Şimdi Ara

MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
811
Cevap
5
Favori
105.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok abi çalışan cihazdan kopyalama da işimize yaramaz. Şu aşamada bize PNDFlashTool ile yükleme yapabileceğimiz dosyalar lazım. Onun dışında yazılımlar da olmuyor.
  • Çetin Abi cihazda epey bir aşamaya geldik, artık micro-sd karta yüklediğim programı kurabiliyorum. Mavi ekran geliyor, kurulumu yürütüyor ancak halen doğru os yazılımını bulmuş değilim. Şimdi sadece o kaldı abi umarım birkaç güne bitecek işimiz.

    Görüşmek üzere abi.




  • sen az kaldı deyince heyecanlandım, teşekkür edemeden mesajı gönderdim :))
    bu arada ne zaman misafirim olacaksın. :)
  • Abi bu hafta bir-iki iş var ölçü alınacak teklif çizim falan olacak, ara buldukça da cihaza gözatıyorum. Artık senin için de uygun olursa bayramdan sonra olur mu Çetin abi?
  • ne zaman arzu edersen, başımın üstünde yeriniz var. :))
  • Abi ben neyi anladım biliyor musun; bu cihazların üç aşağı beş yukarı hepsi aynı yazılımları kullanıyor. Peki ne farklı diyeceksin, ekran çözünürlüğü, flash hafıza, ram, rom, av-in, fm transmitter, bluetooth gibi özelliklerin bazıları kimi cihazda var kiminde yok, bazısında da hepsi var. İşte bu özellikler kuracağımız yazılımları belirliyor. Dün ruslardan yardım istedim, verdikleri yazılımları kurdum nerdeyse geldiğim tüm noktayı geriye döndürdü bana. Cihazı bilgisayara sürücü olarak tanıtmak için iki saat uğraştım. Şimdi daha önceden indirdiğim bazı firmware dosyalarından nerdeyse bir kokteyl yaptım bu aşamaya geldi cihaz.

    Verdiğin adreslere bakacağım abi, umarım iyi birşey çıkar.
  • yecon (anakart) mesaj attım onlardan da haber çıkmadı...

    dün arkadaşım geldi çin den.. bir sürü şey almış (cep, tablet, nav. falan) hepsi daha oteldeyken bozulmuş..
    geri götürmüş hiç bakmamışlar bile. biz sattık, satarken çalışıyordu demişler.

    suç bizde ama bile bile çin malı alırsan olacağı bu. :)))
  • Orası öyle ama dediğin ürünlerin orjinalini, garantilisini almaya kalksan enaz 3 katını ödersin abi, bu da bir gerçek. Hani bir laf var ya, alan razı satan razı. İşte o hesap, ama bozulunca ve çözüm bulamayınca insanın zoruna da gitmiyor değil. Biraz sabredelim abi, nasıl olsa bizde üretim diye birşey kalmadı, yakında avrupalı da tamamen bırakacak bu işleri. İşte o zaman çinli gelip ülkemizde üretim de yapar servis de verir, malının arkasında da durur. Bizim zaten ülke olarak teknoloji üretmekte falan gözümüz yok.

    Ne kader dertliymişim yaaaavvv bu konuda :)))
  • :) hepimiz dertliyiz valla.. :)
  • Abi cihaz geldi, şuan çalışıyor. Ancak bazı sorunlar var gibi, şarj kablosu takılıyken cihazı açtığımda ekran yukarı 4-5 satır kayık geliyor. Ayrıca ekranda ara ara titremeler var sanki flasha yazdığım yazılım tam uymadı gibi. Bakalım abi sanırım bu sorunları da kolay aşacağız.
  • son hali bu Çetin Abi,

     MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında
  • yavv..!! Mustafa; vallahi müthiş bir adamsın sen, cihaz bu hale geldi ya navigasyon cihazlarında senin üstüne yok...
    bütün interneti alt üst ettim çin, rus, vb. 10-15 siteye üye oldum heryeri kurcaladım ama şu ana kadar dünyada hiç kimse çözüm bulamadı. (yada bulmadı)
    tek başına sen çıktın.. o sitelere senin adını verip kapında köle yapmak lazım. :)
  • Abi saolasın çok büyük iş değil yine de, zaten dediğin sitelerden topladığım yazılımların karmasını yaparak cihazı enazından bu hale getirdik. Ama şimdi XLDR.nb0.ind dosyasının senin cihaza uyanını bulmak kalıyor. Bu dosya sanırım bir nevi bios yazılımı gibi. Cihazın Şarja takıldığında ne yapacağını, açma düğmesine basıldığında ne yapacağını falan belirliyor anladığım kadarıyla, hatta ekran sürücüleri de burada olabilir. Çünkü birçok farklı dosya yüklemeyi denedim çokğu hiç ekranı açamazken bazıları da beyaz ve yeryer çizgili şekilde açabildi. Ama şuana kadar en uyumlusu bu oldu.

    Bakalım fırsat buldukça biraz daha uğracağız.
  • sağol valla..aslında sana yardımcı olabilmeyi çok istiyordum ama başaramadım işte. :(
  • yg-902 m in driver olayını çözmüşsün.. keşke daha önce görseydim cihazı 2 gün önce çin e yolladım aynı cihazdan aynı arızadan cin e yolladığım 5. cihaz bu
    neyse elimde çalışan v 2.3 var eğer, vaktim olursa denerim PNDflashtool la flash ı okutup upload ederim..
  • valla çok sevinirim. Cihazı çalıştırdım ancak şarj cihazı takılıyken açınca hem çok ısınıyor hem de ekran yukarı 4-5 satır kayıyor. Peki PNDFlashTool ile flashı okutabilirsem demişsiniz. Bu program bin uzantılı olarak okumuyor mu? Öyleyse eğer ben nasıl tekrar kuracağım sizin okuduğunuz bin dosyalarıni.

    Sizin elinizdeki 5" cihazlar linkteki cihazlarsa, yazılımları da ikinci linkte yeralıyor.

    http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/5-inch-hd-touch-screen-gps-navigator-direct-win-ce-access/

    http://download.chinavasion.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistikkilic -- 14 Kasım 2010; 21:39:23 >




  • eğer aynı programla okutursak program kendi okuduğu dosyayı bir şekilde yazar diye tahmin ediyorum..
    ama çözünürlük konusu kafamı karıştırdı.. şimdi cihaz 480*272 ama board aynı ben daha önce senin 800*480 lik kabuk yazılımını kendi cihazımda denemiştim ve görüntü ekrana sığmasada cihaz calışmıştı tabiki wince yi denemedim.. bence senin şarj takılıyken ekranın kayması sorunun wince den kaynaklanıyor..board farklı olduğu için kendi cihazındaki wince yi de kullanamassın donanım farkı vardır
    peki yıkarıdakim mesajda verdiğin rom dosyasını sd kart üzerinden kurmayı denedin mi?
  • ekranın kayması wince kurmadan önce oluyor. denemelerimde tespit ettiğime göre xldr.nb0.ind dosyasından kaynaklanıyor. bu dosya sanırım bios gibi birşey. cihaz açık değilken şarja takılınca ne yapacak, açma düğmesine basınca ne yapacak bu gibi işleri ayarlıyor. Demekki benim bulduğum xldr dosyası yakın olmasına rağmen uyumsuz.

    Rus sitelerinden birisi pazartesi işyerimden göndereyim demiş yazılım için. bakalım ne gönderecek. bu ruslar biraz garip insanlar, yg-902m-v2.3 cihaz için bana ısrarla yg-902m-2.1 yazılımlarını öneriyorlar. uymuyo diyorum anlamıyorlar. aynı yazılımı arayanlara satıcınızdan isteyin yardımcı oluyorlar diyorum, nafile firmwareleri herkes arıyor ama ne çözüm bulduğunu yazan var ne de dosyaları paylaşan, bu kartla ilgili.
  • idontknow merhaba,

    cihaza üklediğim dosyalar linkte yeralmaktadır.

    http://sendfile.su/210131
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.