Şimdi Ara

MSN Messenger üzerinden kontör çaldılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk hırsızlar Internet üzerinden yeni bir dolandırıcılığa imza attı. "MSN Messenger" adlı konuşma programı üzerinden Sivas’ta bir kişinin kullanıcı adını ve şifresini çalan hırsız veya hırsızlar, konuştukları kişilerden 7 bin Turkcell kontörü çaldı.

    Internet üzerinden hırsızlık yapan şahıslar, yeni bir dolandırıcılığa imza attı. "MSN Messenger" adlı konuşma programı üzerinden Sivas’ta bir kişinin kullanıcı adını ve şifresini çalan hırsız veya hırsızlar, konuştukları kişilerden 7 bin Türkcell kontörü çaldı.

    Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sivas’ta dizgi ve tasarım işi ile uğraşan Harun Şerafettin Taşar, Hotmail uzantılı bir e-mail adresi olduğunu, bu adresle de Massenger isimli program üzerinden bazı arkadaşlarıyla görüştüğünü söyledi. Dün sabah saatlerinde işyerine geldiğini, Messenger isimli programı açmak istediğinde açamadığını, bunun da internette kaynaklanan bir sorun olduğunu düşündüğünü belirten Taşar, "Messenger programını açamayınca bir daha uğraşmadım. Akşam saatlerinde Messenger programına kayıtlı bir arkadaşım beni telefonla aradı. Kendisinden Turkcell isimli GSM operatörüne ait 6 adet 250 kontör istediğimi yazdığımı söyledi. Ben de kendisine Messenger programının kapalı olduğunu, kendisi ile görüşmediğimi ve cep telefonu da kullanmadığımı söyledim. Bunun üzerine arkadaşım, şu an kendisi ile yazıştığımı söyledi. Bende, bir takım kişilerin benim kullanıcı adımı ve şifremi çalıp, kendi adıma kayıtlı arkadaşlardan kontör istediğini fark ettim. Bu sabah işyerime geldiğimde ise yaptığım araştırmada bir çok arkadaştan benim kişilik hakkımı ve adımı kullanan kişilerin 650 milyon lira değerinde yaklaşık 7 bin kontör aldığını tespit ettim."
    Bunun üzerine kendisi adına konuşan kişilere kontör gönderen arkadaşlarını tespit edip, konuşma metinlerini de belgelediğini söyleyen Taşar, "Burada benim ismim ve kişilik hakkım kullanılarak hırsızlık yapıldı. Yaptığım araştırmalar sonra benim adıma kontör gönderen arkadaşları tespit ettim. Yazışmaları da tespit ettim. Bu kişilerin yakalanması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Bununla birlikte Hotmail isimli e-mail kurumuna da dava açacağım" dedi.

    Taşar, şifresinin nasıl çalındığı konusunda küçük bir araştırma yaptığını da belirterek, "Bilgisayar programcılarına sorduğumda üretilen bir program olduğunu, bununla da insanların şifresinin kırıldığını fark ettim. Ben 650 milyon lira zarar gördüm. İnsanların da zarar görmemesi için şifrelerini, kullanıcı bilgilerini ve gizli sorularını sürekli güncellemelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

    Taşar, hazırladığı belgelerle birlikte Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, kendi şifre ve kullanıcı adını çalıp, kendi adına arkadaşlarından kortör çalan kişilerin tespit edilip, yargılanması için suç duyurusunda bulundu.







  • Böyle birşey forumdan birinin başınada gelmişti galiba...
  • Hotmail'e dava mı açacakmış !!?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.