Şimdi Ara

Müjde Telekom artık özel mi özel (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
7.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oger, yerli ortağa hazırlanıyor
    Türk Telekom’un yüzde 55’i için 6.5 milyar dolarla en yüksek teklifi veren Saudi Oger bir yerli grupla ortaklık yapmaya hazırlanıyor.

    İSTANBUL - Özelleştirme sürecinde en büyük kuruluş niteliğindeki Türk Telekom’da yüzde 55’lik kamu hissesi için 6.5 milyar dolarla en yüksek teklifi veren Saudi Oger, yerli bir ortaklığa hazırlanıyor. Türk Telekom ihalesinde verdiği fiyatın ardından çok tartışılan Saudi Oger yetkilileri, dün ekonomi basınıyla bir araya geldi. Toplantıda ihale sürecinden oluşan fiyata, geleceğe dönük projelere kadar bir çok konuda önemli açıklamalar geldi.
    Oger Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ihale öncesine yetiştiremedikleri yerli ortaklık için görüşmelerinin devam ettiğini, hisse devri anlaşmasının ardından açıklama yapılacağını söyledi. Doany, gelecek yerli ortağın hem finansman yükünün hafifletilmesinde hem de yerel özelliklerin tanımlanmasında büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.

    “ACİL YATIRIM İHTİYACI VAR”
    Türk Telekom’un 12-18 aylık bir süre içinde acil yatırım ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Doany, bu yatırımlar için hükümet ile masaya oturacaklarını vurguladı. Doany, “Belki hükümet bu yatırımı daha uzun süreye yaymak isteyebilir. Ancak bizim asıl hedefimiz başta gerekli tüm yatırımları gerçekleştirip sonra yatırım hızını dünya ortalamasına çekmek” diye konuştu.

    Türk Telekom’un son yıllarda yapması gereken yatırımın çok altında yatırım yaptığını belirten Doany, “Zaten oluşan yüksek karın nedeni de bu. Şirketin karı düşecek. Ama yine de hedefimiz şirketin kendi yatırımlarını amorti edebilecek bir yapıya kavuşmasını sağlamak” dedi. Doany, Türk Telekom’un borçsuz bir şirket olması nedeniyle böyle bir yapı oluşmasının mümkün olabileceğini ifade etti. Doany, hükümetten yatırımlara katılınacağına dair bir güvence almadıklarını da söyledi.

    “MAKSİMUM 11 MİLYAR $ VERİRDİK”
    Oger Telecom’un ihale sürecinde yapılan açık artırmayla ilgili görüşleri toplantıda en çok öne çıkan konulardan biriydi. Paul Doany, oluşan fiyatın kendi hesaplamalarının üzerinde olduğu görüşünü dile getirdi.

    Doany, CNBC-e’ye özel açıklamalarında “Açık artırma öncesi sorsanız, Türk Telekom’un tümü için biçtiğimiz değer 10 ile 10.5 milyar dolar arasındaydı. En fazla 11 milyar dolara çıkacağını düşünüyorduk. Bu rakamın üzeri fazlaydı” dedi.

    “TAKSİT DE PEŞİN KADAR AVANTAJLI”
    Doany, ihale öncesi dökümanlarda peşin ödeme veya taksitli ödemenin değil fiyatın ön planda olduğunun vurgulandığını belirtti. Doany, peşin ödemedeki indirim ve kendi ödemelerindeki taksit üzerine işletilen faiz düşünüldüğünde taksitli ödemenin de peşin kadar avantajlı olduğunu savundu. Bu yüzden peşin ödeme tartışmalarının kendilerini endişelendirmediğini söyleyen Doany, ihale şartlarının taksitle ödeme seçeneğini değiştirme şansı tanımadığını da kaydetti. Doany, ihalenin iptali halinde Türkiye’nin kaybı olacağını da sözlerine ekledi.

