Şimdi Ara

MSI Z77A-GD55 Intel Z77

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, MSI Z77A-GD55 Intel Z77 modelini Vatan Bilgisayar'dan sipariş ettim. Fakat internette pek araştırma fırsatım olmadı. Malum inceleme filan hiç bulamadım. Bu anakart için yorumlarınız nelerdir ? 346 TL 'ye 6 taksitle geldi bana. Eğer güzel bir anakart değilse, cayma hakkımı kullanarak iade edicem. Fikirlerinizi ve bilgilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Saygılar.



  • Bir kaç gün oldu ben kullanıyorm. Biosunu vs. güncelledim şimdilik ciddi bir sorunu görünmüyor. SM Bus Denetleyicisinin sürücüsünü yükleyemedim. Ses çıkışı verecek bir cihazım olmadığı için sesi deneyemedim.

    Bunun yanında biosu oldukça güzel olmuş, fare, klavye kombinasyonuyla işlem yapabiliyorsunuz. Bios için Türkçe desteği de var. Bios güncellemesi için bir yığın program yüklemenize gerek yok M-flash la bios üzerinden hemen güncelleme yapabiliyorsunuz. Eğer OC yapmayı düşünüyorsanız kendi ayarlarının dışında bir sürü profil oluşturup kaydedebilirsiniz.

    Kutu içeriği pek yetersiz göründü gözüme. Anakart için gerekli olabilecek güç kablolarına, vidalara yer verilmemiş. Kabloları toparlamak için eşantiyon da verilebilirdi. Kullanım kılavuzunun ilk intibası da detaya yer vermemiş olması. Bu akşam biraz daha karıştıracağım.

    Anakartın üzerinde açma-kapama, reset, OC tuşları var. Arka panelde bir reset tuşu daha var. Hoş ayrıntılar bunlar.

    PCİ girişi yok, İDE girişi yok. Ön panel için IEEE Firewire girişi de yok galiba. Bir daha bakacağım buna. Ön panel için ikili USB 3.0 desteği var.

    Ufak bir ayrıntı, benim gibi elektronikçiler için anakart üzerindeki bazı voltajları ölçmek için bir araya topladıkları bir alan oluşturmuşlar.

    Durum benim için şimdilik bu, diğer anakartları bilmediğim için bir karşılaştırma yapamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 19 Haziran 2012; 11:20:58 >




  • bende 2500k ile beraber bunu düşünüyorum indirimi bekliyorum bakalım. araştırıyorum güzel karta benziyor. herhangi bir sorununu duyarsam almaktan vazgeçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Haziran 2012; 16:36:38 >
  • Elimde 2600K var onunla birlikte kullanıcam. military class ve katı kondansitor kullanması en cezbedici yerleri oldu demem dogru olacaktır. ayrıca yıllardır 6 msi anakart kullandım ve bu konuda kalıtesıne guvenıyorum. chıpset olarak z77 bazında en stabıl performans verende msi mıs. baskada bir bilgi bulamadım.
  • Yok mu başka bu anakart ile bilgisi olan ? :)
  • kart daha yeni olduğundan fazla kullanan yok. google aramalarındada fazla sonuç çıkmıyor zaman geçmesi gerekir biraz.ilk kullanıcılar bizler olacağız galiba.ama ben gene de gigabyte a kayabilirim bu süre zarfında. hangisi daha iyiyse sonuçta bu parayı ben sorunsuz adam gibi bir kart almak için gözden çıkarmışım.
  • Bu arada yukarıda "SM Bus Denetleyicisini yükleyemediğimi" söylemiştim. Sorun yok, ben genelde gereksiz programlar kurmasın diye sürücüleri bilgisayara tarattırarak kurarım. Bunun sürücüsü exe formatındaymış, o yüzden o şekil bir aksaklık yaşamışım.

    Bunun yanında OC yapmayı şimdilik düşünmüyorum, zaten kullandığım i5 2500k nın hızı şu an yeterli. Az Önce anakart üzerindeki OC tuşuna bastım, başka hiçbir şey yapmadan 4,2Ghz ile açıldı bilgisayar.
  • bendede mevcut.vatandan 275 tl ye aldım.son bıosu yukledım ama soyle bır sıkıntım var.voltaj kısmına mousle tıkladıgımda degerı degıstıremıyorum bı turlu.ancak klavye yardımıyla degıstırıyorum.varmı acaba bu tıp sorun yasayan? ahım sahım sorun degıl ama kafama takıldı.
  • @bjk__murat yok ben msi'dan kolay kolay vazgeçmem fakat farklı bir modelini alabilirim :) ilk alanlardan olmak kötü aslında. hayırlısı inşallah iyi bir anakarttır sıkıntı çıkarmaz. perşembe günü geliyor benimkide yolda şuan :)

    @Katafalk101 linux tabanlı bios sorun çıkarıyormu? yani gözle görülür bir faydası veya zararı var mı ?
  • @bonser24 ne zaman aldın o fiyata ? bak kurtlandım şimdi :)
  • Biosta herhangi bir sıkıntı yaşamadım, oldukça kullanışlı bir arayüz olmuş. Ayrıca mouse ile seçenekleri değiştirebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xequed

    @bonser24 ne zaman aldın o fiyata ? bak kurtlandım şimdi :)

    kurtlanmana gerek yok.elımde %25 kupon vardı onunla aldım.

