Şimdi Ara

MUCİZE DOKTOR (1. SEZON) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
3
Favori
5.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk 15 bölümün bence birazcık uzağında da kalsa dizi çok güzel ilerliyor. Bakışmalar olsun, gereksiz sahneler olsun bunlar olmak zorunda 120 dakika doldurmak kolay iş değil. Benim hoşlanmadığım şuan aklıma gelen 2 mevzu var.

    -Birincisi Ali'nin vaftiz babası olan Adil hocasına dokunmaması. Bence ona dokunabiliyor olmalıydı. Şöyle bir açıklama olabilir tabi: Ali'deki baba figürü kötü olarak iz bırakmış ve bu yüzden de kendisine babalık yapan kişiye bile dokunamıyor olabilir.

    -Diğer mevzu da şu fragmanların bölümdeki en can alıcı kısmı ifşalaması/spoiler olarak vermesi. Bu yüzden izlemiyorum fragmanları. Mesela bölümü izledikten sonra da izlemiş olsam 15. bölümün fragmanı o kadar salakça ki resmen bölümün özeti verilmiş. Keyif kaçırıcı yani. Şimdi de Ali ve Nazlı arasındaki genelde bölüm sonunda izlediğimiz en kalbe dokunan replikleri fragmanın sonunda veriyorlar (genelleme yapacak kadar hatırlamıyorum ama özellikle 2. fragmanlar bu şekildeydi).

    Her neyse umarım bozmadan güzel bir şekilde devam eder dizi. İyi seyirler herkese.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzlemekte olduğum tek Türk dizisi . Gayet güzel bir dizi bence konusuda farklı ama sanki ellerinde konu kalmadı gibi. Dizinin aşka sarmasından da bunu anlayabiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    uyarlama dizide konu kalmaması gibi bi durum nasıl olabilir hocam bölüm bölüm kopya zaten
  • şuan da gayet güzel ilerliyor. her nekadar uyarlama olsa da bunu ekrana yansıtıp, izleyiciyi sıkmadan bunu aktarmakta önemli.

    konular %100 aynı olamaz, olması da zor. 45dklık diziyi sen burada 120 dk yapiyorsun. elbetteki farklılıklar olacaktır olması da normaldir.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. dizi süreleri çok uzun ve oyuncular da şikayetçi bu durumdan. Ama hiç değilse 3 saat değil Severek izliyoruz biz. Her şey 4x4 değil olamaz da zaten. Konular vıcık vıcık olmadığı sürece uzun süre izleriz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne_demek

    Aynen öyle. dizi süreleri çok uzun ve oyuncular da şikayetçi bu durumdan. Ama hiç değilse 3 saat değil Severek izliyoruz biz. Her şey 4x4 değil olamaz da zaten. Konular vıcık vıcık olmadığı sürece uzun süre izleriz diye düşünüyorum.
    bu tarz doktor dizilerinin tek avantajı var konu bulmakta zorlanmazlar. tıp dünyasında binlerce vaka vardır böyle. eminim senaristler uzman doktorlardan kesinlikle fikir ve düşüncelerini alıyorlardır.

    tek eleştirim var hem bu dizi , hemde hekimoğlu dizisi için, çok fazla tıp terimi var. %90ını anlayamiyoruz. bilgi amaçlı ekranda ne olduklarını yazmaları gerekiyor.




  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Tıpın kendisi yabancı zaten. Hangi bir terimi çevirsin adamlar
  • Türk versiyonunun sinirimi bozan bir kısmından bahsedeceğim.

    kore amerikan versiyonu böyle mi bilmiyorum da,

    türk versiyonunda her bölüm belirli bir tema oluyor, ve her bölüm adamı böyle sıkıp öldürene kadar tekrar ediyor.
    ne bileyim son bölümde "kahramanlık"tır, "konuşmak" bu iki kelime mesela. başka bölümlerde ne bileyim "insan bazen araya mesafe koymalı", "konfor alanındna çıkmak" gibi bir iki kelime oluyor, önüne çıkan her karakter konuyla bi alakası olsa da olmasa da bir şekilde oraya bağlayıp aynı şeyi bülbül gibi tekrarlıyor. bunu tekrar tekrar görünce sinirlerim zıplıyor benim. her bölüm mutlaka değişiyor ve her bölüm en az 5 kere tekrarlıyor.