    “LİMİTE YAKINDIK”
    Doany, kendisine ihaleyi kazandıran stratejiyi ise şu sözlerle özetledi:”Ben kendimi kaybetmeye hazırlamıştım. Zaten bu tür artırmalarda kendinizi kaybetmeye hazırlamadığınız sürece başarılı olamazsınız. İhale sırasında karşı tarafın limitini zorladığını hissettiğimiz anda rakamı yükselttik. Ama yine de daha yukarı gelselerdi bırakmaya hazırlıklıydık. Çünkü ihaleyi belli bir fiyatın üzerinde kazanıyorsanız, aslında almamanız gereken bir şeyi alıyorsunuz demektir. İhalelerde kazanırken kaybedip kaybederken kazanabilirsiniz. Biz yine de iyi bir denge noktasında kaldık.”

    Proje yöneticisi Joe Haj Ali ise Etisalat Ortak Girişim Grubu’nun fiyatı bir tur daha artırması halinde ihalede kalabileceklerini, ancak ikinci tur konusunda çekinceli olduklarını belirtti ve “Rakam bizim belirlediğimiz limite de çok yakındı” diye konuştu.

    GERİ DÖNÜŞ EN AZ 10 YIL
    Verilen fiyatın ardından yapılan tartışmaların yersiz olduğunu belirten Doany, Türk Telekom’un birkaç yıllık karına satıldığı yolundaki görüşe katılmadığını söyledi. Doany, şirketin karının düşeceğini vurgularken, Proje Yöneticisi Joe Haj Ali yatırımın geri dönüşünün en az 10 yılı bulacağını söyledi. Haj Ali, Geri dönüşün şartlara ve yatırımlara bağlı olarak birkaç yıl daha uzayabileceğini de vurguladı.

    “ÖNCE TELSİM’E BAKTIK”
    Türkiye’ye ilk olarak Telsim ile ilgilenerek geldiklerini belirten Paul Doany, sonrasında Türk Telekom ile ilgili fırsatı gördüklerini söyledi. Doany, Türkiye’de dolaylı vergilerin çok yüksek olduğundan da yakındı ve “Bu kadar yüksek vergi işe zarar verir hale gelebilir” uyarısında bulundu.

    Oger Telecom Genel Müdürü Doany, yönetimin değişmeyebileceğini de belirtti ve çalışanların işten çıkarılmasıyla ilgili somut bir planları olmadığını söyledi. Doany, “Biz gelir gelmez herkesi işten çıkaracak bir yapıya sahip değiliz. Yine de tüm bu konuları yüzde 45 ortağımız olan devletle görüşeceğiz” diye konuştu.



    Kaynak; NtvMsnBc




  • Bu tartışmaların üzerinden 1,5 yıl geçmiş. Şu gün itibari ile doğru düzgün internete bağlanamıyorum. Hatlar sürekli ADSL'de kopup duruyor. Bir kopukluk oldu bir hafta nete giremedim. Şimdi bu sayfayı bile zor açıyorum. Kablo kopmuştur denip maliyetten kurtulmak için hatların bant genişliği daraltıyorlarsa ona bile şaşırmam. Hangi millet iyiliğimizi düşünmüşki araplar düşünecek. Özelleştiren ve özelleştirmeyi destekleyenlerin ellerinden öpüyorum. Bir webmaster olarak ekmek param bu benim hakkımı helal etmiyorum.

    Saygılarımla
  • bu topiğin hortlaması iyi oldu... Tüm gerçekler ortada
  • 2005 te benim internetim gayet iyi idi...neyse satılan satıldı ...kalan kaldı...geçmiş olsun...

    128kb bağlantı var hala ülkede...1.5 yılda cidden mükemmel ilerleme kaydetmiş türkiye..tebrikler
  • ozellesme taraftarlari nerde yaw , adsl hizmeti ilk gunlerinden bile kotu durumda ...... nec dslam lari elestirirken ince ayari yapilmamis alcateller neclerden bile kotu calisyor , telekom verdigi hizmete hic ozen gostermiyor ustelik beklenen fiyat indirimide gerceklesmedi......
  • Telekomun yıllık net karı, 1.3 milyar dolar. Toplam değeri 12 milyar dolar. Kimseye minnet etmeyelim herkes 11 kat bir defalığa mahsus fatura ödesin. 1 yıl bu kurum kar etmesin. Yatırım dışı karlar faturalardan düşülsün. Telekom yeniden halkın olsun derim ben. Şahsen uğraşır didinir kendi payıma düşen parayı çıkartırım. Yoksa 10 yıl sonra bile bu hatları kullanırsak şaşırmayın.

