Şimdi Ara

Muayne ve fren sapması hk. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
68.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bıcırıh

    Hocam yarın sökmeyi düşünüyorum. Bu konuda sorun yaşayanların yazdıklarını okudum biraz ve fren limitörü diye bir parçadan bahsetmişler, anladığım kadarıyla limitörleri söküp muayeneden geçip tekrar geri takıyorlarmış. Genelde arka dingile bağlı ve arabanın arka aksındaki ağırlıkla doru orantılı olarak hidrolik basıncını artırıyormuş. Dün fren yollarını inceledim biraz ve benim arabada ana merkezden sonrasında doğrudan arka kampanalara ulaşıyor borular. Yani herhangi bir ayarlayıcı bulunmuyor fakat ana merkezin çıkışında 2 adet valfe benzer parça var. Bunu parça numarasından aratınca limitör olarak çıkıyor. Kafam karıştı şimdi. Aşağıdaki fotoğraf benim arabama ait. Kırmızı okla gösterilen rekorlar arka 2 kampanaya gidiyor ve ek olarak dediğim parçalar bağlı. Yeşil oklarla belirttiklerim ise ön frenlere gidiyor ve herhangi bir ek yok.




    Alıntıları Göster

    araç neydi onuda yazaydın araya söylerdik yazda söyleyim





  • Bi önceki mesajda söylemiştim hocam o yüzden atladım 2000 model fiesta 1.25 abs yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bıcırıh

    Bi önceki mesajda söylemiştim hocam o yüzden atladım 2000 model fiesta 1.25 abs yok.

  • LampdaLamp L kullanıcısına yanıt

    bunu daha önceden görmüştüm rusça olduğu için işime yaramadı, yine de teşekkür ederim. İngilizce olanını da bulamadım hiçbir yerde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bıcırıh

    Merhaba hocam. Bugün ben de muayeneden %39 sapma ile kaldım. Arka sağ 60daN, arka sol 99daN. Ustalara sorduğumda çok fahiş işçilik söylediler. Biraz düşününce sizin dediğiniz gibi bir sonuç aklıma geldi. Aracım fiesta flair ve el freni mekanik, ayak freni ise hidrolik sıvısıyla frenleme yapıyor. El freni değerlerim birbirine çok yakın fakat ayak freninde aşırı sapma mevcut. Başlık sahibi arkadaşa söyledikleri gibi birçok usta birçok sebep sundu bana.


    Kendim 2 kampanayı da söküp ayarlama yaptım. Sanayide fren testine soktum fakat el freni yine iyiyken bu kez %50 ye yakın sapma verdi.


    Ben de dayanamadım parçacıya gidip 2 adet merkez alıp eve geldim. Merkez değişimi sonucu umarım güzel sonuçlar çıkar, çünkü ben göremeyeceğim. Tam kapanma biter bitmez teslim oluyorum, ben askerde olacağım için muayene tekrarı süresi içince teste babam gideceği için içim hiç rahat değil. Sizin aklınıza başka bir ihtimal geliyor mu acaba ?



    Alıntıları Göster

    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yardımcı olabilir; sorunu arka fren merkezlerini değiştirerek çözdüm. Sağ arka merkezin bir tarafındaki piston sıkıştığı için baskı uygulayamıyormuş dikkatli inceleyince farkettim. Cırcırlı bir balata ayarı var, onu da iki tarafı aynı şekilde dönecek ayara getirdim. Bu ayarı şöyle tarif edeyim, ayarı yapıp kampanayı taktıktan sonra elinizle kampanayı çeviriyorsunuz rahat bir şekilde dönecek ama dönerken de bir miktar sürtme sesi çıkaracak. İki tarafı da bu şekilde ayarladıktan sonra tekeri takıp el frenini 1-2-3 diş çeke çeke elinizle tekerleri çevirmeye çalışın. Aşağı yukarı aynı zorlukta dönüyorsa fren testinden 1-2% lik sapmayla geçiyor.





  • Balataları gecen hafta değiştirdim bu kadarla sapmanın sebebi ne olabilir ?
    Muayne ve fren sapması hk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.