    dizinin en nefret ettiğim noktasıdır. orijinali de böyle mi?
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt
    Bizim milletimiz malesef bir şeyi bir kerede anlamıyor. Bunu defalarca yaşadık ve gördük hatta görmeye de devam edeceğiz. Tekrar iyidir akılda kalır. Hiç değilse belki aklında kalır da verilen mesajı belki algılarlar
  • ne_demek kullanıcısına yanıt
    her bölüm yüksek kalite cringe yaşıyorum. şu an 8. oldu son bölümde sayıyorum :D
    bi de yeni araba reklamı sıkıştırmışlar araya. youtube reklamları bile bu kadar değil helal olsun ne diyim.
  • ne bölümdü ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne_demek

    Tıpın kendisi yabancı zaten. Hangi bir terimi çevirsin adamlar
    şimdi bi bölümde japon gelse 10 dk konuşsa altyazıyla çevirisini yapmayacaklar mı ? elbet yapacaklar dimi.
    haliyle izleyici bu japon ne diyor? ne anlatıyor merak eder herkes.

    bu olayda aynı aslında birşeyler anlatıyorlar kimsenin anladığı yok. sadece hasta yakınlarına anlatırken "yani" ile cümle başlıyor ve açıklaması yapılıyor.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    aynen çok başarılıydı. çok yoğun bi bölüm oldu ama işler baya karıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya sağlam dram yüklü bölümdü. Özellikle Ferman ile Ali'nin veda gibi olan konuşmalı kısmı filan başarılı olmuş. Yalnız şu bağırsak kardeşleri artık çıkarsınlar yetti gayri gına geldi. Bölüm boyu ablamda ablam diye aradan summon oldu ittirin karantina bölgesine gitsin diyesim geldi çok sinir bozucu zaten o kız yaptığı tam rolünü bulmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 31 Ocak 2020; 2:14:31 >
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt
    Reklam ve raytingler le dönüyor diziler. İzleniyor ki reklam alabiliyorlar Severek izliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    şimdi bi bölümde japon gelse 10 dk konuşsa altyazıyla çevirisini yapmayacaklar mı ? elbet yapacaklar dimi.
    haliyle izleyici bu japon ne diyor? ne anlatıyor merak eder herkes.

    bu olayda aynı aslında birşeyler anlatıyorlar kimsenin anladığı yok. sadece hasta yakınlarına anlatırken "yani" ile cümle başlıyor ve açıklaması yapılıyor.

    Alıntıları Göster
    Hocam dizi doktor dizisi zaten . Sürekli yabancı terim var. Japon 10 dakika. Onu bir kere yazarlar sıkıntı olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Bane

    Baya sağlam dram yüklü bölümdü. Özellikle Ferman ile Ali'nin veda gibi olan konuşmalı kısmı filan başarılı olmuş. Yalnız şu bağırsak kardeşleri artık çıkarsınlar yetti gayri gına geldi. Bölüm boyu ablamda ablam diye aradan summon oldu ittirin karantina bölgesine gitsin diyesim geldi çok sinir bozucu zaten o kız yaptığı tam rolünü bulmuş.
    2-3 haftadir diyet spor iş güç depremler yanginlar ocak ayı bok gibi geçti gitti.. Bide üstüne hastalanınca Yorgunluktan yogunluktan ruhen bedenen tükendim kere tükendim... Buna rağmen dizinin tek bi saniyesini bile fragmanlari kaçirmadan izledim, 2 3 haftadir yorum yapamiyorum bi türlü konuya.. Herşeyi es geçiyorum ama Şu son bölüme gömeceğim.. Kötü bi bölüm değildi, güzel olan taraflari çok iyiydi Ali ferman konuşmasi çok iyiydi ama Şu zamana kadar kafayı takıp olumsuz gördüğüm tek bölüm oldu 20. bölüm.. Sebebide TEK BİŞİY..

