Şimdi Ara

msi rs480 m2 ve xpertvision hd2600 pro sonic uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam, soket939 rs480m2-onboard ekran kartı atix200 olan anakartıma (MSI), yeni bir kart aldım, pciex-xpertvision hd2600 pro sonic. fakat kartı taktıktan sonra, sisteme dvd'den herhangi bir şey yükleyemiyorum, dosyalar hasarlı, arşiv eksik gbi uyarılar alıyorum. xpertvision'ı çıkarıp, onboard ekran kartı ile denediğimde yükleyebiliyorum. bu ne ki şimdi? sürücü olarak, catalystin 7.8 ve 7.4 lerini denedim, aynı. msi için bios update yok, en sonuncusunu kullanıyorum. ayrıca onboard kartı bios'yan disable da etsem gene aynı. bir türlü anlayamadım, uyumsuzluk nerde?



  • yüksek ihtimalle sürücülerinde bir çakışma söz konuzu dolasıyla bunu bu durumda
    anlamak zor format atıp ekran kartı takılıyken işletim
    sistemini kur ve tek tek sürücüleri yükle çakışma sözkonusuysa onu mutlaka bulursun
    bu yöntemle bence dene olmazsa yaz gene bakarız
  • formattan sonra, yeni kartı takmazsam ve onboard ile devam edersem, yüklemelerde prbm olmuyor, fakat xpertvision yüklendikten sonra dosya okuyamamalar başlıyor ve yüklemeler gerçekleşmiyor. buna benzeyen bir durumla daha önce şöyle karşılaşmıştım; iki farklı marka ram'i 2x512M dual ddr olarak çalıştırmıştım, herşey normal görünüyodu fakat, yine herhangi bir şey yüklemeye kalkınca, aynı "arşiv hasarlı", "bozuk .cab", "file size mismatch" gibi uyarıları alıp, yüklemeleri yapamıyordum. tabii, bunun dual ddr'dan olduğunu anlamam çok sürdü, optik okuyucuyu garanti kapsamında yeniledim, media'ları değiştirdim, hdd'den yüklemeye çalıştım, sürücülerle uğraştım. en sonunda ram'leren birini çıkarıp deneyince olduğunu gördüm. yani, çok büyük ihtimalle bir yerlerde senkronizasyon, frekans farkı, anakart üzerindeki atichipsetin belki uyumsuzluğu, voltaj, sonuçta tabii ki driver sorunu ... bi şey var ama? çözümü bulamıyorum.




  • ekran kartını 7300gt sonic ile değiştirdim, bir de nvidia denemek için, fakat durum aynı, dvd'den yükleme yaparken hep uyarı alıyorum. sanırım, çözüm ankartı değiştirmek :(
  • drivercleaner ile tüm ati sürücülerini silip, temiz bir şekilde baştan nvidia'yı kurunca sorun çözüldü. herşey tamamdır şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.