Şimdi Ara

Muafiyet ve Bedelli Askerlik Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    17/12/2021 tarihinde tecilim bitiyor. Düztabanım ve muafiyet için başvuruda bulunacağım ancak bu süreçte eğer muafiyet çıkmazsa bedelliye çevirtmem mümkün müdür? Yoksa bedelli hakkım yanıyor mu?


    Şimdiden teşekkürler.




  • Askerliğe elverişli değilseniz askerliğin hiçbir türünü yaptırmazlar zaten.

    İlk önce ASAL Yoklama Başvurusu yaparsınız


    Daha sonra aile hekimine gider, askerlik muayenesi olursunuz. Orada durumunuzu anlatırsınız. Artık kendi mi bakar yoksa ortopedi uzmanına mı sevk eder bilemiyorum. Ortopediye sevk verirse doktor bakar, kurula da çıkarsınız. Elverişlidir veya elverişli değildir kararı verilir.

    Elverişli çıkarsanız hizmet tercihi kısmında ister normal ister bedelli askerlik seçebilirsiniz. Bu yıl içinde bedelli askerlik tercihi yaparsanız ​para yatırma işini 31 aralık mesai bitimine kadar halletmeniz lazım.


    Elverişsiz çıkarsanız kurul raporunu şubeye götürürsünüz muhtemelen. Askerlik durumunuza muaf olarak işlenir.

    Erteleme iptal başvurusu yapıp yoklama işlemlerine bir an önce başlayınız derim. Ortopediye sevk olursa süreç kafadan 3-5 gün uzar. 17 aralıkta tecil bitiyorsa 31 aralık 2021e kadar yoklama işlemlerini halletmeniz lazım. En azından sağlık işlemleri dahil halletmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki ben hastaneye sevk edilsem bu sağlık süreçleri muhtemelen 31 aralıktan sonraya kadar sürecek çünkü istanbuldayım. 31 aralıktan sonra sağlık kurulunda askerliğe elverişli çıkarsam bedelli başvurusu yapabiliyor muyum? Bir de şimdi direk bedelliye başvurursam 2022 senesi içinde gideceğim sanırım. Eğer bu sağlık süreçleri 2022 senesinin başlarına kayarsa ve sonradan bedelliye çevirebiliyorsam muhtemelen 2023 senesi içerisinde gideceğim doğru mudur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VaqoL V kullanıcısına yanıt

    Askerlik şubesiyle bir görüşünüz, yoklama süreci 31 aralık sonrasına kalırsa yoklama kaçağına düşer mi düşmez diye. Eğer yoklama kaçağına düşerseniz bedelli hakkı yanar.

    Eğer 31 aralığa kadar sağlık işlemleri de hallolmalıysa (ikametiniz dışında bulunuyorsanız) en yakın il veya ilçe sağlık müdürlüğünden -gerekirse- aile hekimini değiştirip işlemlerinizi tamamlayınız.

    2022ye sarkmasına izin varsa 2022de de bedelliye başvurabilirsiniz. Ama 1 ocak ve 1 temmuzda bedelli ücreti 2 defa zamlanacak. 2022de başvuranlar 2023te fiili olarak askerlik görevini yapacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 11 Aralık 2021; 15:31:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.