Şimdi Ara

Muhabbet kuşu nezle mi astım mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İlacın 3 liralık oluşu kötü olduğunu göstermez. Bizde pazardan limon alırız. Gerektiğinde 3 liralık vitaminde kullanırız. Mesele o değil. Ama petshoplarda ucuz yollu satılan ilaçların birçoğunun işe yaramadığı bilinen birşeydir. Her ilacın etkisi, endikasyonu farklıdır. Muhabbet kuşları doğada vahşi yırtıcılardan korunmak için hastalıklarını çoğu zaman son ana kadar göstermez, belli etmez. Zira avcı hedef olarak zayıf, hastalıklı kuşu seçer.

    Size en ufak birşey görünen rahatsızlık kuş için son nokta olabilir. Bunu resimlerden teşhis etmek sağlıklı olmaz her zaman. İlla kuşun yemden sudan kesilmesi beklenmemelidir. Muhabbet kuşunun bağışıklık sitemi insanlar ve diğer bazı canlılar gibihastalıklarla kendi başına başedecek kadar güçlü değildir. Gerekli antikorları üretemez. Antibiyotiklerde bunun için vardır zaten.


    Herkes kuşlardan tedavisini yapacak kadar anlayamaz, bize düşen insanlara hastalık belirtilerinde vakit kaybetmeden imkan varsa veterinere götürmelerini söylemektir.

    Bende veterinere götürmem kuşumu ama kimseye şunu yap ,bunu yap demem. Veterinere götürün derim. Götürmem gerekirsede asla üretici yada petshopa götürmem. Fizyoloji,anatomi ve ilaç bilgisi, olan veterinerlere emanet ederim kuşumu.

    Hepsini kastetmiyorum ama Türkiye de üretici kavramı o kadar abartılıyorki, zaten petshopların birçoğu üretici. Ve yukarda anlattıklarımı sorsanız birçoğu bilmez. Hastalıklı kuşa birçoğunun ''kafasını kır at, acı çekmesin'', dediğini ve yaptıklarınıda bilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Temmuz 2016; 17:18:43 >




  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Benim dişi muhabbet kuşumda da aynı sorun başgösterdi. Sol burun deliği tıkalı. Bir süre bekledim ama geçmeyince İÜ Vererinerlik Fakültesine götürdüm. Baytril denen bir ilaç verdi. Ben aynısını bulamadım ancak Enrocure denen muadilini aldım. 7 gün oldu ilacı veriyorum ancak bir düzelme yok henüz. Kuş sadece belli saatlerde düşük enerjili, onu da hastalığına bağlamıyorum.
    Üniversitede muayene eden hoca ile emailleşiyoruz. Şimdilik ikinci bir tedavi önermedi. Eğer bir gelişme olursa paylaşırım.
  • Burnu kapalıysa bir tüy parçası tuzlu suya batırılıp, nazikçe dikkatli şekilde kapalı kısım tüyün ucuyla açılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 19 Temmuz 2016; 13:11:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supernova034

    Burnu kapalıysa bir tüy parçası tuzlu suya batırılıp, nazikçe dikkatli şekilde kapalı kısım tüyün ucuyla açılabilir.




    Daha önce burnunu açmıştım ancak sürekli tıkandı. Sonraları tıkanan burnunu, ceresini tüneğe sürterek açmayı öğrendi hayvancağız :) sürekli tıkanıyor ve kendisi bu şekilde açar oldu.
  • ozdemirli kullanıcısına yanıt
    Aynen gene tıkanır geçici bir çözüm o. Aslında baytril vermesi vetin tuhaf geldi ,biraz ağır bir antibiyotik. Çokmu ağırdı durumu? Aynı durumda nezle soğukalgınlığı yaşayan kuşlara daha hafif antibiyotiklerde fayda sağlayabilir.
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    kuşu biraz hareketsiz gördü. bir de burun tıkanıklığının yanı sıra dışkısı da sulu idi (ishal gibi).
    Zaten Baytril bulamadım dediğim gibi Enrocure verdim ama düzelme yok ne yazık ki. Tavilin gibi başka ilaç isimleri okuyorum ancak Veterinere danışmadan vermeyi düşünmüyorum.
  • ozdemirli kullanıcısına yanıt
    Aynen danışmadan vermeyin. Ayrıca kuşu birkaç gün dinlendirip tekrardan öyle verin ilaç.
  • Vermiş olduğunuz için cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.Kuş'a 5 gündür Tavilin veriyorum benim gözlemlediğim kadarıyla 3 gündür burnundaki tıkanıklık yok hırıltı seslerinde azalma var.Arada sırada hapşırıyor ama öncekilere göre daha az.Özdemirli tavilini denemenizi öneririm.2 gün daha tavilin verdikten sonra 1 hafta sarımsak tedavisi yapacağım nezle için nette görmüştüm(sarımsağın 4'de 1 ini bir bardak suya iyice ezerek karıştırıyoruz ardından kuşun suluğuna o suyu dolduruyoruz).Bugüne kadar deep fix vitamin kullandım belki işe yaramıştır kuşlarda ama içime fazla sinmemiştir niyeyse ama nere gitsem deepfi olduğundan mecburen almak zorunda kalıyordum bende)
  • Muhabbet kuşu da sizin gibi, hapşırır. Tozdan bile hapşırıyorlar. İlacı çok devam ettime. Düzelme varsa suyuna limon sıkarak yola devam et.
  • Öyle yapmayı düşünüyorum zaten yarın son gün.Limon'u kaç gün kullanmamı önerirsin bir de suyuna kaç damla akıtılmalı yazarsan sevinirim
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Gerçekten hapşırıyolar, fıstık arada sırada sessiz sessiz hapşırıyo kafasını sallıyor bi ses çıkarıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakgs94

    Öyle yapmayı düşünüyorum zaten yarın son gün.Limon'u kaç gün kullanmamı önerirsin bir de suyuna kaç damla akıtılmalı yazarsan sevinirim

    Suluguna 3 damla limon yeterli olacaktir. Ben normal zamanda da limon sıkıyorum suluguna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakgs94

    Öyle yapmayı düşünüyorum zaten yarın son gün.Limon'u kaç gün kullanmamı önerirsin bir de suyuna kaç damla akıtılmalı yazarsan sevinirim

    1 hafta yeterli olur ondan sonra 2-3 gün vitamin takviyesi yaptın mı düz duvara bile tırmanır.
  • Normalde vitamin kullanıyorum ama doğal takviyeleride değerlendirmek gerek
  • Konu bitmiş ama 2022den soyleyeyim. Kuşunuz zor nefes alıyor, hapsiriyor, uyukluyor, kuyrugu titriyor falan bir ton dertten muzdaripseniz. Ust solunum enfeksiyonu gibi bir şeyle karşı karşıya olabilirsiniz. Benim kuşum cidden hani ölecek sanıyordum Bayrampaşa pakvete gittim evet 180 tl pahalı ama o bizim ailemizden biri ona canım feda yani. Gittik gösterdik. Veteriner Hekim bize şurup verdi her gün bir damla şırınga ile şurup ve bir damla su olacak şekilde. Şuan turp gibi yerinde durmuyor. Detayli bilgi isterseniz de verebilirim. Biliyorum hala bu forumlara bakanlar var. Güncelleme olsun diyelim. (İlaci kullanali 7 gun oldu)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tinkerbelllova T kullanıcısına yanıt

    evet görürler googleden gelenler yorumunu

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.