    Yaa çocuk diye es geçiyorum yoksa çok feci sövücem yani ama şu Betüş denen Velet yüzünden 2 3 haftadir Bayıla ayıla keyifle izlediğim diziden güzelim bölümlerden Gram zevk alamadim yaaa.. Resmen dizi keyfimin içine etti... Lan biride sakinleştirici İğneyi saplayıp bayıltamadi yattiği yatağinda, Yat dinlen diyemedi odasindan aldi indirdiler Teeeeeee "KARANTINA BÖLGESİNE" !!!! Biride demedi ki ulan biz napiyoruz yaa !!!!????? Biride demedi ki "Daha dün İçini açtik senin BAĞİRSAK TAKTIK SANA DİKİŞLERİN TAZE DAHA DEMEDİ, HAREKET ETMEMEN LAZIM NASIL HAREKET EDECEKSİN" Demedi tuttular indirdiler Teeeee aşaği..????

    Nazlı Ferman konusuna Zerre değinmek bile istemiyorum aslında ama bi çok izleyicinin gözünde Bitirdiler nazlıyı, NEden bunu yaptiklarini biliyorum ama 20 bölümdür sevdiğimiz kızı Tek bölümde güzelim Nazlı karakterini neye çevirdiler yaa.. Sanki önceki bölümlerdeki Nazlı gitmiş başkasi gelmiş.. Ben size aşiktim çok salakça bişey ??? Bi de bunu "di'li geçmiş zaman kullandi yhaaa" diye savunanlar vardi.?? Şöyle düşünün bi sevgiliniz/eşiniz var veya olmak üzere.. Ona güveniyosunuz seviyosunuz ve bi anda sevdiğiniz kişi onun Eskiden hoşlandiği birine gidip "Sen gidersen ben ne yaparım ben sensiz yapamam Ben sana aşiktim" dediğini düşünün..?? Bu midesizliktir.... Üzülmek farklı, Hayran olmak örnek almak yol gösterici olarak düşünmek farklı, Aşk itirafi farkli.. Hele hele hayatında Siz varken veya olacakken.. Kendinizi nasil kullandirdiğinizi düşünün, ne kadar değersiz hissedeceğinizi düşünün.. Şimdi bu durumda kalanindaa Ali Vefa gibi hayatı boyunca insan ilişkileri konusunda hep eksik kalmiş biri olduğunu düşünün??? Daha 3 5 bölüm bile olmadi Soyunma odasında Açelyaya "Ben ona kıyamam yapamam" diyen Nazlıdan, daha 3-5 bölüm önce "Aşik değilim Hayranım" diyen Nazlıdan neye dönüştürdüler güzelim Nazlıyıyı tek bölümde..?? Ee hani Aliye olan duygularin ??????? Sende kaç tane duygu var kızım, Kaç katman var o gönlünde ????? Yeni bölümün fragmanında da BENCE Alinin sorusuna Nazlı olumsuz cevap verecek fragmandan bile çok belli sanmiyorum kabul edeceğini.. Anlaşilan Nazlı yine triplere girip kendi içinde duygu karmaşasi yaşayacak bi kaç bölüm, sonra nasil pişman olacak onuda izleriz sonraki bölümlerde diye düşünüyorum.. Aslında Yabanci versiyonu izleyenler az çok anladi ne olduğunu ve dizinin nereye gideceğini ama ben yinede bu Konuda Yabanci versiyonlardan olabildiğince Bahsetmemek istiyorum çünkü %100 birebir gitmiyo dizi, Kaldı ki Daha önceki yorumumda yazmiştim Ben Yabanci versiyonlari bazı açilardan sevemedim o yüzdende Bitirmedim demiştim, bizim versiyondan devam ediyorum.. Senaristlerin ne planladiğini az çok tahmin ediyorum neden böyle yaptiklarini ama bu böyle olmamaliydi Nazlı Ali arası açilacaksa bu şekilde olmamaliydi bence.. Nazlı fermanin ölüme yaklaşmasindan çok etkilenip duygusal çöküntüye girse, zaten kafasi karişikken dahada karişsa iyiydi ama bu şekilde "Ben aşiktim size" konusu olmasaydi keşke.. İzleyip görücez bakalım.. Bu bölümden sonra Dizide bazii çok güzel gelişmeler olacak diye tahmin ediyorum....

