yatırım bence ilerisi için kas gücü fazla olabilir ama 2 gb video bellek yetmiyor artık güncel oyunlara Far Cry 4 ile Ac Unity çerez niyetine yiyor yüksek ayarlarda
  • He bu kart orta sekmentte r9 280'ni geçemeyecekse nasıl f-p kralı olacak kaldı ki fiyat olarak da daha pahalı. 3 aydan beri f/p olacak dendi orta segmentte sonuç hüsran

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben zamanında hibrit mod yaptım hd7970 kartıma daha 50 derecenin üstünü görmedim. şimdi bu kartın güç tüketimi dışında hiçbir numarası yok o.c ile bile geçemiyor rakiplerini. kaldıki diğer kartlarda iyi o.c olan kartlar. vram ilerde mutlaka sıkıntı yaşatacaktır bu karta. 200 dolar az para değil ki ülkemizde 600 liradan açılışı yapar .. malum çakalların en yoğun olduğu ülkede yaşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    videoları göremiyorum sebebi ne olabilir? işteki bilgisayardan izleyebiliyordum.

    ben de göremiyorum hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    ben zamanında hibrit mod yaptım hd7970 kartıma daha 50 derecenin üstünü görmedim. şimdi bu kartın güç tüketimi dışında hiçbir numarası yok o.c ile bile geçemiyor rakiplerini. kaldıki diğer kartlarda iyi o.c olan kartlar. vram ilerde mutlaka sıkıntı yaşatacaktır bu karta. 200 dolar az para değil ki ülkemizde 600 liradan açılışı yapar .. malum çakalların en yoğun olduğu ülkede yaşıyoruz.

    Hocam ayıpsın 600 lira çok iyimser olmuş buyurun kartın çıkış fiyatı
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html




  • Şimdi buna yeni nesil hayal kırıklığı mı diyeceğiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD yeni kart serilerini çıkartana kadar 960-970-980 satılır.Çıkınca da 960Ti gelir 192 bit ve 4gb bellek ile.İşte o kart çok can yakacak.Şu anda Nvidia olarak 970 dışında yeni alternatif yok ne yazıkki o yüzden dua edin AMD güzel bişiler çıkartsın hemen.

  • Kart çıkacağı güne tam yetişsin lansmandan hemen sonra marketlerde olsun diye uçakla göndermişler ülkelere bu yüzden fiyat böyle 600 seviyelerine inecektir bidahaki parti de.
  • Gülmedim.
  • Şaka yapmadımki.
  • Her ne kadar bu kart benim için hayal kırıklığı olsada güzel inceleme için teşekkürler Ender YILDIZ.

  • test görsellerindeki müziğin ismini bilen var mıdır? shazam da çıkmıyor.

  • .rkan kullanıcısına yanıt
    MSI ın ve diğer markaların overcloklu olarak piyasaya sürdükleri bu kart tüm site testlerinde ve bu videodada görülen stok gtx 760 ile kıyaslandığında hernekadar 1 az üzerinde görünsede aslında bugünkü stok gtx 760 performansını böyle overcloklu modellerle anca verebiliyor, çünkü bütün sitelerdeki gtx 760 testlerinde görülen skorlar 2 yıl önceki sürücülerler alınmış eski database skorları bu 1, 2 yıl zarfında nvidiada en az 20 sürücü çıkmış ve bunların içinde nereden bakılsa 5 adedi performansa yönelk sürücüdür bu 2, bugün kimse stok gtx 760 kullanmıyor ve dediğim gibi aradan 2 yıl geçmiş stok gtx 760 ın ve gtx 770 in yerleride bu testlerde görülen yerler değildir fakat kimse bunun farkında değil bu 3, bugün elinde fabrika çıkışı overcloklu gtx 760 bulunan herkes o testlerde görünen stok gtx 770 performansındadır bu 4, demek istediğim elinde fabrika çıkışı o.c model bir gtx 760 varsa bu testlerdeki fabrika çıkışı o.c model olan MSI 960 ın extra o.c yapılarak alınan skorlarından aşşağı performans almıyorundur, bütün bu durumlara karşın AMD geyiğine hiç giresim yok ama AMD halen bu testlerde görülen o database teki gibi yerinde sayıyodur buna 5 diyesim geldi, '' yeri gelmişken söyliyim, zaten bu süre zarfında 1 performans sürücüsü çıkarttı ama türlü sıkıntıları itibariyle bugün kimse omegayı kullanmıyor, kullananalarda performans alıyormu meçhul'' kısca MSI yada diğer markalardan çıkan fabrika çıkışı overcloklu bu kart yine fabrika çıkışı overcloklu gtx 760 ların gerisinde kalıyor ve her 2 karta o.c yapılsa özellikleri itibariyle standart bir kullanıcı elinde o.c ile ne hıza çıkarsa çıksın yine standart bir gtx 760 kullanıcının kartını çıkıkarabileceği düşük değerlerdeki hızlra rağmen geride kalmaya mahkum ancak 5-6 ay içinde çıkıcak sürücülerle bu testlerde görülen stok 770 in database skorlarına erişiceğide kesindir ancak bu durum onu yinede gtx 760 ın önüne geçemiyceği gerçeğinede mani olmaz, bu yönlerden duruma bakıncada kartın nekadar fiyasko olduğu zaten nettir, nvidia herkesin gözden kaçırdığı bir durumu lehine çevirmiş durumdadır fakat herkesin uyuduğuda ortada, bahsettiğim bu durum datatbase konusu kimsenin ilgilenmediği bu konuyu nvidia gayet güzel temiz bir şekilde bu kartla kullanıyor ama fanatiklik olduğu sürece kimsede bunu zaten farketmiycek, selametle.




