Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu -Yuvalık-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim 7-8 aylık bir muhabbetim var erkek. Çok da iyi anlaşıyoruz ama 2 aya kadar eş seçtirmeyi düşünüyorum. Eşini aldıktan sonra yuvalık olayı nasıl oluyor bilen tecrübeli arkadaşlar yardım edebilir mi acaba? Benim ilk deneyimim olcak bu.



  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Yapmanız gereken özel birşey yok. Sadece eş seçerken kuşun seçmesini sağlayın. Götürün kuşların arasında kalsın bir süre. Hangi kuşa yanaşıp, kur yapıyorsa onu alın. Yuvalığı eşi aldıktan sonra istediğiniz zaman takabilirsiniz.
  • Teşekkürler ilginiz için. Zaten yakın çevremde üretim yapan insanlar var kuşumu onlardan birine götürüp es seçmesi sağlamaya düşünüyorum birde suan el yapımı kafes projem hazır boyutları 45×70×70 (en boy yükseklik) olcak şekilde ama yuvalıgi koymak icin bir yer düşünmedim kafes içinde yerde dursa dişi strese girer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Kafesi mümkünse yüksek bir yere asmanız iyi olur konum olarak, kuşlar yüksek yerleri seviyor, asabiliyorsanız tavana asın. El yapımı ahşap kafes süper olur. Benimde kaç zamandır aklımda o. Aslında kafesi yaptıktan sonra rahatça tellere monte edilebilir yuvalık, kafes yüksekte olursa yuvalığın kafesin zemininde olması problem olmaz. Ama zemine inmeyi pek sevmiyor kuşlar o bakımdan tellere asmakta yarar var. Yuvalığı içi görünmeyecek konumda ayarlamanız gerekiyor. Çünkü dişi kuş çevredeki bakışlardan rahatsız olup yumurtaları kırabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 20 Temmuz 2016; 13:19:17 >
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Tamam, teşekkür ederim yorum için. Sanırım projemde küçük bir değişiklik yapmam gerekiyor. Birde yuvalık yapayım o zaman kafesle birlikte. Sizce ideal boyutlar ne olmalı, giriş, yumurtalar için hafif oval bir oyuk görmüştüm internette; yavrular yumurtadan çıkınca çarpık bacaklı olabiliyorlarmış falan diye. Bir de talaş atmam gerekiyormuş herhalde kafes tabanına? Sizi de soru yağmuruna tutuyorum kusura bakmayın :D Daha çok erken olsada öğrenmemde fayda var sanırım...
    Edit: Malzeme olarak ne kullanmam lazım ve temizlik olayını falan detaylı bir şekilde açıklarsanız çok memnun olurum İyi Günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesus isTheBest -- 20 Temmuz 2016; 15:39:48 >
  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yuvalığı kendiniz yapmanız şart değil. Üreticilerde çok güzel yuvalıklar oluyor büyükçe, kafesi tasarlamadan önce yuvalığı alıp, ona takabileceğiniz şekilde tasarlarsınız kafesi. Kafes boyutuysa standart salma tipi olabilir. Enine ve uzunluğu mümkün olduunca fazla olsun, papağan kafesi gibi teller diklemesine değil yatay olmalı.. Rahatça kanat çırpsınlar, kendilerini özgür hisssetsinler. yuvalığa az miktarda talaş atabilirsiniz.
  •  Muhabbet Kuşu -Yuvalık-


    Mesela bu ölçülerde bir kafes ideal, yüksekliklten çok genişlik önemli, kafesin ölçüleri; G76 x D46 x Y45.5
  • Tamam tesekkur ederim ilginiz icin ama ben el emegi olsun istiyorum yani muhtemelen biraz arastirip kendim yapicam :) Birde benim planladigim kafesin boyutlari sizin yazdiginizdan daha buyuk yani yeterince iyi gibi duruyor.
    -Hatırlatma-
    70G*45D*70Y Kafes boyutları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesus isTheBest -- 20 Temmuz 2016; 20:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksekliğin olma amacı bahcemden kestigim dut ceviz ve badem dallarindan dogal tunek yapmis olmam. En kisa surede fotoğrafını atarim buraya. Kafes için vakit buldugumda bitmis halini de koyarim muhtemelen. Birde sorum var yalniz: Yaptigim tunege falan bit pire ilaci sıkmalı mıyım? Sıkmadan koydum kușumda da bi sıkıntı görmedim şu ana kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız ölçüler daha iyi zaten , ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Kafesi fikir versin diye koydum ölçü açısından alın diye koymadım. Hani huni şeklinde değilde dikdörtgen, kare gibi olsun yapacağınız kafes o açıdan.
  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Tüneği çamaşır suyuyla yıkayın, yıkadıktan sonra iyice durulayın hiç koku kalmayacak şekilde, üstüne avisprey yada başka bir sprey sıkabilirsiniz.
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Zaten çıtalarla yapacağım için dikdörtgen olacak planimda tepesine çatıda düşünüyorum şu şekil yani ^ Birde çamaşır suyu falan çok fazla kimyasal var içinde. Doğada bunlar yaşarken dallara kimse bit spreyi sıkmıyor yada çamaşır suyu deterjan vs kimyasallarla yıkamıyor? Temizlik önemli ama çamaşır suyu güvenli değil diye düşünüyorum. İlginiz için saolun ama sizde kullanmayın bence. Amacımız onları korumak -ne kadar olamasa da- doğal ve iyi bir yaşam sunmak. İyi akşamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jesus isTheBest kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çamaşır suyunu içir demedim , kafesini yıka yıka dedim: ), Mikrop öldürücü ve dezenfektan etkisi sebebiyle çoğu kişi yapar bunu. Çok uzun süre kuş beslerim ( 20 sene olacak), sizin mantığınızla kuşun kafesinide temizmeyin o zaman, nede olsa doğada kafes diye birşey yok:D, doğadaki ortamı zaten birebir yaratamazsınız, genede bildiğiniz gibi yapın eywallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 20 Temmuz 2016; 21:24:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.