    Yeni fragmani illa ki izlemiştir herkes Betüş denen bebe yeni bölümdede var.. Her bölüm bu sondur herhalde diyoruz Yeni fragmanda da görüyoruz ???????? Şöyle yeni bölümün başlarında hemen yollasalarda, yeni bölüm komple ali-nazli-ferman-hastane-virüs-tedaviler-çözümler-sağlik ekseninde geçse valla keyiflenicem be.. Baydı valla betüş baydi, insanin tüm enerjisini emiyo tüketiyo.. İnsanlari zorla çocuk düşmani yapacaklar biraz daha uzatirlarsa..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 5 Şubat 2020; 21:1:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.

    2-3 haftadir diyet spor iş güç depremler yanginlar ocak ayı bok gibi geçti gitti.. Bide üstüne hastalanınca Yorgunluktan yogunluktan ruhen bedenen tükendim kere tükendim... Buna rağmen dizinin tek bi saniyesini bile fragmanlari kaçirmadan izledim, 2 3 haftadir yorum yapamiyorum bi türlü konuya.. Herşeyi es geçiyorum ama Şu son bölüme gömeceğim.. Kötü bi bölüm değildi, güzel olan taraflari çok iyiydi Ali ferman konuşmasi çok iyiydi ama Şu zamana kadar kafayı takıp olumsuz gördüğüm tek bölüm oldu 20. bölüm.. Sebebide TEK BİŞİY..

    Yaa çocuk diye es geçiyorum yoksa çok feci sövücem yani ama şu Betüş denen Velet yüzünden 2 3 haftadir Bayıla ayıla keyifle izlediğim diziden güzelim bölümlerden Gram zevk alamadim yaaa.. Resmen dizi keyfimin içine etti... Lan biride sakinleştirici İğneyi saplayıp bayıltamadi yattiği yatağinda, Yat dinlen diyemedi odasindan aldi indirdiler Teeeeeee "KARANTINA BÖLGESİNE" !!!! Biride demedi ki ulan biz napiyoruz yaa !!!!????? Biride demedi ki "Daha dün İçini açtik senin BAĞİRSAK TAKTIK SANA DİKİŞLERİN TAZE DAHA DEMEDİ, HAREKET ETMEMEN LAZIM NASIL HAREKET EDECEKSİN" Demedi tuttular indirdiler Teeeee aşaği..????