  • geçen hafta 600 tl ye gtx 770 almayıp da bunu bekleyenler ağlasın şimdi :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoNaR-X

    MSI ın ve diğer markaların overcloklu olarak piyasaya sürdükleri bu kart tüm site testlerinde ve bu videodada görülen stok gtx 760 ile kıyaslandığında hernekadar 1 az üzerinde görünsede aslında bugünkü stok gtx 760 performansını böyle overcloklu modellerle anca verebiliyor, çünkü bütün sitelerdeki gtx 760 testlerinde görülen skorlar 2 yıl önceki sürücülerler alınmış eski database skorları bu 1, 2 yıl zarfında nvidiada en az 20 sürücü çıkmış ve bunların içinde nereden bakılsa 5 adedi performansa yönelk sürücüdür bu 2, bugün kimse stok gtx 760 kullanmıyor ve dediğim gibi aradan 2 yıl geçmiş stok gtx 760 ın ve gtx 770 in yerleride bu testlerde görülen yerler değildir fakat kimse bunun farkında değil bu 3, bugün elinde fabrika çıkışı overcloklu gtx 760 bulunan herkes o testlerde görünen stok gtx 770 performansındadır bu 4, demek istediğim elinde fabrika çıkışı o.c model bir gtx 760 varsa bu testlerdeki fabrika çıkışı o.c model olan MSI 960 ın extra o.c yapılarak alınan skorlarından aşşağı performans almıyorundur, bütün bu durumlara karşın AMD geyiğine hiç giresim yok ama AMD halen bu testlerde görülen o database teki gibi yerinde sayıyodur buna 5 diyesim geldi, '' yeri gelmişken söyliyim, zaten bu süre zarfında 1 performans sürücüsü çıkarttı ama türlü sıkıntıları itibariyle bugün kimse omegayı kullanmıyor, kullananalarda performans alıyormu meçhul'' kısca MSI yada diğer markalardan çıkan fabrika çıkışı overcloklu bu kart yine fabrika çıkışı overcloklu gtx 760 ların gerisinde kalıyor ve her 2 karta o.c yapılsa özellikleri itibariyle standart bir kullanıcı elinde o.c ile ne hıza çıkarsa çıksın yine standart bir gtx 760 kullanıcının kartını çıkıkarabileceği düşük değerlerdeki hızlra rağmen geride kalmaya mahkum ancak 5-6 ay içinde çıkıcak sürücülerle bu testlerde görülen stok 770 in database skorlarına erişiceğide kesindir ancak bu durum onu yinede gtx 760 ın önüne geçemiyceği gerçeğinede mani olmaz, bu yönlerden duruma bakıncada kartın nekadar fiyasko olduğu zaten nettir, nvidia herkesin gözden kaçırdığı bir durumu lehine çevirmiş durumdadır fakat herkesin uyuduğuda ortada, bahsettiğim bu durum datatbase konusu kimsenin ilgilenmediği bu konuyu nvidia gayet güzel temiz bir şekilde bu kartla kullanıyor ama fanatiklik olduğu sürece kimsede bunu zaten farketmiycek, selametle.

    iyi misin uyu istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.