Şimdi Ara

MSI MG X570 Gaming Pro Carbon Wifi Anakart BSOD hatası DIMM slot problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ICES NMB kullanıcısına yanıt
    Anladım.
    Ama benim PSU'dan ben iyice şüphe ettim nerden baksan bi 10 yıla yakın (tam hatırlamamakla beraber 5 yılı geçtiği kesin) aynı psu kullanıyorum, tam hatırlamıyorum.
    Yıllar önce aldığım çok iyi bi PSU idi daha o yıllarda hem 80 + hem yarı modüler baya iyiydi ama yıllar geçtikçe PSU güçten düşüyor. Bu sorundan sonra merak ettim bugün PSU'yu söktüm, yan sadece PC'den değil tamamen dağıttım. Aman tanrım o ne hal idi
    Öncelikle içi tozdan gözükmüyordu ve nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama tek bir kelime ile anlatsam Resmen "ESKİ" diyebilirim. Baya bi yıpranmış. tekrar toplayıp PC'ye bağladım, tabi bir güzel temizledikten sonra.
    AMa hemen ram siparişlerini iptal edip PSU sipariş verdim.
    Yenilediğim sistemdeki en eski parça o idi. Geri kalan her parça sıfır alınıp, takıldı.
    CPU + RAM + VGA + SSD hepsi sıfır. SAdece PSU seçimi beni baya zorladı,
    FSP 750w HYDRO G PRO bu model ile Seasonic Focus Plus Serisi 650W 80Plus bu model arasında kaldım en son Seasonic Focus Plus Serisi 650W 80Plus seçtim. siparişi verdim.
    Artık sorun bunda olmasa da, bu sistemde yenilenmesi gereken ilk parça PSU geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem76 -- 14 Mayıs 2020; 23:23:37 >




  • carpediem76 kullanıcısına yanıt
    Ben psu kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Neden diceksin.Bu anakartlar ve işlemciler senin elindeki psu da yükleri mutlaka kaldirir.Bendeki sistem full yük altında 430 Watt harcamakta ki buda fazla değil.Hem anakarttan olmasaydı anakart değişince sorun devam ederdi.Birebir arkadaşımın parçalar ve. Sistem aynı ama anakarti a320 ile değişti ve suan sorunsuz kullaniyor.Baska bi açıklamasi yok bence ama inşallah kisa surede çözersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ICES NMB kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, olabilir de olmayabilirde. Yukarda yazdım, farklı anakartlar aynı psu ile farklı davranabilir. Kuzey köprüsü işlem yollarını bilmek lazım klavuz kitapçıklarında bir şemayla gösteriliyor. Bir de Aida gibi anlık voltaj değerlerini takip edebileceğin bir programla takip etmek lazım. Umarım sorununuz çözülür.
    Bendeki sorunun kaynağını anakart dışında aramak zorunda kaldım çünkü, servise gidip geldi sağlam denildi. En azından, artık sağlam olmadığını ispatlamam gerekecek. Ve elimdeki PSU gerçekten burda yaşı itibari ile soru işaretleri bırakıyor. Hem yaşı, hem de söktüğümde gördüğüm manzara itibari ile, psu değişmeden ısrarla hatayı başka yerde aramak bana biraz acemilik gibi gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU geldi taktım.
    Şuan bir sorun yok gibi Hoş daha 15-20 dakika anca oldu
    Ama PSU gerçekten güzelmiş. Tavsiye olunur.
  • PSU takalı 5 gün oldu ama....
    Aması şu;
    PSU taktıktan sonra windows günden güne tuhaflaştı !
    MSI MG X570 Gaming Pro Carbon Wifi Anakart BSOD hatası DIMM slot problemi
    Tek yetkili yönetici olmama rağmen bana aygıt yöneticisi bile açtırmaz oldu
    Neyse, son çare kaçınılmaz format attım.
    Format demek, bir dolu driver ve çipset sorunu demekti ve öyle de oldu.
    Format sonrası windowsu ilk kurduğum anda deli divane mavi ekran sorunları yine başladı.
    Ama, yeni PSU farkı, artık format atarken veya güvenli modda mavi ekran almadım. Bu da, aldığım tüm mavi ekranların sürücü kaynaklı olduğunu gösteriyor.
    Velhasıl, uzun uğraşlar sonucu, windows 10'u memnun etmeyi başardım sonunda.
    En önemli iki sorun;
    1-) İnternette tam ekran video izlerken mavi ekran çıkıp, reset atma.
    Bunun yegane sebebi, wi-fi driverı bunu daha önceden öğrenmiştim ama akıl edip hangi driverla sorunu çözdüğümü not etmemişim. Baya aradım. Sorun çözüldü
    2-) CPU ve RAM'e yüklenen, windows sürüm güncellemesi, office kurulumu vs vs gibi işlemlerde PC'nin çakılıp mavi ekrana düşmesi.
    Bunun sebebi ise ne yazıkki, AMD Çipset driverı.
    MSI driver CD'sindeki çipset olmadı
    AMD sitesindeki en son Çipset driverı sorunu çözmedi.
    Ve nihayet zaten daha önce de, yani PSU almadan önce sorunumu çözen en kararlı çipset olan AMD_Chipset_2.04.04.111 yükleyince tüm sorunlar ortadan kalktı. Bu sorun da böyle çözüldü
    Buraya çipset bilgilerini bırakayım;
    MSI MG X570 Gaming Pro Carbon Wifi Anakart BSOD hatası DIMM slot problemi
    Şuan;
    daha önce ekran kartının UEFİ switçini açtığımda mavi ekran alma
    DDR4 3000MHZ 8x2 Dual kulandığım Ramleri XMP açtığımda mavi ekrana düşme
    Ramleri Dual slotlarda kullandığımda mavi ekrana düşme
    MSI uygulaması olan Dragon Center yükleme, Office 365 yükleme, windows 10 sürüm update etme gibi yüklemelerde mavi ekrana düşme
    HATALARININ VE MAVİ EKRANLARIN TÜMÜ SONA ERDİ...
    Başlık referans olarak kalmalı bence.
    Belki PSU sorunluydu ve çipset ve wi-fi driverı sorunları birleşince içinden çıkılmaz bir hal almıştı?? Bilemiyorum, ama kesin olan bir şey var; AMD'nin windows 10 ile ciddi bir çipset-driver sorunu var.
    Umarım bu başlık başkalrının da işine yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem76 -- 25 Mayıs 2020; 4:1:43 >




