Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (247. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JessieJ

    Aşk meşk anlatacaklarına şöyle Kurtuluş Savaşını, Çanakkale Destanı'nı anlatan büyük bütçeli bir dizi yapsalar da izlesek...

    +1
  • Blok konusmaya degmezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney


    quote:

    Orijinalden alıntı: Komi


    quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney

    söylentilermiş.Sizin kızlarla cevirdiğiniz muhabbete söylenti diyorsan he ondan canım

    Önceki mesajında reklamdan önce kimse bilmiyordu demişsin. Önceki sayfada dizi bitmeden yazmıştım bunu. Hatta orada da "söylenti" demiştim. İki kişinin arasına girmek istemem ama adam söylenti demiş sen haddini almışsın. Yok kızlarla sohbet falan. Neyin peşindesin? Ayrıca bu haberler daha önce magazin haberleri olarak çıktı, haber sitelerinde falan. Orada da kesin bir şey demiyordu. Biz bunlara söylenti diyoruz.

    Meryem uzerlinin oynayacagina dair bir soylenti goster bekliyorum o zaman

    Bende duymuştum uzun zaman önce o söylentileri.

    Haber 24 Aralık 2013 tarihli

    http://magazin.bugun.com.tr/hurrem-kosem-sultan-olarak-donuyor-haberi/908532

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sahnede çalan müzik çok iyiydi.Tam oturmuş o sahne için.
  • Bir efsane bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin Vol 3 Soundtrackı gelecek mi.Bazı çalan müzikler 2 albümde de yok.



    Bu fragmanda kullanılan müzik yok mesela.
  • Dün dizide Leyla ile Mecnun'daki Benjaminde(Sarp Aydınoğlu) vardı,fark ettinizmi?
  • Çok iyiydi be dizi, hele son sezon tam bir başyapıt olmuştu, üzüldüm bitmesine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kovadogs

    Çok iyiydi be dizi, hele son sezon tam bir başyapıt olmuştu, üzüldüm bitmesine.

    Son sezon hariç dizi gözümde çöptü ama son sezon 10/10 luk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyazıtı ve sonrasını geçiştirdiler 5 yıl ileri sarıldı ..Süleyman şanına yakışır şekilde göçtü ..Selim'e babasının bakışı beni bile tırsıttı..Mihrimah giderayak nurbanuya ömrünü yiyecek bir gelin bıraktı ...Sünbül ağa herkesi gömdü ama oyunculuğu müthişti...Nurbanuyu oynayan bundan sonra zor iş bulur heralde o ne hal ergen liseliler gibi kesik kesik derin nefes alarak konuşmalar..Halit bey süleymanı oynamadı zaten yaşadı bundan sonra artık nasıl bir rol oynar bilmiyorum ama süleyman deyince milletin aklı hep onda kalacak..süperdi...Kurgu tabi ki ama süleymanın ölümü herketen 48 gün gizlendei sokollunun siyasi dehasıyla tabi..yavan bir finalde olsa genel olarak iyiydi...

    lakin kösem sultanı kim oynar bilemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemres 06

    Beyazıtı ve sonrasını geçiştirdiler 5 yıl ileri sarıldı ..Süleyman şanına yakışır şekilde göçtü ..Selim'e babasının bakışı beni bile tırsıttı..Mihrimah giderayak nurbanuya ömrünü yiyecek bir gelin bıraktı ...Sünbül ağa herkesi gömdü ama oyunculuğu müthişti...Nurbanuyu oynayan bundan sonra zor iş bulur heralde o ne hal ergen liseliler gibi kesik kesik derin nefes alarak konuşmalar..Halit bey süleymanı oynamadı zaten yaşadı bundan sonra artık nasıl bir rol oynar bilmiyorum ama süleyman deyince milletin aklı hep onda kalacak..süperdi...Kurgu tabi ki ama süleymanın ölümü herketen 48 gün gizlendei sokollunun siyasi dehasıyla tabi..yavan bir finalde olsa genel olarak iyiydi...

