Şimdi Ara

Muhabbet kuşu Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
724
Cevap
23
Favori
221.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Yaş ve cinsiyet tespitine yönelik internetten biraz araştırma yaptım. Kuşumun açık mavi cerisi var ve sanki tek renk gibi de durmuyor. Sanırım dişi, ama emin olamadım. Sanırım genç bir dişi olsa gerek. Tecrübeli birisi yorum yapabilirse memnun olurum.

    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]


    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 15 Ağustos 2021; 12:27:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünallion

    Sevgili üstadlardım biricik kızım sütlacı 11:45 itibariyle kaybetttik. Ellerimde can verdi yavrum. Bu nalet hastalık ne illet bişeymiş ki bir haftadır süründürdü elimizden geleni yapmamıza rağmen kurtaramadık desteğinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum kalın sağlıcakla...

    Hocam başınız sağolsun. Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatipoglu kullanıcısına yanıt

    erkeğe dönebilir ama tahminimce %70 dişi. tam belli olması için yaş alsın biraz

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Bende bir muhabbet kuşu sahiplenmek istiyorum da size bir kaç soru soracağım. Kuşu nerden almalıyım 3-4 tane petshop var yaşadığım yerde rastgele girip alabilirmiyim. Ayrıca kuş alırken nelere dikkat etmeliyim ve yaklaşık olarak kaç liraya satıyolarlar petshoplar kuşları (öğrenci olduğum için soruyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horizontee -- 16 Ağustos 2021; 20:8:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • horizontee kullanıcısına yanıt
    İllaki muhabbet kuşu da olmayabilir bilmiyorum cana yakın eğitilebilir bi kuş türü var mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • horizontee kullanıcısına yanıt

    youtube da videolu var anlatım orada daha iyi anlayacaksın kuş alırken ama fiyat 60-100 tl arası, kuş kafes kum taşı vs yemler vitaminler filan da 200 filan etse, 250 tl.

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Hmm sanırım beni aşar bu ücret ailemle de bi konuşmam gerekecek

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar kırşehir nevşehir ya da kayseri taraflarında muhabbet kuşu üretimi yapan birileri var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bir tane dişi muhabbet kuşum var. Yaklaşık 1 yaş civarında. 2.5 aydır bizde ve sadece bana kendini sevdiriyor. Ailedeki diğer kişilerin omzuna falan konsa da arada ellerine gelse de sürekli ısırıyor. Kuş gece yatma vaktimizin dışında sürekli kafes dışında. Sadece yem yemek istediğinde kafese giriyor. Ne zaman yemek hazırlasak sofra başına bizden önce gelip her şeyin tadına bakıyor ve çok meraklı.Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] 


    Bugün kardeşim eve bir cins kedi getirdi. Yalnız kedi sürekli kuşa doğru atılıyordu ben de kuşu kafese koydum ve kediyi uzaklaştırmak zorunda kaldım. Muhtemelen dışarı çıkartsam zarar görecek. Zaten sürekli kafes dışında tuttuğum için ailem kızıyor bana. Benim dışımda kuşla pek ilgilenen de yok açıkçası. Kuş kafeste durmaya da alışkın değil. Bu yüzden kuşu aldığım kişiye vermeyi düşünüyorum ama bir yandan da kafeste durmaya alışık olmadığı için vereceğim kişi benden çok ilgilenmez düşüncesindeyim. Kimseye vermeyip kendim baksam kuş ile kedi aynı evde olmaz... Kuşu kafese koyduğum halde bile kedi patileriyle kafes kapısını açıyor. Ailem sürekli kuşu başkasına ver diyor ama ben üzülüyorum açıkçası. Bize özellikle bana bu kadar alıştıktan sonra da bırakmak istemiyorum. Bu şekilde bir çıkmaza girdim. Aslında günün sonunda vermem daha doğru gibi geliyor ama yine de çok kararsızım.


    Siz ne tavsiye edersiniz?





  • healthypatient H kullanıcısına yanıt

    kedi sonradan gelip eve, kuşu mu kovdu

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Evet öyle oldu. Zaten ailem istemiyordu en başından beri kuşu. Benim dışımda pek ilgilenen yok şu an. Kuşu da eski muhabbet kuşum öldüğü için üzülmeyelim diye komşumuz getirmişti. Normalde bir daha hiç almayı düşünmüyorduk. Çok üzülmüştük eski muhabbet kuşumuz ölünce. Ama getirince almış bulunduk. Şu an da bayağı çıkmazdayım. Ama en iyisi aldığımız kişiye tekrar vermek sanırım... Bana çok alışmıştı, benim için de kuş için de kötü olacak ama başka çarem yok gibi. Kardeşim şehir dışına, ben de sürekli işe gidip gelmek durumundayım. Bundan sonra pek fazla vakit ayıramayacağız gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • healthypatient H kullanıcısına yanıt

    kuşu deneyimli birine vermek iyidir. eski tanıdık iyi bakacaktır tabi tek sıkıntı kuş düzeni vardı, 7,24 dışarda benim kuşlar da mesela, senin vereceğin kişi hapis hayatı yaşatabilir sonra depresyona vs girebilir. o durum kötü yani.



