Şimdi Ara

MUHABBET KUŞUMU SEEVEMİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Şu anda 6-7 aylık, dişi bir muhabbet kuşu besliyorum. Bu benim üçünü kuşum. Yani ondan önce iki kuş daha besledim . İlk kuşumu Ankara'ya götürdük, erkekti, daha da yavruydu, strese girdi, ishal oldu ve bir hafta kadar mücadele edip öldü. Bilemedik işte hayvanın yolculuğu kaldıramayacağını. Abimin kuşunu da yolculuğa çıkarırlarmış. Bir ay kadar kısa bir zaman geçirdim onunla. O öldükten birkaç gün sonra, masmavi, dişi bir kuş aldık. Erkek zannederek almıştık, sonra öğrendik dişi olduğunu. İsmi Mavi Maviş Deniz Boncuk'tu. Genelde Maviş derdik. Çok güzel bir kuştu, bize alışkındı, arada ısırırdı ama üstümüze konardı, telefonda gezer, bilgisayara konar, saatimizle oynardı, çok kötü ısırmazdı, bir odadan öbür odaya geçerdi hatta salonda uçururduk onu, biz de annemle kahvaltı yapıyoruz bir baktık Maviş uçarak mutfağa geldi, masaya kondu bizimle kahvaltı yapıyor. Gelip ekmek kırıntısı yerdi. Ayrıca tam da konuşma arifesindeyken öldü kuzum. Değişik değişik sesler çıkartırdı, kesin konuşacaktı. Gel gör ki, annem ishal zannedip son tüketim tarihi geçmiş ilaç verdi tabii sonra öğrendik tarihinin geçtiğini, hayvanda bağırsak sorunu olmuş ve bir hafta kadar sonra kaybettim onu. Aslında öldüğü gün iyiydi, uçuyordu, yem yiyordu elimizden, demek ki çok yedirdim ona, hiç durmadan yem yedi. annemin doğum günüydü, teyzemler geldi ben kuzenlrimle salondayım maişim kötüleşmiş babam veteriere götürmüş can vermiş orda, teyzem öldü deyince şakA sanıp inanmadım ilk başta. Yedi ayımı güzelleştirdi. Neyse konu şu: Mavişimi unutamıyorum, unutamadığım gibi şimdiki kuşum fıstıkı da sevemiyorum.bana bir türlü alışmıyor, elimi çok kötü ısırıyor, benden kaçıyor, alıştıramıyorum. ilk başlarda elime almıştım, korktu sanırım. güvenmiyor bana, benden korkuyor, sevmiyor beni, ben de onu çok sevemiyorum. ne yapabilirim? ayrıca çok çok berbat ısırıyor bazen içimde, onun ölüp de yeni bir kuş alacağım ve düzgün şekilde eğiteceğim kuşu hayal ediyorum ama sonra "onun ölmesini mi istiyorum ben?" diyorum kendi kendime ve kendimi gaddar olarak görüyorum. bununla ilgili rüyalar görüyorum. hatta bu gece rüyamda, fıstıkı başkasına, biraz vicdan azabıyla veriyordum ve ilk sahibinden mavi bir kuş alıyordum, o sahipleriyle besliyorduk. uyandığımda rüyaymış diye az üzüldüm ama sonra vicdan azabı duydum. bu rüyayı yanlış hatırlamıyorsam iki defa görüdm. napıcam ben, onu vermek istemiyorum, biraz da seviyorum zaten, en azından alıştırmam için bir yöntem verin gerçi bir yöntem buldum kendimce ama, kuşum altı yedi aylık ya işe yaramazsa? ya da onu sevebilmem için napmalıyım. bu düşüncelerim çok acımasızca geliyor bana.

    UZUN YAZI İÇİN ÖZÜR DİLERİM AMA SADECE İÇİMİ DÖKTÜM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 1 Eylül 2016; 10:06:38 >







  • Takıntılı mısın kardeşim alt tarafı kuş alışır alışmaz büyütme bu kadar yaşın küçük sanırım ondan bu kadar takılmışsın kuşa neyse git bir petshop a götür yavru erkek bir kuşla değiştir büyük ihtimalle değiştirirler bir ihtimal üstüne 5-10 lira para isterler onu da internetten araştırarak eğit ben de kuş aldım 1-2 aylık erkek 3 gün oldu istediği zaman parmağımda duruyor az bir şey sevdiriyor kaçtığı zamanlarda oluyor ama pek korkmuyor 1-2 haftaya alışacak biliyorum önceden de besledim çünkü.
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    1. takıntılı değilim
    2. tam üstüne bastınız gerçekten yaşım küçük
    3. zaten hayvanı vermeye de içim elvermiyor ondan buraya yazdım nasıl eğiteyim ne yapayım ne edeim diye
    4. bu duygularım sanırım biraz da mavişe olan özlemimden
    5. kuşa bazen içimde cidi manada sevgi kabarıyor ama bazen de mavişin yanında nedir ki bu kuş diye düşünüyorum
  • Kaç aylıkken aldın kuşu ve şuan kaç aylık ? Dişiler zaten hırçın ve inatçı oluyor 4 aylıktan büyük kuşlar da zor eğitiliyor internette bir çok alıştırma videosu var o taktikleri uygulayabilirsin anlatması zor bu adam güzel anlatıyor sonuna kadar izle bencehttps://www.youtube.com/watch?v=p6Bk1Y6b3dU
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    eşekkürler. bir aylık falandı aldığımda, su an altı yedi aylık bir kızım var işte.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.