Şimdi Ara

Mühendis arkadaşlar hele bir bakın.Sonun da bu da oldu!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • devlet yeterince denetleme yapmazsa özel sektörde çalışanın hakkını kollamasaa mühendisler daha çok ezilir.olacagı bu
  • denetleme falan hikaye.piyasayı da biraz kendiniz oluşturacaksınız

    asgari ücrete gidip çalışan enayiler oldukça böyle ilanlar çok görürüz daha
  • enayiler falan demeyin, bu duruma getirilme nedeni malum. heryerde üniversite binlerce iş imkanı sıfır mühendis. bizzat ablam ziraat mühendisi iş sıfır, yok iş bulabilme imkanı yok. çok fazla maden, metalurji, jeoloji mühendisi isşiz, artık buna razı arkadaşım var. burada, çalışmak zorunda olanları değil, bizzat üniversite mezunu işssizleri yaratanları eleştirin.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 1:56:4 >
  • Benim çocukluğumdan beri bu ziraatçiler iş bulamaz hatta bu nedenle öğretmen bile yapıldılar sırf bunu bile bile 4 yıllık olsunda ne olursa olsun deyip bu bölümü okumak niye sonrada ağlarlar çevremde mevcut.. makine mühendisi olup ustabaşından az oda 760 tl maaş alanı biliyorum kendini geliştirsin yüksek lisans yapsın falan deniliyor işveren okuluna bakmıyor verdiği ücrete işinin bittiğine bakıyor arz talep meselesi..
  • Okulu bitirip ihtisasımı yapayim, ben de maaşımı kullanarak yanımda 8 mühendis çalıştırıp, zengin olucam, iliklerini kemiklerini sömürücem
  • o fiyata çalışacak kişiler zaten 5-10 yılda zor mezun olmuş ve hiçbir şey öğrenememiş tipler olur.
    eğer gerçekten bir şeyler öğrenip de mezun olan biri o paraya çalışmayı kabul ederse o kişiye lanet olsun. bu kadar ucuzdan satmasınlar kendini.
  • mühendislik okuyan biri olarak söylüyorum, bunu hakeden insanlar var.
    adam 6 yılda anadolu okulu bitirmiş güç bela, ingilizce bilmiyor, cad programı bilmiyor adamakıllı, sorsan staj öylesine, 1 tane teknik gezi falan birşey görmemiş.
    bu adamı alıp eğitmek için üste para istemeleri lazım

    @whiskeyinthejar
    türkiyede saydığın mühendislik grupları ne iş yapar? kim istihdam edecek, devlet mi? gerek olmayan bir alanda(gerek yok ki özel sektör şirket kurmuyor) devlet insanları istihdam etmek zorunda mı? değil.
    o bölümü seçerken bunun olacağını bilmiyorlar mı? bal gibi biliyorlar. o zaman sorun yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 25 Aralık 2010; 7:00:41 >
  • inşaat mühendisleri için söyleyeyim yeni mezunlar için (çok fazla ekstra özelliğiniz yoksa) türkiye'de aralık mezun olunan okula bağlı oalrak değişmekle birlikte 1200-1800 TL orta ve büyük ölçek firmalar için bu böyle ama gider de konya'da iş ararsan, konya çimento dışında, değil mühendis, insan yerine koymazlar
  • Kusura bakmayın ama kimse tecrübesiz yeni mezun olmuş mühendise 1.5 - 2 milyar para vermez. Okuldaki öğrendiğiniz çoğu şey orada hiç bir işinize yaramayacaktır. Tamam yeni mezun için en az 800-900 den başlamalı ama mühendisim diye de kimse kendini bir şey zannetmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rusty

    Kusura bakmayın ama kimse tecrübesiz yeni mezun olmuş mühendise 1.5 - 2 milyar para vermez. Okuldaki öğrendiğiniz çoğu şey orada hiç bir işinize yaramayacaktır. Tamam yeni mezun için en az 800-900 den başlamalı ama mühendisim diye de kimse kendini bir şey zannetmesin.

    mezun olduğun okula bağlı

    1800 lira alıp aynı zamanda yüksek lisans yapan arkadaşlarım var, 1500 lira alan ve bana (itü inşaat) 1500 lirayla gel başla hemen diyen yer de çok, hatta konya'da konya çimento ilk söylediğim arkadaşa (boun elektronik mezunu) 5000 lira teklif etti ama istanbul ve yüksek lisansı tercih etti, yurt dışında da 2 yıllık inşaat mühendislerine 4500$ veriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 25 Aralık 2010; 22:41:16 >