    lakin kösem sultanı kim oynar bilemiyorum

    halit ergenç artık gerçekten oyunculukta seviye atladı..umarım bundan sonra ufak kötü roller almaz..gerçi bu adama kötü rolde verilmez o ayrı..halit artık hangi rolu alacak cok merak ediyorum mükemmeş bir oyunculuk..sümbül de öyle..ferhat paşanın boyu yeter..yalnız beğenmediğim oyunculardan biri hatta en beğenmediğim yeni hürrem..vahide..içine konuşuyor resmen ya..



    kösemide meryem oynayacakmış..hoşuma gitmedi bu pek başka aktör mü türkiyede..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TİMS gerçekten çıtayı yüksellti dekorlar ,mekanlar, kostümler,makyajlar vs piyasada ki kıytırık dizilere bakıldığında gerçekten alanında güzel iş çıkardı eksileriyle beraber...

    O değilde Süleyman yerinden zor kalkıyor malum yaşlılık hekimbaşı habire şurup veriyor yaw adamın kafasında ki kilolarca ağırlıktaki tacı bi al o kaftanı bir çıkar belindeki metrelerce dolanmış kuşağı çıkar koca süleyman havasızlıktan gitti


    tabi işin esprileri ancak; lakin, zira sen kimsin be adam , destur ve aklıma gelmeyen o mubarek kelimeler dağarcığımıza yeniden renk kattı bundan sonra anneme valide hanıma sultan çocuklarıma şehzadelerim demeye başlayacağım
  • Şehzadelerin ölümleri dizinin en iyi sahneleriydi bana göre.(Mustafa özellikle)

    Diziyi tek tük izledim son sezon çok iyiydi çok eleştiri aldı ama basit bir yapım asla olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmariacci

    Blok konusmaya degmezsin.

    Çok üzüldüm niye blokladın

    Bendede sana blok seviyesiz herif
  • Bittiginde cok kotu oldum nerrdeyse gozlerim doldu.3 sene gecmis ya vay be..

    Kosem sultanda insallah selimin devrini de gosterirler.Yoksa bi halta yaramaz o dizi cunku arada ki 2 gobek donemi atlamis olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 13 Haziran 2014; 0:00:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 4 sene içinde siyasi ve fikri yapımda ki değişikliklere tanık olmuş dizi bitti :)

    Ilk iki sezon Kadir mısıroğlu gibi kafayı Cinler ve yahudiler ile bozmuş bir tarihçi ile gaza gelip saydırıyordum diziye ama elbette göz ucu ile de takip ediyordum :)

    3.sezon dizinin müzikleri beni mest etti hele 3.sezonun ilk sahnesinde çalan cengi Ali adlı parça ;) ve hiç kaçırmadan izlediğim bir 3.sezon.

    Ardından en muhteşem 4.sezon.. Harika idi olağan üstü sahneler bölümler yaşandı şehzade Mustafa idam sahnesi reyting rekorlarını alt üst etti forumda ise entry rekoruna talip oldu ülke çapında büyük bir yanlı uyandırdı ve böylece bir devir kapandı. Şöyle bir düşünüyorum da ne kadar güzel oyuncu seçimleri yapmışlar. Kanuni rolüne başka birini yakıştırmaya çalışıyorum olmuyor yahu bu nasıl usta bir oyunculuk Halit ergenç gözümün önünde yaşlandı adeta. Her duyguyu yaşadı ve Yaşattı bize o mavi gözleri ile resmen muhteşem Süleyman'ın hakkını verdi çatır çatır. O şehzade Mustafa'nın boğulmasıdnan sonra "çekilin" demesi, pargalının idam kararını alırken ki jest ve mimikleri o son bölümde selime attığı bakışlar adeta rolü yaşadı adam. O hasta rolünü de çok iyi yansıttı son sefer zîgetvar da 72 yaşındaydı oyunculuğu ile bunu çok güzel hissettirdi. Dediğim gibi harika oyuncular ile güzel bir yapımdı. Dizi müziklerine de ayrı bir değinmek gerek Türkiye'nin yarısı gibi bende "Zahid bizi ta'n eyleme" adlı harika eser ile bende muhteşem yüzyıl sayesinde tanıştım. Üstelik kullanıldığı sahneye inanılmaz duygu katmıştı bu parça. Harika yorumlanmış gerçekten yine aynı şekilde zahir batın,mohaç,hain pusu ve ceng-i ali gibi şahane parçalar ile tanıştık çok güzel dizi müzikleri vardı gerçekten ki bir diziyi izlenebilir kılan müzikleridir. Hele ki favorim tek geçerim dediğim parça "Karar anı" adlı parçadır. Ilk defa 81.bölümde çalındı ve Süleyman pargalının idamına karar verdiği anda çalındı harika bir parça gerçekten.

