Şimdi Ara

Muhendis ve Bimde çalışanın aynı maaşı aldıgı ulke olduk (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
7.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Olayıhttps://forum.donanimhaber.com/yeni-mezun-bilg-muh-2-2-5bin-tl-ile-baslar-video--137523977? 'da da yorumlar mısınız? Yazılım Geliştirme bölümündeki arkadaşlar da görsün.
  • Hamdolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede egitim yok egitim alsanda calisacak is yok. Yani bunlar ikisini tamamlayan seyler . Hukumetinde cok umrunda degil , egitimsiz tabakanin oyu onlari bi 100 yil daha lktlidar yapacagi icin ugrasmak islerine gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak Parti döneminde yaşanmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytug25

    Burada mühendis kendini geliştirmeli, kasiyer ile aynı maaşı alıyorsa birşeyi yanlış yapmıştır diyen arkadaşların hepsi mühendis mi acaba, işin içinde değillerse nasıl böyle konuşuyorlar onu merak ediyorum.
    Ben yaklaşık 7 senedir çalışıyorum mühendis olarak, maaşım için iyi de diyemem, çok kötü de diyemem, kendini geliştirme konusunda, çalıştığım halde haftasonları elimden geldiğince kurslara ve eğitimlere katılmaya çalışırım, işten gelince bir iki saat vakit ayırıp almanca öğrenmeye çalışıyorum. Autocad 2d ve 3d, solidworks, c++, c#, plc, otomasyon, pic programlama, android programlama, photoshop, iş güvenliği uzmanlığı, güneş enerjisi sistemleri, rüzgar enerjisi ve daha birçok eğitime katıldım, toplamda 1000 saati geçmiştir. Ayrıca açık öğretim işletme bitirdim. Gel gelelim iş görüşmesine gittiğimde bunlar ne kadar işime yaradı, kimi yer sen kendini fazla geliştirmişsin dedi, kimi yer açık açık torpil sordu, kimi yer eğitimin iyi ama başvurduğun pozisyon için deneyimin az dedi. Bunun dışında burda yazan arkadaşlar gibi 10bin lira maaşı hiç görmedim.
    Yurtdışına bakarsanız, örneğin almanyada çoğu mühendislik bölümü 3 yıldır. Mezun olan kişilerde kendini geliştirmese bile junior engineer olarak çok kolay iş bulabilir. Çünkü üniversitede aldıkları eğitim bunun için yeterli. Bu yüzden okurken kendini geliştirmedi deyip suçu o gençlerde aramak yerine, bu kadar fazla üniversite var ancak eğitim kaliteleri nasıl diye bu sistemi getirenleri suçlamak daha doğru olur. Ben 2011 elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum. Meslek odasına kayıt olduğunda 48binlerdeydi üye numaram, yani 48bininci mühendistim, 2018 aralıkta katıldığım bir eğitimde sorduğumda 78bini geçtiğini öğrendim. Bu sayıda devlet memuru olan ve odaya kayıt yaptırmamış olan mühendisler eksik, 7 yılda 30bin mühendis için iş imkanı oluştu mu peki ? Cevap tabii ki hayır. Bu yüzden bir mühendis pek tabii işsiz kalabilir ve şartlar yüzünden düşük maaşlara razı gelebilir.
    1000 kişilik bir fabrikaya baktığınızda en fazla 15-20 mühendis çalışıyor, onlarda her branştan. Yani olay sadece kendini geliştirmek ile çözülmüyor maalesef.
    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, sadece mühendis değil, her meslek kendini geliştirmeli, bende hala uğraşıyorum ve daha iyi bir iş bulsam yine daha iyisi için uğraşmaya devam ederim. Her zaman için daha iyinin peşinde olmalıyız.
    Birazda çevremden örnek vereyim, makine mühendisliği mezunu askerliğini yapmış bir arkadaşım var, deneyimsiz işe başladı 2400 lira maaş alıyor. Asgari ücret 2020 lira iken okuduğu her yıl için 100 lira almış gibi, birde iş yerlerinin yüzde 95i beyaz yakaya fazla mesai ücreti vermez. Fabrikadaki kaynak ustası ve bakım bölümündeki teknikerler bu arkadaştan fazla maaş alıyorlar.
    İngilterede yüksek lisans yapmış başka bir arkadaşım istanbulda 3 sene endüstri mühendisi olarak asgari ücret ile çalıştı, en sonunda yurtdışından iş bulup gitti.
    Bilgisayar bölümü bir arkadaşım, kendini hiç geliştirmedi, kpss yapamadı, özel okulda iş bulamadı, belediye kurslarında çalıştı, daha sonra kız arkadaşı yabancı idi, onunla evlenip ingiltereye taşındı, geçen ay ziyarete gelmiş, google da data analist olarak çalışıyormuş, burada yüzüne bakılmıyan, yok paraya çalışan adam yurtdışında nerde çalışıyor. Tamam bu biraz şans işi ama hatayı insanlarda aramak yerine sistemi bı kadar kötü hale getirenlere de laf söylemek lazım.
    Boş mühendis denilen kişi boş ise nasıl mezun oluyor? Okulunda aldığı eğitim seviyesi nedir? Bunlara bakmak lazım. Ben bilr artık yavaş yavaş yurtdışına çalışmak için gitmeyi düşünüyorum. Yeni mezun arkadaşlar da bence burada başarısız olurlarsa kendilerini üzmesinler, yabancı dil öğrenip yurt dışında iş baksınlar.
    Aldığın eğitimler kısmına kadar okuduğum için oraya bir yorum yapmak istedim. Eğitim dediğin şu udacity udemy gibi sitelerde hello Word yazdıran eğitimler mi yoksa milletin parasını kapmak için doğru düzgün bilmeyen birinin verdiği eğitimler mi. Zaten bilişim işleri bunlarla oluyorsa millet niye okuyor ki.
    Kusura bakmayın bizim ülkede herkes sistemi suçlama derdinde kimse kendine iğneyi batırıyor.

    Toplım olarak tabiri caizse kıçımız rahata alışkınız gerçekten çalışmaktan kaçıyoruz bu sebepten istenilen yere gelmeyince illa birilerini suçluyoruz. Ha iş imkanları çok mu iyi değil tabiki, ama özel sektör bu adam senden aldığından fazlasını kazanmazsa saba çok vermez tabi.

    Ayrıca bence yapılan diğer büyük hata bir konuda uzmanlaşma varken daldan dala atlama. Bende bunu üniversite zamanı çok yaptım 5 6 farklı yazılım dili biliyordum ama orta seviyenin üstünde değildi hiç biri. Şimdi onların nerdeyse hiç birimi kullanmıyorum farklı bir dilde yapıyorum herşeyi, uzmanlığı ona yönlendirdim ve kendi çalışmalarında çok daha iyi seviyeye ulaştırdı bu beni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • verdiğin emek bimde calısan işciden kıymetli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    verdiğin emek bimde calısan işciden kıymetli değil.
    Tamam unıversıtelrr kapansın o zmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.