Şimdi Ara

Muadil Toner Tavsiye Eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Ben şu anda Brother 1111 kullanmaktayım. Birkaç kez toner dolumundan sonra baskı kalitesi düştüğü için, geçenlerde yeni bir orijinal toner aldım.

    Şuanda da canon MF237W yazıcı almayı düşünüyorum. Fakat bu yazıcının toner fiyatı bir çok yerde 350 liranın üzerinde olduğu için(737 liraya kadar gördüm) baskı kalitesi düşene kadar dolum yapıp, indirim bulduğumda toner almak durumundayım.

    Muadil toner hiç kullanmadım. Bazı yorumlarda akma ve bozuk baskı kalitesinden bahsedilmiş. Bir de orijinali 700 lira olan tonerin 30 liralık muadili nasıl olur emin değilim.

    Muadil alırken markası olan ve iso-ce belgesi olan muadiller tavsiye ediliyor. Fakat çok fazla site var ve bu konuda hiç bir bilgim yok.

    Yazıcı da pahalı olduğu için bozulma riskini göze alamam. Bu veya benzer model kullanıp muadil toner deneyen varsa baskı kalitesi ve problem çıkarma durumu hakkında bilgi verebilir mi?

    Olmadı orijinal toner fiyatı daha ucuz olan bir model varsa onlara bakacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • canon 411dw kullanıyorum hp cihazları da canon uretiyor.
    muadil toner alırken bol yorumlu satıcılardan almaya calıs. evet 300 liralık toner, muadili 30-40 lira olabilir.

    bendeki cihazın orijinal toneri pahalı canon 719h, hp 505x ( bu tonerlerin kodu farklı ama aslında aynı tonerdir ) muadil olarak aldım. 1 toner 7000-8000 basıyor. 35 liraya almıstım. cihaz 30 binde su anda (5 ayda ulastım bu sayıya)

    kısaca aldıgın yer guvenirlik olduktan sonra muadil toner sorun olmaz. muadil toner de dolum yapılır ama orijinala yapılan dolum kadar cok dolum yapamazsın. 2-3 doluma drum vs değiştirmek gerekiyor.
  • muadil toner kullanan biri olarak.. yazıcıya ve maliyete göre diye cevab vermem gerek

    hp 426 için deneme maksadlı bir dolum yaptırdım. baskı kalitesi oldukça güzel çıktı

    oki mb451 ler için muadil alıyorum... her parti aynı kalitede çıkmıyor ve maalesef drum ünitesi de olduğu için, muadil lerin drum ı bozma ihtimali de çok yüksek oluyor. yorumlar ne kadar yüksek de olsa çıkan parti seni vurursa vurur. o sebeb ile satıcının bu konuda desteği önemli. yani aldığın muadil toner sebebi ile drum vs bozulduğun da destek veriyor olması hatta ücretsiz tamir edebilmesi çok önemli ki ben o şekilde anlaştum. teknik servis fimama gelip drum -toner bıçaklarını temizlediler. drumlar ları da muadil kullanıyorum..

    ama hepsi bir arada olan yazıcıları seçin ve drum ile toner bir arada olursa maliyet düşer. sorunlu çıkınca 2 sini çıkartıp atmış olursunuz. birim satın almasıda buna göre.
    bazı modellerde X toner kartuşları oluyor. yani 3.000 sayfalık ise normali, 6000 sayfalık X serisi olabiliyor. 719H ve 719HX gibi.
    oki mb451 lerin normal toner i 1500 sayfadır. X modelleri 2500 sayfadır.. ama ne olursa olsun aylık 1000 sayfayı geçen kullanımlarda asla bu tür yazıcıları seçmeyin. şahsen hp 426 çok fonksiyonlu ve oldukça da sorunsuz bir yazıcı. doldurma/muadil de bulursanız..... keyfinize diyecek olmaz

    ama oki B730 gibi sadece yazıcı ihtiyacınız var ise... 15k lık bir toner alır kafanız rahat olur.

    başa dönersek... toner aldığınız yer size sorun çıktığında destek vermiyor ise.. 10 lira da olsa 100 lirada olsa önemi yok...




  • Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler. Şu anda az çok kafamda bir şeyler oluştu sayenizde.

    Benim çıktı alma durumum belli değil. Bazen günde 100 çıktı alırken bazen 2 ay hiç almadığım zamanlar olabiliyor. Bu yüzden mürekkepli modelleri renkli avantajına rağmen elemek durumunda kaldım.

    Bahsettiğim canon yazıcının toner ve drum ünitesi bir arada. Bu yüzden toner değişiminde drum için de ekstra uğraşmaya gerek kalmayacak.

    Muadil toner işi anladığım kadarıyla biraz da deneme yanılma yoluyla oluyor. Toner ünitesindeki her hangi bir problem eğer yazıcıya zarar vermeyecekse problem yok.

    Bildiğiniz veya önerebileceğiniz online satış yapan muadil/orijinal toner satıcı varsa özelden söyleyebilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de evde hp laserjet pro m102 kullanıyorum bir kaç muadil toner çöp oldu. Artık buradan alıyorum, (reklam sayılıyorsa linki silebilirsiniz, reklam amaçlı paylaşmadım.) iki aydır sorun yaşamadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.