Şimdi Ara

MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI ALINIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar;
    Hali hazırda kullanmış olduğum msı B450 anakartımı değiştirmek istiyorum işlemci olarak ryzen 5 3600 var ama onu da yakın zamanda ryzen 9 ile değişmeyi düşünüyorum sormak istediğim uygun fiyata başlıkta belirtmiş olduğum anakartı buldum ama kararsızım biraz araştırdım memnun olanda var olmayanda ileriye dönük sağlam bişey olsun istiyorum fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardware wizard -- 24 Mart 2021; 23:7:37 >



  • O anakart alınmaz arızalı vrm testinde 100 dereceyi geçiyor. İlla msi ve x570 olacaksa tek seçenek MSI MAG X570 Tomahawk WiFi. Asus ve gigabayt da alınabilir anakartlar var .
  • İncelemelerde vram ısıları aşırı derecede fazlaydı tavsiye etmem. İleriye dönük diye bir şey yok artık am4 soketin sonu o sebeple am4 anakarta fazla para yatırmayın yeni gelecek ryzen serileri ile soket değişecek eğer ki elinizdeki b450 anakart çok kötü değil ise değiştirmeyin son gelen bios güncellemeleri ile ryzen 5000 serisi işlemcileri çalıştırıyor b450 kartlar. Anakart bütçenizi işlemci değişikliği yada diğer donanımları güncellemek için kullanabilirsiniz.

  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini gidediniz bu şekilde devam edelim biraz daha o zaman tekrar teşekkürler
  • x570 aorus pro var bende canavar gibi kart hocam sıcaklıklar falan çok iyi tavsiye ederim.

  • Elde hangi b450 var? R9 ile ne yapilacak? Render ise ve elde ki b450 yaramaz ise üzer...
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Mevcut anakartım b450 tomahawk max render falan yapmayacağım oyun amaçlı kullanıyorum sadece birazda olabiliyorsa iyisi olsun anlayışı var bende yoksa elimdeki sistemle istediğimi rahatlıkla yapıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardware wizard

    Mevcut anakartım b450 tomahawk max render falan yapmayacağım oyun amaçlı kullanıyorum sadece birazda olabiliyorsa iyisi olsun anlayışı var bende yoksa elimdeki sistemle istediğimi rahatlıkla yapıyorum.





  • tabiki x570 msı carbon

  • Asus X570 Rog Strix-E modeli bu anakarttan daha iyi sonuç veriyor, fazları oc sonrası daha serin kalıyor

  • Birden fazla gen 4 arabirim ile işiniz yoksa başlıktaki çöpe para vermek yerine kaliteli bir b550 alır yoluma bakarım.


    Gaming edge wifi yada tomahawk modellerine göz atabilirsiniz bahse konu anakartlardan çok daha güçlüdür

  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Şu an için değişiklik düşünüyorum 1200 lira gibi bir rakama bulmuştum 7 aylık faturalarlı kutulu garantili falan ama yorumlara bakarak almaktan vaz geçtim güzel bi X570 anakart alayım diyorum ama yakında soket değişecek diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum o yüzden biraz bekleme kararı aldım tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • MSI B550M Mortar alın derim.Ya da MSI B450 Tomahawk Max/Asus Pro Gaming/Asus B450 S de alabilirsiniz.

  • Bana da arızalı şekilde gelmişti; RGB'leri çalışmıyordu ve M.2 SSD sabitleme vidası kırıktı. Servis iade aldı. Sonrasında X570-E aldım çok çok daha kaliteli inanın.

  • X570 chipset için konuşursak en F/P kart Tomahawk Wifi. High end performansında bir kart olmasına karşın mid range bir fiyatta. Ryzen 5 5950X'e OC yapmak isteseniz bile bana mısın demez. Fakat bu fiyatlara hiç çıkmadan B550 chipsette MPG Gaming Edge Wifi ve Tomahawk modelleri de çok üst düzey performanslıdır, onları da OC'li bir 5950X ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. VRM performansları çok iyidir. Bu ikili arasından da Gaming Edge olanını alırdım ben ki zaten öyle de yaptım. Sebebi Hardware Unboxed testinde B550 Aorus Master'dan sonraki en serin çalışan kart olması. Aorus Master da zaten hayvani fiyatlarda, ciddi anlamda overkill bir anakart. Gaming Edge ise hem Wifi'li, hem daha ucuz, hem de daha serin çalışıyor Tomahawk'tan, aynı VRM'lere sahip olmalarına rağmen.


    X570 chipset şu anda fazladan portlar dışında bir ekstra sunmuyor B550 chipset'e. X570 Pro Carbon ise ısınan, tierlerde hep alt sıralarda kalan bir anakart. İlla ki X570 tercih edeceğim derseniz Tomahawk alın. B550 olur derseniz Gaming Edge Wifi alın.





  • Msı X570 Mag Ace alarak anakart işini çözdüm şimdi işlemci güncellenesi yapacağım yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim sağolun
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt
    Hocam peki msı mpg b550 gaming edge wifi mi yoksa msı mpg b550 gaming carbon wifi mi
  • kadir okur K kullanıcısına yanıt

    Fiyatları aynıysa Carbon alabilirsiniz, ekstradan 2 VRM fazı var. Başka ufak tefek farklılıklar var, arka portlarda, RGB desteğinde vs. Fakat VRM heatsink yapısından ötürü Gaming Edge'in VRM'leri daha serin çalışıyor. Carbon sıcak çalışıyor demek değil onun değerler de gayet iyi, kısacası ikisi de gayet üst tier kartlar, ucuz olanını alın.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt
    Tşkler jarmusch carbon 3100 tl idi üstelik faturası yoktu edge ise 2800 tl hala 8 aylık garantisi ve faturası mevcuttu bu yüzden edgeyi tercih ettim bu anakart 5800x3d yi rahat çalıştırır öyle değilmi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.