Şimdi Ara

MSI X570 Ez Debug Led CPU sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Yaklaşık 4 ay önce yeni bir sistem topladım. Bilgisayarı akşam iş çıkışı kapatıp gidiyorum. Elektrik bağlantılarını, modemi vs herşeyi kapatıp bilgisayarın dış dünyayla bağlantısını kesiyorum. Sabah gelip bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyor ve anakart üzerindeki CPU led ışığı yanık kalıyor. Bilgisayara restart atınca sorunsuz açılıyor. Bazen bu işlemi (restart) 2-3 defa yapıyorum.

    Sorunun RAM kaynaklı olduğu düşüncesi ile eski corsair marka ramlari Gskill ramlerle değiştirdim. Eskiden 4X8 toplam 32 GB ram vardı. Şimdi 2X16 toplam 32 GB ram var pc'de. Sorun düzeldi gibi oldu fakat bugün sabah yine aynı şey oldu.

    Nette bu sorunla ilgili tüm yorumları okudum neredeyse ve hepsini denedim. Bios pilini çıkarma, cmos reset, işlemci pin kontrolü, tüm kabloları kontrol, güncel bios vs vs.

    O kadar para verip sistem toplayıp böyle bir sorunla karşılaşmak insanı huzursuz ediyor açıkcası. İşlemci arızalı olabilir, anakart arızalı olabilir, PSU değiştir gibi yorumlar alıyorum.Ama iş yeri bilgisayarı oldugu için parçaları garantiye gönderme ihtimalim de düşük. Yeni parça alıp deneme ihtimali zaten düşük. Sizlerin de bu konu hakkındaki düşüncelerini almak istiyorum.
    Not: Bu sorun bilgisayar uzun süre kapalı kalınca oluyor. Sabah ilk çalışmadan sonra kapatıp açma da uyku da vs sorun olmuyor.

    Sistem: AMD Ryzen 3700X - MSI X570 Gaming Pro Carbon WİFİ - MSI RTX 2060 Gaming - PSU High Power 1200 Watt Gold - RAM Gskill F4-3600C16D-32GTZNC (16X2:32GB) - Samsung 970 EVO Plus 250 GB - INTEL 1 TB M2 SSD - 3 adet HDD - Cooler MAster ML240L Soğutucu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fi-ToNe2 -- 12 Mart 2020; 12:27:40 >







  • Bios güncellemesi yaptınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Bios güncellemesi yaptınız mı?
    Evet son sürüm yüklü. Ama flashback moduyla yapmadım hiç. Normal bios'a girip oradan flashı tanıtma şeklinde yaptım. Dün akşam arkadaki flashback yoluyla takrar bios'u güncelledim. MSI. ROM olarak yani. Sabah açılırken sorun olmadı. 3-4 gün böyle sorunsuz açılmaya devam edip yine aynısı olacak bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.