Şimdi Ara

mühendis olup da 7 milyar alan 3 senelik makina müh ve 2 senelik 4 milyar alan kaptan tanıdım bugün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar,herkes karamsar önüne gelen sallıyor,bugün bi makina müh-kocaeli mezunu-istda 7 milyara güzel bir işte çalışıyor.bugün tanştım kendisiyle bu adam 3 sene önce mezun olmuş.
    bi de gemi kaptanı tanıdm o da 4 milyar yani 3 bin dolar para ile çalışıyor.

    umutsuz olan ve anadoludaki ünilere beğenmeyen mühendislikten bi haber asosyal netten cıkmadığı halde yorum yaoanların kulaklarına küpe olsun!

    heee şunu da ekliyim son 1 senede sadece 4 tane gemi üretimi yapldığını ve gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendislerinin işsiz gezdiğii kaptanın ağzından duydum ve özelde tanşmak isteyen olursa işsiz bir gemi müh ile de tanıştaraiblirm ;)

    gemi sektöründe kaptanlık bir numara diğerleri hava civa ;)



  • Yıldız Gemi İnşaat ve Mühendisliği mezunu çok yakın bir tanıdığım var.

    Gerçekten Gemi İnşaat sektörü son krizden sonra bir türlü toparlanamamış, o da iş arıyordu.
  • Sadece boğaziçi-itü-otdü-ytü vb. mezunları 7 milyara çalışır diyenlere kapak olsun
  • ibretlik bir paylaşım
  • şu an o mühendis abimizin evindeyim meslek seçimi için istanbuldayım.inanmayan olursa her türlü bilgi verebilirim.
    tuzla forever..
  • ya benim ytü makine tutmazsa arkasına koceli mi yazıyım yoksa önce istanbul ünv. fln sonramı kocaeli sorarmısın bi:Dbide kocaelide oturuyorum bunuda göz önünde bulundurmak lazım
  • hoca kendisi kocaelide istanbulda iyidir farketmez diyor.kocaeli mezunu olduğu halde kocaelide kocaeli demiyor.yabancı dil fln saydı.okul adının önemsiz olduğunu gelecekte anlarsın fln dedi.yani sana hangisi uyarsa maddi ve şehr olarak onu yaz;)kocaeli zormuş biraz :)
  • çok teşekkürler sana ayrıntılı olarak özel msj atıcaktım fakat yeni üyeyim ve gsm numarımı önceden burda kullanmışım o yüzden ö. mesaj atamıyorum şimdilik en azından kişisel gelişimi için kısaca neler yapmış ünv. de nasıl iş bağlantıları kurmuş bulduğu işi kendimi bulmuş tanıdık aracılığıylamı? üzerinde yoğunlaştığı sektör ne ona göre en çok iş sahası olan makine müh. dalı hangisi(ısı sistemleri,konstrüksiyon,otomotiv vs.)kaç yabancı dil biliyor aklıma kısaca bunlar geldi bir kısmını bile yanıtlarsa sevinirim bu arda çok güzel bir paylaşımda bulunmuş oldun benim için teşkkürler;)
  • Ben de bu şekilde düşünüyorum en azından Sakarya, Kocaeli gibi üniversiteler iyidir diye düşünüyorum ama forumda YTÜ'yü bile beğenmeyen, üniversiteden saymayan adamlar var.
  • Bunlar bence çok istisna örnekler. 3 yılda 7 milyar TL maaş alabilmek kaç kişiye nasip olur ki? (Kocaeli Üniversitesi mühendislikte oldukça iyidir, ona lafım yok.)

    Okul adının önemsiz olduğu görüşüne de fazla dalmayın. Mühendislik ilanlarına baktığımda hâlâ "etiket" isteyenlerin olduğunu görüyorum ki bunlar antin kuntin yerler değil. Bazıları 1. şart olarak direkt Top listesinde oynayan üniversiteleri söyleyebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2010; 23:06:53 >
  • Olm inekler 4 sene boyunca sümüğümüz olmadı da odtü yü kazanınca mı bir bok olacaklar? Adamlar odtü lü itü lü oldum diye havalarda bu işlerin böyle dönmediğinin haberleri yok. Kendini geliştiren parayı alır. Bende dün bir mimar abimle konuştum 16 tane inşaat mühendisi aldım dedi 2 si odtülüydü dedi diğerleri ytü çukurova uludağ dokuz eylül ege gibi okullardan mezun dedi. Odtülüleri kovdum dedi en iyi maaşla hiçbirşey yapmadan sırf odtülüyüm diye iş peşinde koşuyorlar dedi. Onların yaptığını belki daha iyisini bu adamlarda yapıyor dedi.
    Odtülülere itülere sözüm yok. Oturup kendini geliştirmediğinn sürece harvard a git ne olucaksın? günde 20 saat ders çalışmış adam kuyruk acısıyla geliyor yazıyor bu 2 üniversite mezunu değilsen iş yok diye.
    Şampiyonlar sakin olun. Hayat şimdi başlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wasell