    Afedersiniz bu gerekli bir özelleştirme paraya ihtiyacımız var hisselerden kar etmeyeceksiniz alın deselerdi, onuda yapardım emin olun. Kurda kuşa yem ettik kendimizi.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocksound -- 5 Şubat 2007; 20:11:02 >
  • İyi olmuş gerçekten hortlaması şimdi görüyorumda zamanında özelleşti diye ne çok sevinmiş millet şimdi aynı yorumlarını destekleyebilirlermi acaba ne hale geldik . Özelleştirme hiç bir zaman desteklenmemeliydi bence, ne yazıkkı elindeki kaynakları kullanmayı beceremeyen bir devletimiz olduğu için herkes özelleştirmede umudu arıyor keşke böyle olmasaydı/olmasa .!
  • telekom özelleşti devlet tonla para aldı e noldu şimdi satın alan firma aldığı için verdiği aprayı bizden cıkarmakta bizi kurutuyor ne indirim yapıyor ne altyapı calışması yıl 2007 oldu burea şeraat bi ülke değilki internet pahalı dahası böğle kalsa iyidir herkez kota problemleri yaşıyor sınırsızların bağlantı problemleri artıyor devlet bunu sattıda kardeşim ne oldu hangimizie yaradı evmize 1 torba fazldan getirebildik ne ucuzladı hangi vergi düştü nereye gitti o para hadi bize yaramadı diyelim ülkeye ne olarak yaradı neyimiz iyi o günden buyana ser..... hükümetcilik yapıolar oylarınız cokiyi düşünerek kullanın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetozturk

    telekom özelleşti devlet tonla para aldı e noldu şimdi satın alan firma aldığı için verdiği aprayı bizden cıkarmakta bizi kurutuyor ne indirim yapıyor ne altyapı calışması yıl 2007 oldu burea şeraat bi ülke değilki internet pahalı dahası böğle kalsa iyidir herkez kota problemleri yaşıyor sınırsızların bağlantı problemleri artıyor devlet bunu sattıda kardeşim ne oldu hangimizie yaradı evmize 1 torba fazldan getirebildik ne ucuzladı hangi vergi düştü nereye gitti o para hadi bize yaramadı diyelim ülkeye ne olarak yaradı neyimiz iyi o günden buyana ser..... hükümetcilik yapıolar oylarınız cokiyi düşünerek kullanın


    Haklısın hocam yukarda profdr un yazısını okudum -eğer doğruysa- mantıklı bir yazı olmuş gerçekten . Katılmamak elde değil . Belki geç kalınmış özelleştirme konusunda dediği gibi ama yinede 2 senedir biz ne görüyoruz ? Ve o göremediğimiz hizmeti senelerce görmemeye devam edicez gibi duruyor ? Burda suç eskilerin olmuyor işte şimdikilerinde suçu var . Koca şirketi, tüm Türkiyenin telefon / internet ağını ne kafayla tek bir şirkete satıyorsun ?




  • Bir arkaşım demişki devlete tonla para verdiler. Hayır öyle değil 6 taksit ile elde edilen karla bu parayı ödeyebiliyorlar. sadece %20 si peşin verildi diye biliyorum.
    Geri kalanı ise biz ödüyoruz ve bu insanları işletme sahibi biz yaptık. Çok yardım severiz biz. Son olarak eve bir torba ekmek götürmek denmişken. Ben bir webmasterim. Bu alt yapıya bu mesleğin sahibi olarak isyan etmem çok normal.
  • hortlak gördüm sanki TELEKOMAAAAAAAA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRRoR_CT -- 5 Şubat 2007; 20:49:12 >