  • harbi boş konuşan tipler var mühendis adamın-autocad gibi benzeri programları kullanmayı bilen eline gelicek projeyi bilgisayarda çizebilecek hiç bir insana verilmez,verilmemeli, 1000 tl'nin altına sen kimi çalıştırıyorsun garsonmusun,oto yıkamacımısın,büfede çalışan adammı bu da bu rakamları layik görüyorsunuz. 4 sene 5 sene üniversite okuyorsun , ne kadar çok gidip gelmesende öp öpe öğreniyorsun birşeyler(bu lafım üniversiteye gitmeden mezun olanlara taş atıcak kişilere). utanmadan yazmış yüksek maaş beklentisi olmayan kendisine sorsan 5 milyarlardan aşağa proje çizmez , elindekini anca sömür işte. baktın işine yaramayıcak bir adamdır 2.ayda yol verirsin. lanet olsun böyle düşünen işletmelere batmalarını temenni ediyorum(bu kadar aşağlanmaz bir insanoğlu.)
  • @dix1
    bunu yapanlar genelde babasından şirket kalan, kendi hayatı boyunca bi oduna saplanamamış insanlar.
    geçen televizyonda vardı, adam "benimde şirketim var işsizlik falan yok biz eleman bulamıyoruz, maaş beğenmiyorlar, mühendis arıyorum yeni mezun, gelmiş 1.5 -2 milyar istiyor" diyordu. adama sorsan en az ayda 30-40 milyar kazanıyordur. vasfı ne? parayı yönetmek. ticaret...
    şanslı doğmuş babasından kalmış. bir de okumuş birşey olmuş adamları, adam yerine koymuyorlar.

    aynen bende böyle işletmelerin kesinlikle batmasını istiyorum, bu ufak çaplı ekonomik krizlere o yüzden seviniyorum bile.
    şu kobi dedikleri, ekonominin sırtına yapışmış orta seviye burjuvaları besleyen sistemin bir an önce yok olması dileğiyle
  • mühendisliğin iyice içine ettiler..her yere üniversite her üni.ye mühendislik fakültesi sonuç bu olur işte..

    mühendis sayısı azmış gibi bir de gidip teknoloji fakültesi açıyorlar..(bu fakülteyle 350bininci olan meslek liseli bile mühendislik okuyor.)
    teknikerlere 2 yıl daha okumaları karşılığında mühendislik diploması vereceklermiş..>http://www.yapihaberleri.net/haber/Hayat-Boyu-Ogrenme-Projesi-ile-Teknikerlere-Muhendislik-Yolu-Acildi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: combat-ant

    mühendisliğin iyice içine ettiler..her yere üniversite her üni.ye mühendislik fakültesi sonuç bu olur işte..

    mühendis sayısı azmış gibi bir de gidip teknoloji fakültesi açıyorlar..(bu fakülteyle 350bininci olan meslek liseli bile mühendislik okuyor.)
    teknikerlere 2 yıl daha okumaları karşılığında mühendislik diploması vereceklermiş..>http://www.yapihaberleri.net/haber/Hayat-Boyu-Ogrenme-Projesi-ile-Teknikerlere-Muhendislik-Yolu-Acildi.html

    30-40 sene önce lise mezunu olmak bir erdemdi ilçelerde kasabalarda itibar görürlerdi üniversiteyi öyle herkes okuayamzdı, 20-30 sene önce de üniversite mezunları böyleydi... şimdi üniversite mezunu olmak herhengi bir artı değil sıradan bir durum... yüksek yapmak şart eğer üst düzey bir yerden mezun olunmamışsa




  • Yıldız Teknik Üniversitesi'nde mühendislik okuyorum. Son sınıfım ve mezun olduğumda ortalamam en az 3,15 civarında olacak.
    Yani ne bahsettiğiniz kıytırık üniversitelerde okudum, ne de ittire kaktıra okuyan bir öğrenciyim.
    Ayrıca 4 sene boyunca yaz aylarında Amerika'da çalıştım. İngilizcem de ortalamanın üstünde.

    Asıl meseleye gelirsek, ben bir işyerine gidip bana 2000 lira vereceksiniz deme cesaretini kendimde bulamıyorum. Çünkü bu parayı hakedeceğimi düşünmüyorum. Mesleki olarak okul müfredatının sanayi uygulamalarından ne kadar uzak olduğunun farkındayım. Bu nedenle yeni meuzn birisi, işletmede 2-3 yıldır çalışan bir işçiden daha fazla şey bilmiyor.

    Bu nedenle işe başlarken asgari şartlarda başlamak asıl olandır. Eğer işi hakkıyla yerine getireceğinizi gösterirseniz daha yüksek maaş ve ek imkanlar talep etmeniz uygun olur ama yeni mezun olan toy bir kişinin ancak diploması mühendistir. Kendisi mühendis adayıdır.




  • Üniversite adının ve not ortalamasının mühendis olmaya yetmediğini kendi ağzıyla ne de güzel açıklayanlar var.. .