    Ben de bu şekilde düşünüyorum en azından Sakarya, Kocaeli gibi üniversiteler iyidir diye düşünüyorum ama forumda YTÜ'yü bile beğenmeyen, üniversiteden saymayan adamlar var.

    acaba onların kaç tanesi mezun olmuş işiyle uğraşan mühendis?
    herkes göz önünde olan koç sabancı fln dşyho ki orda da çalşn anadoludan ytüden mezun mühendisler var ki sadcee türkiye onlardan ibaret değil.yani onlar çok mu aman aman maaş veriyormuş?

    @alprklc
    kendisi bir baskül işiyle uğraşıor.ağır vasıta ve yük kamyonları tırlar flan öyle bi yerde teknik sorumlu.ingilzicesi iyimiş onun dışında aman aman bi artısı yok.korkmasın işsiz fln da kalmaz diyor.iş bağlantısı sıradan torpil fln yok ama patronla arası iyimiş.insan ilişkileri ve kişisel gelişimde karakter yabancı dil bilgisayar programları özellkle catia çok önemli diyor.onun dışında herhangi bi özelliği yok;)




  • Kocaeli'den mezun olmuş Makine Mühendisi tanıdığım var 2-3 sene önce 2.500 milyar maaşla işe başlamıştı yeni mezundu şu an ne kadar alıyor bilemem,daha o günlerde altında Golf arabası vardı ama.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermansan -- 24 Temmuz 2010; 23:04:09 >
  • çok teşekkür ettiğimi söylersen sevinirim herkes takım tutar ya bende bu mesleğin fanatiğiyim nedense:Dumarım bizde o abimiz gibi başarı elde edebiliriz tekrardan sanada teşekkürler sonunda işin içinde olan birilerinin bilgileri paylaşıldı akşam akşam tam kafamın karışık olduğu bir anda iyi geldi;)
  • şuan 10 tane makine mühendisliği ilanı açtım kariyer.net ten hiçbirinde odtü itü mezunu arıyoruz yazmıyor.Hepsinde tekrarlıyan şu Kendini sürekli yenileyen.
  • pazartesi günü kaptan abi ile de itünün denizcilik fakını gezicem.o konuda da bilgi elde etmeye çalşcam.

    bi de karieyr sitelerinde makina mühendisi ve makine mühendisi yazın ayrı ayrı.
    bazen a ve e diye dikkat edilmiyor ikiiside olabiliyor.
  • aynen çünkü bir bilginin max. ömrü 2 senedir gelişmeleri yakalamak şart sen sektörün isteklerini yerine getirmezsen sektörde seninkileri getirmez
  • Dayım 15-20 senelik kaynakçı ne diploma ne sertifika hiç birşey yok, genellikle çelik konstrüksiyon işi yapar. Daha şimdiye kadar çıkıpta iş aradığını görmedim hep şirketler kendini arar çağırırlar.
    Aldığı maaş min. 2-2.5 bin lira iş yoğunluğuna göre 3bin lira aldığı zamanlarda olur. Çalıştığı şirketlerde mühendislerin, teknikerlerin 1.500 liraya talim ettiğini söylüyor. Şu an nasıldır bilmem ama 1-2 sene önce durum böyleydi.
    Elbette iyi kazananlar vardır. Hatta 8-9 bin lira kazananlar da vardır ama 1 elin parmaklarını geçmez. Ülkenin sanayisi geliştikçe iş gücü artacak belki bundan 4-5 yıl sonra mühendislikler tekrar saygın bir konuma gelecek ama Türkiye'de hiçbir işin olmadığı gibi bu işin de garantisi yok.
  • benim babam İstanbul teknik üni.. gemi inş müh.. bir ara inşaat sektöründe çalışmıştı(gemi değil) şuan restaurantımız var onun başında duruyor.. kendi işini yapmıyor yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.