Şimdi Ara

Muhabbet kuşum çok sessiz ve hareketsiz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
33.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce babama biyerden hediye gelmiş muhabbet kuşu. 1 hafta kadar dükkanda durdu. Ortamı gayet sıcaktı. Bizde kuş istiyoduk kardeşimle.Babam ısrarımıza dayanamayıp 3 hafta önce eve getirdi. İlk günler sessizdi ve hareketsizdi bizde pek yanaşmadık. Ama bu sessizliği şu ana kadar devam ediyor. Eve geleli 3 hafta oldu. Koridorda saldık. İlk başlarda uçtu korktu sonra oyunlar oynadık elimden yem yedi omzuma çıktı. Oynuyoruz ama çok sessiz. Youtubedan dişi kuş sesi açınca ötüyo sadece. Bide pepenin kalbim kırıldı şarkısına. Ve çamaşır makinesinede ötüyo. Sabahları kendiliğinden ötüyo uyutmuyo. Ama biz uyanınca susuyo ve yerinde sabit. Yemini yiyor. Suyunu içiyor. Dışkısı normal. Ama çok sessiz. Yardımcı olur musunuz?
    Kuşum bu:
    https://store.donanimhaber.com/00/3f/36/003f3697666fe19d9cf80e36716590c5.jpg
     Muhabbet kuşum çok sessiz ve hareketsiz.







  • bütün gün ötecek mi. normal bu kuşlar için sabahları ötmesinin sebeni yalnız kalmayıp sizleri çağırması. arada sırada sal kuşu uçsun. tek başına kuş kimin ile konuşacak
  • Salıyorumda korkuyorum biyerlere girip kendine zarar verecek diye. Sadece sabah ötüyo. Gidip gelip konuşuyorum cicikuş oğlum aşkım diye ama tık yok. Arada böyle ağzını kıpırdatıyo. Daha yeni saldım omzuma çıkardım elimden yem yiyo ama çok hareketsiz. Aynalı salıncak vardı kafesin içinde. Okudum bikaç şey şimdi çıkardım onu. Ondan inmiyo hiç. Aynayı akşam temizliyorum sabaha ayna batmış oluyo. Sanırım aşık oldu ona. Çıkardım bende. Ama gerçekten çok hareketsiz. Yalnız olsa sabahtan akşama kadar aynı yerde duracak heralde.
  • Olayda geçen kardeş benim kuşun tipe bak bi sıkacan avucunda vıccığı çıkacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti257

    Salıyorumda korkuyorum biyerlere girip kendine zarar verecek diye. Sadece sabah ötüyo. Gidip gelip konuşuyorum cicikuş oğlum aşkım diye ama tık yok. Arada böyle ağzını kıpırdatıyo. Daha yeni saldım omzuma çıkardım elimden yem yiyo ama çok hareketsiz. Aynalı salıncak vardı kafesin içinde. Okudum bikaç şey şimdi çıkardım onu. Ondan inmiyo hiç. Aynayı akşam temizliyorum sabaha ayna batmış oluyo. Sanırım aşık oldu ona. Çıkardım bende. Ama gerçekten çok hareketsiz. Yalnız olsa sabahtan akşama kadar aynı yerde duracak heralde.

    kuşlar 7-24 dışardadır bende dışarıda oyun parkı var çünkü. hapishanede herkes hareketsiztir yatıyordur kanepede bazıları okey oynuyodur. kuşta okeyini aynaya biniyor tünekleride kanepe olarak kullanıyor
  • Kusun daha yeni, sana alismasi gerekiyo. Kendini kusun yerine koyarsan kusun nasil bir travma gecirdigini anlarsin.

    Kusunu ilk zamanlar fazla ucurma, ucur diyenlerede bakma.

    Kusunun kafeste sessiz ve hareketsiz durmasinin sebebi bulundugu ortami tanima cabasidir. Yani basta dedigim gibi travmayi atlatmaya calismasidir. Bu surecte kusunun yanina fazla gitme yanliz birak. Kus alistikca hareketleri hizlanir otmeye baslar, hareketlerinde cok bariz bir duzelme olur anlarsin zaten.

    Artik iyice alistiginda disariya salabilirsin. Saldiginda konacak yeri olmali ona dikkat et. Dediklerime uy, merak ettigin bisey olursa sorarsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşunuz henüz ufak ve kafesi uygun değil, yeni ortama gelmesi de cabası.
    Her kuşun karakteri de farklıdır, her şey yolunda olsa bile sesdiz bir kuş olabilir. Hastalık olmadıkça can sıkacak bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafes neden uygun değil tam anlayamadım. Bu arada kuşum ötmeye başladı. Sabahtan beri susmuyo şuan.
  • Kuşunuz yavru. İlk birkaç ayında genelde sessiz olur muhabbet kuşları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafı tanımaya çalışıyor çok fazla gitme yayını eğer yemek yemezse vetirenere götür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.