    eğer ev büyük ise çıkmadan kapıyı kapatın odanın kedi odaya giremez . ayrıca kafesi dolap üstüne koymak kedinin çıkamayacağı iyi olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 2 Ekim 2021; 19:41:48 >
  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Evet, benim korkum da 7-24 kafes içinde kalması. Vereceğim kişi evinin bir odasını kuşlara ayırmış üretim yapan birisi. En azından orada diğer kuşlar da varken mutlu olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • healthypatient H kullanıcısına yanıt

    hocam yine de öyle olmuyor, fikirler üretemiyor olabilirler ama bu hayvanların kesinlikle akılları var. Bizimki beni 24 saat görmesin küsüyor, kardeşlerim annem babamda çok ilgileniyor ama benim yerim ayrı oğlumda :)


    sizin kuşla aranızdaki iletişimi bilmiyorum, hani soğuk bir hayvansa zaten pek yadırgamaz yeni yerini ama yukarda bahsettiğim gibiyse kederinden ölebilir her ne kadar harika şartlarda bakılsa da..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 4 Ekim 2021; 15:46:21 >
  • Bir tek benimle arası iyiydi hocam. Dediğim gibi ailedeki herkesin omuzuna konup dolaşırdı ama beni hiç ısırmıyordu. Sevince garip garip sesler çıkarıyordu. Ama bugün sabah verdik kuşu. Ne kadar üzülsem de böylesi daha iyi. Aldığımız kişiye geri verdik. Aldığımız kişi evde bir odayı kuşlara vermiş, kuşlar istediği gibi dolaşıyor odada. Zaten diğer kuşların yanına geçince daha mutlu olur sanıyorum. İnşallah kuş için de hayırlısı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, paylaşımınız için teşekkürler!

    Bizim de Sayfamızı ziyaret etmenizi isteriz:


  • Benim gibi hobiye yeni başlayanlar için süper bilgiler var özenle hazırlayıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

    Muhabbet kuşumda kusma sorunu yaşıyorum. ekşi koku salyalı. Oldukça kısa geçeceğim. Yardımlarınızı esirgemeyin.

    Hastalık süresi 2 aydan fazla

    Hiç ishal olmadı. Dışkı her zaman normaldi. İlaç versemde değişiklik olmazdı. Dışkı boyutu eskisine göre az. hastalık başlamadan önce 1 2 hafta 1 gün Kabızlık geçirdi tüylerini yoldu sonra düzeldi bu sefer bu başladı.

    Veterinere gidildi.

    Hap şeklinde Tyson kullanımı yarım su bardağına çözdürülerek 3 4 damla içme suyuna ( Suluk) damlatma şeklinde 3 4 gün kullanım yapıldı. Faydası olmadı.

    Baytril ilaç verdi şırıngada yarım suluğa 1 damla katılarak 5 gün kullandı. 3 gün etkisini gösterdi hastalık belirtileri azaldı. Ama kesin çözüm sağlamadı. 1 hafta ilaç 1 hafta vitamin verilerek devam edildi.

    Baytril bıraktım ve mikostatin kullanımına başladım. bugün 6. gün ve yarın 1 sabah solugununa 4 5 damla koyup 1 hafta probiyotik kullanacağım. duruma göre vitamin sonraki hafta.

    Hala kusması var sıvı pek yok eskisine göre çok iyi 24 saate bir yarım saat hastalanıyor kusuyor. Genellikle gün içerisinde midesi bulanıyor gibi davranıyor. kustuktan sonra iştakı açılıyor yemek yer keyfi yerine gelir. Arada kabarık dolanıyor. konuşuyor kur yapıyor. 1 gün sonra tekrar hasta oluyor. Bugün biraz haretlendirdim. kovaladım. (yormak zorlamak değil o bana alışkındır. yanlış anlaşılmasın) hemen çıkarttı kursağındaki yemi 1 2 tane. Hazmetmede sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Aspurla karışık gold wing Budgies ve arada daldarı kullanıyorum. Bu tedavi doğru mudur. Yapılması gereken başka bir şey var mıdır? Ayrıca bu iyileşmesi uzun süren hastalık mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Ekrem -- 22 Kasım 2021; 21:33:15 >




  • Ahmet Ekrem kullanıcısına yanıt

    kursak mantarı hastalğın adı. vet tedavisi ile daha iyi olur. mikostatin kullanıyor bu hastalıkta genellikle youtubeda kursak mantarı yazınca videolu daha anlatım var. yuvarlak yemleri hazmedemez.


    https://www.hepsiburada.com/gold-wings-yulaf-tohumu-300-gr-pm-HB00000PWM7C bunu yer ama. yuvarlak yemleri kusardı, üstteki yemden verirdim. kötü hastalık. benim kuşum yıllar önce kursak mantarından öldü. kafes hijyeni önemli ve elma sirkesi haftada 1 verirsen mantar kuşa yaklaşamaz.

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ederim.

    Pazartesi Mikostatin kullanımını yarım suluğa 10 damla olarak vereceğim. Şimdiden başlamalımıyım? Salı günü bıraktım. Ondan önce bytril veriyordum (Vet tavsiyesi ki araştırmam sonucu hastalığı ilerletmekten başka anlamı yokmuş) uzun süre ilaç kullandı. Kendini toplaması için beklemek istedim.

    mamayı probiyotik ile karıştırıp vereceğim.

    Yarın diğer yemliklere yulaf koyayım.

    Suluğa da probiyotik ile elma sirkesi versem bir sıkıntı oluşturur mu?

    Vitamin hastalığa iyi veya kötü etkisi olur mu? Onu mamaya mı dökmeliyim. 1 gün probiyotik 1 gün vitamin mi devam etmeliyim?

  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.