    Ve böyle bir yapım bitti. Eleştirilecek de yönleri var elbet misal final sahnesinin sadeliği. Genel olarak ortalama düzeyde geçen bir final bölümü. Final bölümleri genelde tüm bölümlerden daha şatafatlı geçerdi ama bu kuralı muhteşem yüzyıl yıktı :) gerçi hiç bir final şehzade Mustafa'nın öldüğü 123.bölümü doldurmaz ama Neyse :)


    2015 kösem Sultan'da görüşmek üzere :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bir de şunu unuttum muhteşem yüzyıl gizli dünya adlı belgeseli izleyince anladım ki gerçekten çok emek verilmiş kostüm ve dekor olarak bunların çöpe gitmesi yazık olurdu onca emeğe kösem Sultan ile bunu değerlendirmelerine sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be,sağlam yapımdı hakikaten.

    Final bölümünü az önce bitirdim.Başta 2,5 saatlik bölüm,keyifle izlerim diye düşünüyordum.Bayezid'in ölümüne hünkarın ve saray ahalisinin tepkisi nasıl olacak diye merakla bekliyordum.Lakin bölüm direk 1566 yılında başlayınca keyfim kaçtı açıkcası.Bölümde sürekli Mihrimah ve Nurbanu'yu,Selim'in sarhoş hallerini görünce inceden inceye uykum geldi.Ama Halit Ergenç müthişti.Rolünü yaşadı.
    Dizinin benim için en önemli kısmı da buydu.Oyuncular rollerini gerçekten yaşayarak oynadılar.Bu sayede gerçekten o dönemde yaşayan hanedan mensuplarının nasıl hissettiklerini bizlere yansıttılar.
    --Mehmet Günsür sayesinde Şehzade Mustafa'yı hissettik.Beyazlar içinde babasının otağına girmek isterken kılıcı istendiğinde,cellatlar boynuna ilmiği dolamaya çalışırken onun 'Hünkarım!' diye bağırışında hepimiz titredik.
    --Aras Bulut İynemli sayesinde Şehzade Bayezid'i hissettik.Hünkarının gözüne girmeye çalıştığı her fırsatta onun gözünden daha da çok uzaklaştı.Bu yüzden kendini kötü hissettiği,ağlamaklı sahnelerde mimikleri ile beni kendine çekti.Bizden biri gibiydi adeta.Dayanamadı kardeşi Selim'e savaş açtı.Tahmasp'ın 'Sultan Süleyman'ı devirelim' teklifine şiddetle karşı gelerek savaşının sadece kardeşi Selim'le olduğunu belirtti.Bizleri gururlandırdı.Düşmana sığınmış olabilir ama düşmanla anlaşmadı.'Ölüm bizim gemimizdir.!' dediği sahnede ise hepimizin içi sızlamıştır.
    --Şehzade Cihangir ve Şehzade Selim'i canlandıran oyunculara da helal olsun diyorum.Özellikle Şehzade Selim'i canlandıran Engin Öztürk çok iyiydi.Osmanlının en muhteşem döneminde, tahta yakıştırılmadığı herkesce yüzüne vurulan, bu yüzden kendini şaraba vuran şehzadeyi çok güzel oynadı.

    Herkes çok iyiydi vesselam.
    Oyunculuklar,dekorlar,mekanlar,kıyafetler ve en önemlisi müzikler şahaneydi.
    Böyle bir yapım tekrar zuhur edermi televizyon dünyasına kestirmek zor.
  • Meryem Uzerli değil de Beren Saat oynayacak deniliyor Kösem Sultan rolünü.
  • 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.