    @Katafalk101

    sımdı bıosta ıslemcı voltajını mouse la tıkladıgında voltaj degerlerı gelıyormu?

    bu arada sızdekı bıos surumu nedır?

    dert ettım bu olayı.bıos degıstırmeyı dusunuyorum ama sımdı tekrar usenıyorum.bende son bıos mevcut.1.4
  • @bonser24

    Hocam şimdi tekrar denedim mause ile çift tıklayınca değiştirebiliyorum seçenekleri. İzlediğim yol şu şekilde. Sol menüden "OC Settings" başlığına giriyorum. Gelen menüden "My OC Genie" ayarını Customize olarak değiştiriyorum. Aktifleşen "My OC Genie Options" menüsüne giriyorum. Oradan "My OC Genie CPU Core Voltage" kısmından voltajı değiştirebiliyorum.

    Bios versiyonum 1.4, M-Flash ile bios üzerinden güncellemiştim. Belki mause ile alakalıdır, birisinden ödünç alıp deneyebilirsin. Belki de bağlantı noktasıyla alakalıdır. Benim klavye ve mause usb ile bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katafalk101

    @bonser24

    Hocam şimdi tekrar denedim mause ile çift tıklayınca değiştirebiliyorum seçenekleri. İzlediğim yol şu şekilde. Sol menüden "OC Settings" başlığına giriyorum. Gelen menüden "My OC Genie" ayarını Customize olarak değiştiriyorum. Aktifleşen "My OC Genie Options" menüsüne giriyorum. Oradan "My OC Genie CPU Core Voltage" kısmından voltajı değiştirebiliyorum.

    Bios versiyonum 1.4, M-Flash ile bios üzerinden güncellemiştim. Belki mause ile alakalıdır, birisinden ödünç alıp deneyebilirsin. Belki de bağlantı noktasıyla alakalıdır. Benim klavye ve mause usb ile bağlı.

    bende dırek bıos uzerınden usb bellek ıle guncelledım.sana zahmet normal standart kısmı olan orta kısma gelerek oradan auto olan ıslemcı voltajını mouse ıle degıstırmeyı denermısın.aksama tekrar denıyecegım olayı ınada vurdum resmen.




  • anakart ram konusunda seçici davranıyor mu ? veya siz bu anakart için hangi rami önerirsiniz? 1600 mhz da çalışan ram almayı düşünüyorum.
  • @bonser24

    Dediğiniz yeri anladım. Aynen sizinki gibi klavyeyle değiştirebiliyorum. Bunun bir sorun olmadığını düşünüyorum. Dikkat edersen seçenekleri köşeli parantez içinde olmayan kısımlar yalnızca klavyeyle değiştirilebiliyor. Bu durumun güvenlik amacıyla olduğunu düşünüyorum, korkulacak bir şey yok bence.


    @Xequed

    Ram konusunda sıkıntı yaşamadım. G.Skill Sniper 8gb lık 1866mhz kit kullanıyorum, bilgisayar 1600 ile açılıyor xmp yi aktif edince 1866 oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katafalk101





    sizce bios update gereklimidir . bende alır almaz m-flash yöntemiyle biosumu güncelleyeyim mi ?

    msi bir anakartla kötü bir anım var da..gayet güzel çalışan karta bios update yapınca bilgisayar kafayı yemişti.kilitlenmeler sıcaklık sorunları felan...o yüzden çok korkuyorum bu işten.madem böyle olacak bu sorunlu biosları niye piyasaya sürüyorlar anlamıyorum doğrusu yazık ne kadar sinirlenmiştim parçaları tek tek denedim kafayı yiyordum.çok gıcık birşey.o kadar sinirlendim ki işte sistemi komple yenilemeye karar verdim...ve amdydi sistem.ondan bile vazgeçerek sorunsuz olsun dedim intele geçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Haziran 2012; 14:48:38 >
  • Anakart geldi kurdum 2 gündür kullanıyorum. Kesinlikle win8 kullanmayın. Driver'lar sorun çıkarıyor. Ayrıca uyku modunda win7 sorun çıkarıyor. Uyku modundan tekrar açılırken mavi ekran veriyor. Geri kalanlardan bios güncelleyemedim. Şuanlık benim tam olarak kullanamama bağlı sorunlar var ve pek sıkıntı yok gibi. Kullandıkça burdan eksi yada artı yönlerini yazıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xequed

    Anakart geldi kurdum 2 gündür kullanıyorum. Kesinlikle win8 kullanmayın. Driver'lar sorun çıkarıyor. Ayrıca uyku modunda win7 sorun çıkarıyor. Uyku modundan tekrar açılırken mavi ekran veriyor. Geri kalanlardan bios güncelleyemedim. Şuanlık benim tam olarak kullanamama bağlı sorunlar var ve pek sıkıntı yok gibi. Kullandıkça burdan eksi yada artı yönlerini yazıcam.

    Win 8 kullanmadığım için nedir ne değildir bilmiyorum. Win7 x64 kullanıyorum, uyku modundan çıkarken sorun çıkarmıyor bende. Belki de bios güncellemsiyle alakalı olabilir. Son sürümü (1.4) kullanıyorum ben.
  • Arkadaşlar benim bu kartla ilgili bir ikilem içindeyim
    Şimdi 2500k almayı düşünüyorum fakat bu anakart ile asrock z77 extreme4 arasında karasızım özellikle oc performansı konusunda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.