  • Özelleşi de çok bi halt oldu sanki.Türk Telekoma




  • ilk msjı okudum da ne çok güldüm allah da yasanı güldürsün daha güsel oldu olmasına ama hala sömürüo devletteyken bence daha iyiydi en azından milletin tepkisi etkilerdi şimdi adamlar kafalarına göre takılıo... TT
    ayrıca adı nie hala TÜRK TELEKOM anlamış diilm değiştirsin tam olsun arapların artık..ülkeyi başkaları yönetirse şaşmam artık her şei sattık yabancılar istila etti burayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitoloji -- 5 Şubat 2007; 21:09:50 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    Araplar şimdi bize amma teknoloji getirir, ürettikleri üstün teknolojilerle telekomünikasyon konusunda muhteşemler zaten, çok muhteşem olacak, yakında internet çıkışları sansürlenmeye başlarsa şaşırmayalım

    ilk sayfada yazan bu ark ileri görüşlüymüş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nacde


    quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    Araplar şimdi bize amma teknoloji getirir, ürettikleri üstün teknolojilerle telekomünikasyon konusunda muhteşemler zaten, çok muhteşem olacak, yakında internet çıkışları sansürlenmeye başlarsa şaşırmayalım

    ilk sayfada yazan bu ark ileri görüşlüymüş






  • Aradan İki Yıl Geçti Değişen Ne Var.


    KOCA BİR HİÇ
  • iki yil once zil takip oynayanlar nerede acaba, topige ilk msg ekleyen ben olmusum, degisen birsey olmayacak demisim, aslinda yanlis soyledim, iki yilda telekom un karindan kaba hesapla oger 1,-2 milyar dolar kasasına katmistir, bu da demek oluyorki 2 yil içinde filan adamlar verdikleri parayi amorti edecek odenen paralar artik devletin kasasina degil oger in kasasina gidecekyani kaba hesapla 14 yil araplari zengin etmekle mesgul olup hala 256 kalkacak 512 olacak rüyasi gorecegiz, bosuna yirtinmadik burada özellesme degil özerklesme diye. adamlar simdi lisans sonunda yani 20 yil sonra alt yapi yatirimlarini telekom a devretmemek için kivirmaya basladilar bile, eee kasinirsan kasiyacak biri mutlaka cikar bu da bu kafadakilere müstehak
  • Hyr %45 i devlette ama neden Oger i yatırım yaptırıcak bir anlaşma hazırlamamışlar zamanında bilen varmı bu anlaşmanın içeriğini çok merak ediyorum maddeleri nelerdi sadece alınacak paramı yazıyordu ve % hissesi ?
  • eger bu firma dediğiniz gibi araplarınsa birazda onlar sömürür bizi. nasıl onları sömürenler oldugu gibi acısını bizden çıkarırlar. fiyatlarda da bi indirim olacağını zannetmıyorum. zorrrrrrrrrrrrr..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetozturk

    telekom özelleşti devlet tonla para aldı e noldu şimdi satın alan firma aldığı için verdiği aprayı bizden cıkarmakta bizi kurutuyor ne indirim yapıyor ne altyapı calışması yıl 2007 oldu burea şeraat bi ülke değilki internet pahalı dahası böğle kalsa iyidir herkez kota problemleri yaşıyor sınırsızların bağlantı problemleri artıyor devlet bunu sattıda kardeşim ne oldu hangimizie yaradı evmize 1 torba fazldan getirebildik ne ucuzladı hangi vergi düştü nereye gitti o para hadi bize yaramadı diyelim ülkeye ne olarak yaradı neyimiz iyi o günden buyana ser..... hükümetcilik yapıolar oylarınız cokiyi düşünerek kullanın


    Türk telekom'un 2007 kari 2.5 milyar doları geçecek! Bunu bizler değil dışarıdaki yabancılar söylüyor.
    İşin komik tarafı Türk Telekomu alan şirket senelik 1 milyar dolar taksitle aldı. Henüz develtin kasasına doğru dürüs bir para bile girmiş değil


    Alın size özelleştirme!


    Not:2006 yılı kari ise 1.5- 2 milyar dolar civarındaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 6 Şubat 2007; 0:27:24 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.