    Nazlı Ferman konusuna Zerre değinmek bile istemiyorum aslında ama bi çok izleyicinin gözünde Bitirdiler nazlıyı, NEden bunu yaptiklarini biliyorum ama 20 bölümdür sevdiğimiz kızı Tek bölümde güzelim Nazlı karakterini neye çevirdiler yaa.. Sanki önceki bölümlerdeki Nazlı gitmiş başkasi gelmiş.. Ben size aşiktim çok salakça bişey ??? Bi de bunu "di'li geçmiş zaman kullandi yhaaa" diye savunanlar vardi.?? Şöyle düşünün bi sevgiliniz/eşiniz var veya olmak üzere.. Ona güveniyosunuz seviyosunuz ve bi anda sevdiğiniz kişi onun Eskiden hoşlandiği birine gidip "Sen gidersen ben ne yaparım ben sensiz yapamam Ben sana aşiktim" dediğini düşünün..?? Bu midesizliktir.... Üzülmek farklı, Hayran olmak örnek almak yol gösterici olarak düşünmek farklı, Aşk itirafi farkli.. Hele hele hayatında Siz varken veya olacakken.. Kendinizi nasil kullandirdiğinizi düşünün, ne kadar değersiz hissedeceğinizi düşünün.. Şimdi bu durumda kalanindaa Ali Vefa gibi hayatı boyunca insan ilişkileri konusunda hep eksik kalmiş biri olduğunu düşünün??? Daha 3 5 bölüm bile olmadi Soyunma odasında Açelyaya "Ben ona kıyamam yapamam" diyen Nazlıdan, daha 3-5 bölüm önce "Aşik değilim Hayranım" diyen Nazlıdan neye dönüştürdüler güzelim Nazlıyıyı tek bölümde..?? Ee hani Aliye olan duygularin ??????? Sende kaç tane duygu var kızım, Kaç katman var o gönlünde ????? Yeni bölümün fragmanında da BENCE Alinin sorusuna Nazlı olumsuz cevap verecek fragmandan bile çok belli sanmiyorum kabul edeceğini.. Anlaşilan Nazlı yine triplere girip kendi içinde duygu karmaşasi yaşayacak bi kaç bölüm, sonra nasil pişman olacak onuda izleriz sonraki bölümlerde diye düşünüyorum.. Aslında Yabanci versiyonu izleyenler az çok anladi ne olduğunu ve dizinin nereye gideceğini ama ben yinede bu Konuda Yabanci versiyonlardan olabildiğince Bahsetmemek istiyorum çünkü %100 birebir gitmiyo dizi, Kaldı ki Daha önceki yorumumda yazmiştim Ben Yabanci versiyonlari bazı açilardan sevemedim o yüzdende Bitirmedim demiştim, bizim versiyondan devam ediyorum.. Senaristlerin ne planladiğini az çok tahmin ediyorum neden böyle yaptiklarini ama bu böyle olmamaliydi Nazlı Ali arası açilacaksa bu şekilde olmamaliydi bence.. Nazlı fermanin ölüme yaklaşmasindan çok etkilenip duygusal çöküntüye girse, zaten kafasi karişikken dahada karişsa iyiydi ama bu şekilde "Ben aşiktim size" konusu olmasaydi keşke.. İzleyip görücez bakalım.. Bu bölümden sonra Dizide bazii çok güzel gelişmeler olacak diye tahmin ediyorum....

    Yeni fragmani illa ki izlemiştir herkes Betüş denen bebe yeni bölümdede var.. Her bölüm bu sondur herhalde diyoruz Yeni fragmanda da görüyoruz ???????? Şöyle yeni bölümün başlarında hemen yollasalarda, yeni bölüm komple ali-nazli-ferman-hastane-virüs-tedaviler-çözümler-sağlik ekseninde geçse valla keyiflenicem be.. Baydı valla betüş baydi, insanin tüm enerjisini emiyo tüketiyo.. İnsanlari zorla çocuk düşmani yapacaklar biraz daha uzatirlarsa..



    Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun uzun süredir yoktun konuda. O çocuk konusunda haklısın beni de çıldırttı biraz gerçekçilik bekliyoruz aslında normalde hiçbir hastanede bacak kadar kıza o kadar göz yummazlar çok saçma yani ufacık haliyle tüm hastaneyi kaldırdı resmen. Ablası bitse kendi çıkıyor artık onların olayı kapansa da gitseler gerçekten sinirimi bozuyor onların sahnesi.
    Birde bu birkaç bölümdür Nazlı ile Ali'nin sahneler baya azaldı sadece bölüm başında biraz gösteriliyor bölüm ortasında 20-30sn bide dizi biterken gösterip hop direk diziyi kesiyolar. Millet çıldırıyordu dizi romantik aşk dizisine döndü diye de çok bir sahne yok ki. Nazlıyı dediğin gibi öyle göstermeleri de hoş olmadı Ali'yi sadece kafasını boşaltmak için aradığı biri gibi gösterdiler şimdi. Bu bölümde belli olacak fragmandan gördüğümüz gibi ama bence araları açılacak gibi. Mutlaka bir Türk dizisi senaryosunda olur bu :)




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.