  • Arkadaşlar bu anakartı tavsiye edermisiniz? X570 tuf gaming plus wifi siparişi vermiştim lakin x570 carbondaki wifi 6 ve özellikle nahimic 3 aklımı çeliyor sizce iade edip alayımmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tavsiye konusunda yorumda bulunmayayım, zira aldığımdan beri sorunlarla uğraştım. Ama bu demek değildir ki bu kart sorunlu. Ayrıca bu benim ilk AMD anakartım dolayısıyla kıyaslama da yapamıyorum.
    Tek söyleyeceğim, windowsta, driver ve çipset ile sorunlar yaşıyor. Ama bu MSI özelinde mi, yoksa genel bir AMD sorunumu bilemiyorum.
  • carpediem76 kullanıcısına yanıt
    sorun çözülmüş ama bize haber etmemişsin küstüm neyse amd cihipsetten olsa her kesde bu sorun olurdu diyorum ve gidiyorum güle güle kullan
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    sorun çözüldü mü tam olarak bilmiyorum ki ??!
    PSU taktım seyrek de olsa mavi ekran aldım. Driverlarla oynadım, özellikle wi-fi driver çok kıl etti, tam ekran video izlerken çat diye gidiyordu PC.
    onu hallettik bu sefer çipset sıkıntı çıkardı. Güya en güncel çipseti yükleyelim sorun çıkarmasın dedik kabus gibi devam etti.
    Sonra, zaten seninle ilk tanıştığımız yer olan AMD çipset başlığındaki çipseti yükledim, şimdilik bir- iki windows hatası kaynaklı mavi ekran dışında sıkıntı çıkmadı. Onları da windowsun sağını solunu dürterek (Aygıt yöneticisi sürücüye geri dön, SFC/scan, DİSM vs vs) hallettim gibi duruyor. Bir ara Realtek ses driverı sıkıntı çıkardı, baktım driver güncellemiş Realtek, güncel sürümü yükledim şimdilik sıkıntı yok gibi.
    Şuan; hem ramler XMP 3000 MHZ açık ve dual slotlarda A2+B2 takılı, hem ekran kartı switçinden kart üstündeki hız aşırtma biosu(UEFI) açık, tüm ayarlar full açık yani. sıkıntı yok.
    Sadece MSI Dragon Center, hele birde Mystik Light denen lanet şey yüklendiğimde PC'ye bir haller oluyor. Dragon Center'ı kaldırdım, Kasadaki disko vari ledleri de kendi haline bıraktım, yüklemedim Mystik Light falan, geçinip gidiyoruz bakalım artık sonu nereye varacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem76 -- 28 Mayıs 2020; 0:29:56 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.