Şimdi Ara

MSP430 programlama donanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elime birer adet msp430f2011 ve msp430f2013 dip soket işlemci geçti ve bu işlemcileri projelerimde kullanmak istiyorum.

    Nette aramama rağmen bir seri port yada usb programlayıcı devre şemasına raslayamadım.

    Elinde böyle bir şema olan arkadaşlar varsa paylaşımları çok yararlı olabilir.



  • Aradan 2 sene geçmiş :) bulabilmişmiydin bari
    Ben de f2013' ü kulanarak proje yapmak istiyorum
  • Mikro Denetleyici Öğrenmek mi İstiyorsunuz?
    MSP-EXP430G2 - MSP430
    LaunchPad Value Line Development Kit
    Maliyet Fiyatına e-Market Sayfalarında

    http://www.cizgi-tagem.org/e-market/product.aspx?key=MSP-EXP430G2

    US$ 7 (Akademik/Öğrenci Fiyatı-Kargo Dahil)
  • msp430 programlamak için gelen msp-exp430g2 launchpad UART sürücüleri lazım oldu çünkü otomatik olarak atom işlemcili netbookda yükleyemedi. Bu nedenle IAR embedded workbench launchpadle haberleşemedi. UART drivers diye aradım ama internette de bulamadım. Sonunda TI nin chat elemanı yardımcı oldu; ihtiyacı olanlar için linki yazıyorum:


    msp-exp430g2 launchpad UART drivers:
    http://processors.wiki.ti.com/images/7/71/EZ430-UART.zip

    belki başka ihtiyacı olanlar kullanır
  • 2 değil 4 yıl geçmiş üzerinden. O yıllarda programlama ekipmanları çok zor bulunuyordu ve satın almak istediğinizde programlayıcı parça maliyetinin çok çok üzerinde satılmaktaydı. Bu nedenle PIC serisi Microchip ürünleri için programlayıcı devreyi yapıp programlama yapıyorduk. Hatta hiç unutmam 18f tabanlı bir micro denetleyicinin kullanıldığı usb üzerinden programlama yapan bir kit almıştım o zamanın parasıyla 50 ytl ye ve sınıftaki arkadaşlar çok beğenmişti. Bu yüzden de TI ın ankaradaki konferansında elime geçen bu işlemciler için programlayıcı devre yapmaya koyulmuştum. FPGA ile tanışmamın ardından da micro denetleyiciler ile çalışmaya ara verdim.

    Eskiden PIC serisi o da sadece 16 serisi hemen temin edilebiliyordu. Diğer seriler için ise ya toplu alım yapılarak ya da sample istenerek getirtilebilmekteydi. Yani elde etmek öğrenciler için gerçekten zordu. Bir tez projesi için ARM gibi o zamanlar için farklı bir yapı kullanılmak istendiğinde ayırılacak sürenin yarısı bu kitin temini ile geçmekteydi.

    Şimdi ise görüyorum ki programlama kiti kargo dahil 7 dolara alınabiliyor. MSP serisinin yanında ARM programlama kitleri de bulunuyor. Bu gerçekten büyük bir hizmet. Böylece tüm imkanlar sağlanmış oluyor. Öğrencilere düşen sadece bu yapılar üzerine çalışmak.

    Çizgi elektronik ailesine çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erman374 -- 7 Şubat 2012; 10:06:07 >




  • Bende aşağıdaki sitede yapılanları uygulayarak sipariş verdim bu kiti çok ilginçtir sadece 4.30$ (7.5tl) ödedim 4 gün önce. Bu gün geldi kargo kargo ücreti ödemedim mng kargo evime kadar getirdi tee amerikadan buraya 4 gün gibi kısa sürede gelmesi ve kargonun ücretsiz ve takipli olması beni çok şaşırttı. çizgi tagemden alacaktım ama orada 20 tl idi. alacak olan varsa kesinliklewww.ti.com dan alsınlar

    http://www.tugayarslan.com/msp430-gelistirme-kiti-satin-alma-rehberi-resimli/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.