Şimdi Ara

Mt09 için yeterli tecrübe ne kadar olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. 13 yaşımdan beri motor kullanırım mobylette ile başladım 16 yaşımda kendi motorumu aldım yamaha ybr125 20 yaşıma yakın kullandım 30 bin km deneyimim çokça olmuştur. daha sonrasında honda pcx kullandım 15 bin km de pcx deneyimim oldu ve okul dolayısıyla 2 sene motor kullanımına ara vermek zorunda kaldım ve okuldan sonra motosikletten uzaklaştım. Şimdilik küçük 70cc bir scooter motosikletim var ulaşım için kullanıyorum. Bir süredir mt09 almayı düşünüyorum ama bu beni biraz ürkütüyor deneyimim yeterlimi diye 1-2 defa kullanmışlığım var tabi ama kısa mesafe güçlü olduğu için bi korkutuyor 18-20 yaşlarımda olsam 1 saniye düşünmez alırdım tabi ama sonu eminin hüsran olurdu. Size sorum sizce yeterli bir tecrübemidir üstesinden gelebilirmiyim ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Bunu soruyorsan zor

  • Açıkçası fazla gelir diye düşünüyorum ve tecrübeniz hep düşük cc.


    Mt07 ve o segmentteki alternatifleri düşünürdüm açıkçası.

  • Orta hacim 650-750 cc bir motosiklet daha uygun olur sanki. 750cc olacaksa sürüş modları olmalı. Alışma sürecinde, sürüş modlarından gücü azaltarak kullanmak lazım.

  • hocam tamamen sizinle alakalı bir durum, benim ilk motorum africa twin sıfır tecrübe ile aldım halada kullanıyorum, tamamen kişi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

  • Burası biraz sana kalmış. Motosikleti almadan önce iyi bir hocayla görüşüp kısa bir eğitim alabilirsin, biraz da kendine hakim olabilen biriysen neden olmasın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motosiklet kullanam sadece km tecrübesiyle kıyas tutulamaz, eğitimde alınması ve o eğitimlerin üzerine tecrübe edinilmesi gerekir.


    Ben şahsen eğitimli bir sürücüyüm ve tecrübemi eğitimim üzerine ilerlettim.Eğitimsiz şekilde edinilen çoğu tecrübe yanlış öğrenilen konuların tekrar edilmesini sağlar.


    İstanbulda bu anlamda kapsamlı motor hakimiyet ve ileri sürüş eğitimi veren kurum motto akademidir.Ulusalarası sertifikasyon eğitimleri veriyorlar ve yüksek cc motor eğitimleride var.Bu anlamda kaç km yada kaç yıl motor sürücüsü olmak yerine eğitimli sürücü olmak hayati önem taşır.Kulaktan dolma bilgilerle motor kullanmayı yolda tecrübe ederseniz mutlaka tatsız olaylarla karşılaşırsınız.

  • Hepinizin ağzına sağlık fikirleriniz için çok teşekkürler bende fikrimi değiştirdim kendime sürüş konusunda hakim ve güveni oluyorum ama motor üzerinde işler her zaman böyle ilerlemiyor gaz koluna dokunun ca herşey değişiyor o yüzden küçük cc lerle yavaş yavaş yükselmem en sağlıklısı 🙏🏼

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.