Şimdi Ara

MT25 aldım :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Beğendiğiniz rüzgarlık gayet güzel, aksi yorumlara kulak asmayınız; Motorunuzu sadece şehir içinde kullanmayı düşünmüyorsanız.
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Evet, motorunu sadece şehir içinde kısa mesafelerde kullanıyorsan naked'a rüzgarlık niye gereksin?

    Ayrıca, rüzgarı önlemeye yönelik bir tasarım neden "Kurye motoru" çağrışımı yapar ki?

    Problem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpug

    Hocam naaptın?

    bir tanesini zor beğenmiştim. ondan da soğuttun beni.

    sahibinden üzerinde, plexiglass olarak kendisi modelleyip satanlar var, evet bunlardan olursa hakkaten kurye motoru gibi görünüyor da.

    rüzgarla yaşıcaz demektir bu :)

    60-70'le giderken bile epey rüzgar yapıyor, ona rağmen çok zevkli; orjinal tur camı olan büyük hacimli yol yada endurolar kim bilir nasıl güzeldir :)

    Yok hocam zevk meselesi sonuçta. Ben yakıştıramasamda beğenende olacaktır. Konfora katkısı muazzam olur zaten. Benim beğenmeme sebebim Naked adı üstünde çıplak motor. Tasarımıda çizgileride ona göre şekillenmiş. MT25 için değil MT07 içinde ya da örneğin Ducati Monster içinde ön cam yakıştıramıyorum ben. Hani jipe spor araba kanadı takmış gibi :) Ya da spor arabayı kitle yükseltmiş gibi.



    Touring ya da Enduro gibi motorlarda tüm tasarım öğeleri uyumlu zaten alet o cam ile tasarlanıyor. Gidip enduronun camını sökseniz o da garip olur muhtemelen :)



    @Sabit Fikir
    Şehiriçi dediğize e5 tem vs de giriyorsa ki benim için giriyor şehirdışından farkı çok kalmıyor. Fonksiyonelliğe hiç bi şey diyemem zaten ama görüntüyü ben yakıştıramıyorum. Her güzelin bi kusuru var naked'ında rüzgar diye düşünüyorum. Racing motosiklet alıp uzun yolda bel ağrıtıyor diye harley gibi gidon takmazsınız heralde. Bu tamamen benim estetik zevkim size tam tersi doğru gelebilir

    @qqve55
    Öğrendiğim kadarıyla eller kollar rahat gevşek olacak gidona yapışmıcaz sadece yön vermek için kullanıcaz. motor dizle depodan tutulacak gidondan değil. Bilekler çok yukarıdan kavramayacak ki ani durumda gazı kapatabilelim. Ben yukarıdan tutuyodum misal böyle bir durumda özellikle güçlü motorda sıkıntı oluyormuş ki tecrübede ettim. Bir nedenle gazı biraz fazla açtığınızda arkaya doğru kaykılıyorsunuz bu durumda gazıda yukarıdan tuttuğunuz için siz geri kaykılınca gaz daha da açılıyor. Debyajı sıktın sıktın yoksa geçmiş olsun :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 20 Temmuz 2017; 1:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Motosiklet kullanıcısı canım kardeşim: Ben de naked Honda CBF 500 kullanıcısıyım, önüne rüzgarlık monte ettim.
    Uzun yol derken e5 - Tem demiyorum, Yurt içi / Yurt dışı uzun yoldan ve her bölgede farklı hava koşullarından bahsediyorum.

    125 CC'lik motorla bile Dünya turu yapıldığını gördük, 2015 yazında Rusya'da Kazan şehrinden yola çıkıp Avrupa turuna çıkan Yamaha YBR 125 kullanan arkadaşım oldu.

    Konu görsellik değil, aerodinamiktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 23 Temmuz 2017; 0:36:36 >
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam neden anlatamıyorum bilmiyorum ama ben zaten aerodinamiğine konforuna bi şey demedim. Aksine bu motorla e5 de temdede rüzgardan rahatsız olunduğunu yazdım şehiriçi şehirdışı farketmez bana çıktığım sürat aynı sadece süre değişir. Yani ben camın fonksiyonuna en ufak bir şey demiyorum.



    Görsellik sizin için önemli olmayabilir ya da siz camlı halini beğenebilirsiniz ama ben beğenmiyorum ve benim için görsellik önemli bu kadar basit aslında. Bu motor zaten touring enduro falan değil ki, amacıda bu değil. Vespa ile bilmem kaç kıta gezen vardı. Her motorla gezilir ama bu her motorla rahat gezilir demek değil bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpug

    15750TL

    Hayırlı uğurlu olsun bende motor alma peşindeyim ama siz nasıl hallettin fiyat kısmını kredi kartına taksit diyolar o kadar bir limitim yok krediylemi halletiniz ?
  • nakit olarak vardı. kredi kartından puan alayım diye, hepsini karta yatırdım. sonrada tek çekim yaptım. hayal ettiğim kadar puan gelmedi gerçi (kartın limiti 15750'den fazla)

    kredi ile de olabilir. o zaman tüketici kredisi başvurusu yapılıyor yanılmıyorsam. motorların ruhsatına rehin koymuyorlar. almayı düşündüğün bayiden telefon ile bilgi alırsan en doğrusu olur. her bayi, farklı banka ile çalışıyor. bazıları, koç finans gibi kuruluşlarla da çalışıyor.

    kredi kartına taksit deyince, fiyat artıyor.

    kredi kartındaki boş limit kadarını taksit, diğerini nakit ödeme gibi bir yol olabilir.
  • geçenlerde arkadaşa motosiklet baktık. Kredi kartına göre değişmekle birlikte komisyon ekleniyor. Bayinin anlaşmasına göre değişiyordur muhtemelen. Bize yanlış hatırlamıyorsam en düşük komisyon oranını worldcard olarak belirtmişti Yamaha Esenyurt. Hatta krediye göre bir tık daha düşük çıkmıştı galiba komisyon oranı. Tabi kredi kartında taksit sayısı sınırlı olur kredi gibi 24 ay 36 ay falan olmaz. Bu kısmıda göz önüne almak gerek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.