    Bence olay kişide bitiyor. Okunan üniversitenin önemi var ama eldeki imkanları maksimum düzeyde kullanabilmek önemli. İleride yapacağı işe yatırım yapmalı mühendis adayı sadece okuldaki dersleri yüksek notla geçmekle mühendis olunamıyor ne yazık ki. Hatta bugüne kadar mezun olmuş arkadaşlarım arasında , 2.0 ortalama ile mezun olup çok iyi yerlerde ar-ge mühendisi olarak işe başlayıp çok iyi maaşlar alabilmiş kişiler var. yani not ortalaması ve okunan üniversite önemli ama bir yere kadar. Olay kişide bitiyor.

    Asgari ücreti kabul eden bir mühendis ise bence 4 sene boyunca sadece okuldaki derslerini geçmiştir ve teknik açıdan kendini geliştirecek hiç bir başka faaliyet içerisinde bulunmamıştır.
  • @faruk
    yukarda da yazdığım gibi bu gibi işleri hakedenler var. fakat senin gibi birinin 2.000 isteyemem demesi yanlış.
    parayı hakedişine bakarken çalışan işçinin ne kadar iş yapıp ne kadar kazandığına bakma, senin o işletmeye kazandıracağın paraya bak.ilk girdiğinde neyse diyelim öğrenirsin 3ay-6 ay, sonrasında sen oraya para kazandırmaya çalışacaksın.hiçbir şekılde de 1200 le başlamışken, 6 ay sonra 3.000 yapmazlar maaşını...
    ilerde senden faydalancaksa o işletme, ilk aylarda iş yapmadığın dönemlerde de para vermeleri lazım asgari ihtiyaçlarını karşılayacak kadar. şimdi iş yapmıyorsun öğreniyorsun haketmiyorsun diyorsun parayı, peki ilerde hak ettiğinde mesela o şirkete 1.000.000 liralık bir para kazandırdığında o paranın yarısını sana mı verecekler hak ettin diye?
    mesele hakedip etmemen değil. mesele elemanı elinde tutmak çalıştırmak için ödemen gereken bedel, bir mühendisin bu kadar ucuz olmamalı...
    tabi mühendis sadece diplomasında yazanları kastetmiyorum




  • Yazdıklarımın ilk mesajdaki ilanla alakası yok.
    Zaten o ilana cevap bile vermem.
    Konfeksiyona overlokçu arıyorlar sanırım. Yol+yemek+ssk kavramı ciddi işletmelerde olacak şeyler değildir.

    Genel anlamda Türkiye'deki üniversitelerin eğitim kalitesine bakarsak ben söylediklerimin arkasında duruyorum. 4 yıllık eğitimin içinde ancak 50-60 gün işletme yüzü görmüş, son sınıfta bitirme çalışması için 3-5 hafta laboratuvara girmiş biri elinde tuttuğu ders notlarıyla bir işletmeye faydalı olamaz.
    Bu nedenle işletmeler seçtikleri kişiyi eğitmek zorunda kalıyor. Bu açıdan bakarsak yeni başlayan birinin üniversitedeki torna tezgahından çıkmadığını ispatlayacak nitelikleri yoksa 2000 lira parayı ben olsam ben de vermem.

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama Almanya'da mühendislik öğrencilerinin son senelerini sanayide staj şeklinde okuduklarını duydum. Ya da buna benzer bir şeydi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer öyleyse mükemmel bir sistem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Yazdıklarımın ilk mesajdaki ilanla alakası yok.
    Zaten o ilana cevap bile vermem.
    Konfeksiyona overlokçu arıyorlar sanırım. Yol+yemek+ssk kavramı ciddi işletmelerde olacak şeyler değildir.

    Genel anlamda Türkiye'deki üniversitelerin eğitim kalitesine bakarsak ben söylediklerimin arkasında duruyorum. 4 yıllık eğitimin içinde ancak 50-60 gün işletme yüzü görmüş, son sınıfta bitirme çalışması için 3-5 hafta laboratuvara girmiş biri elinde tuttuğu ders notlarıyla bir işletmeye faydalı olamaz.
    Bu nedenle işletmeler seçtikleri kişiyi eğitmek zorunda kalıyor. Bu açıdan bakarsak yeni başlayan birinin üniversitedeki torna tezgahından çıkmadığını ispatlayacak nitelikleri yoksa 2000 lira parayı ben olsam ben de vermem.

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama Almanya'da mühendislik öğrencilerinin son senelerini sanayide staj şeklinde okuduklarını duydum. Ya da buna benzer bir şeydi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer öyleyse mükemmel bir sistem.

    Dayım Almanya da makine mühendisliğini okudu. Bunu kendisi söylüyor: " Torna tezgahını kullanmasını bilmeyen adam makine mühendisi değildir. Mühendis dediğin makine ile içli dışlı olmalı, gerektiğinde alet eldevatla makine ile uğraşabilmeli" . Bu vasıfları almanyada taşıyamayan mühendislere mühendis gözüyle bakılmıyormuş zaten.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.