Şimdi Ara

MULHOLLAND DRIVE izleyenlerin dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar David Lynch in muhteşem yapıtı Mulholland Drive filmini izleyenler lütfen filmdeki gizem perdesinden çıkardıkları fikirleri paylaşırlarsa filmi 10 kere izlemiş olan ben ve (eminim bir cok kez izleyenler vardır benden başka) benm gibi sinema severlere 11. izlememizde filmdeki başka nüansları farketmemizi sağlayabilirler............

    Herkese Saygılar..........



  • İŞte benim adamım Bu film için ben size yüzlerce post atabilirim.

    Ama oncelıkle şunu diyeyim bu filmi tamamen anlamamızın imkan we şeraiti yok.David Lynch ustanın çoğu filminde kullandığı bir anlatım tarzı war bu filmde.GİzEm!!

    Üstad öle bir filmler yapıyorki bu filmlerdeki bazı objelerin onun dışında kimsenin anlamasına imkan yok.Mesela Mulholland Drivedaki kowboyun aslında neyin nesi olduğunu onun dışında tam anlamıyla bilen yok.(Azraili simgeliyor diyenler war ama bazı yerlerde çelişiyor o bence hiç değil)

    Filmlerinde bize açık kapılar bırakıyor.O kapıdan geçip geçmemek bizim elimizde.Yani ister onun anlatmak istediği şekilde anlarız filmlerini,istersek kendimiz yeni manalar yükleyebiliriz.(Mesela filme diananin ruyası dıyende war camillanın ruyası diyende war)

    Öncelikle David Lynch'in şu sözünü aktarmak isterim size.Onunla yapılan özel bir röportajda niye bu kadar gizemli anlaşılması güç filmler yaptığı sorulduğunda''Ben kendim içim film yaparım,izleyiciler için yapmam.Ben eğer birşeyler anlatmak istediysem ve kendimce bunları anlatabildiysem o film benim için başarılıdır''der.yani hasılat filan ilgi alanı dışında kalıyor onun.Ayrıca sadece yönetmen olmayıp,ressamlık,güzel sanatlar,fotoğrafçılık gibi alanlarda yoğun olarak ilgilenmekte.Yani tam bir sanatçı.

    Kısa bir bilgiden sonra gelelim mulholland çıkmazı filmine.Bu film bana göre(haftada en az 6 film izlerim) gelmiş geçmiş en güzel yapımdır.Biraz iddialı bir söz oldu ama gerçektende öyle benim için.Artık film izlemenin bana sıkkınlık bıkkınlık werdiği bir dönemde izledim bu filmi we o gun bugundur sinemaya daha fazla wakit ayırmaya başladım.

    Çok fazla film izleyip artık film izlemekten gına gelen, filmlerin onlar için tekrardan oluştuğunu düşünen arkadaşlara şiddetle tawsiye edilir.Ama şunuda demekte fayda war.İlk izleyişiniz tat wermeyecek!!!Filmi anlamaya 2.seyredişinizden itibaren başlıyorsunuz.Her izledğinizde bir nokta daha yakalıyorsunuz filmde.Herseferinde yeni bir heyeceanla izliyorsunuz filmi.....

    ebrehe1978 sen bu filmi baya hatim etmiş gibi duruyorsun benim gibi.Mesela filmden benim yakaladığım küçük bir ayrıntı war.Bettynin ruyasında arada kapı çalıyor.Film boyunca yanlış hatırlamıyorsam 3 4 defa çalıyor.Aslında bu ruyadakı bettynin gerçekte duyduğu seslerdir.Yani Betty uyuyor o sırada,ruyalarına dewam etmekte.Ama gercek hayatta kapı calınca onun ruyasına nüksedior ve gerçekte duyduğu sesleri hemen rüyasının içine yerleştiriyor.Yani filmde duyduğumuz her kapı çalışı gerçek.Kapıyı çalanlarmı Kim??Tabikide cinayetten tutuklanacak olan Betty(Diane)yi arayan FBI.

    Bu tabi küçücük bir ayrıntı bunun gibi daha niceleri war bu filmde.Eğer gerçektende sinemayı sewiyorsanız(Diğerleri için bişi diyemicem gerçektende sıkılırlar ben ablamdan biliom) bu film gerçek bir başyapıt..

    Her saat girıp bakcam bu topice.en ince ayrıntısına kadar yazcam herşeyi.Bu topici yukarlarda turmak lazım




  • Ben 1 kere izledim
    Uyuya Kaldım
  • Arkadaşım zaten film temposu çok düşük bir film.Birde yorgunsan oohh deyme keyfine mışıl mışıl uyursun walla

    Bence bir kere daha baştan sağlam kafayla izle.Ben buralardayım 7/24.Takıldığın yerleri yazabilirsin ben ve ebrehem gibi bu filmin hastası olmuş kişilere...
  • bu tarz bir film bulabilecegim site adresi biliyormusun ????
  • Site olarak bilemiyorum ama dosya paylaşım araçlarından yararlanabılırsın.dc++da bulabılırsın rahatça.

    Weya asagıda kocaman msn war.Yardımcı olmaya çalışırım sana eğer netten bulmazsan.
  • Bi kere izledim de pek çözemedim. En yakın zamanda bir daha izleyeceğim.
  • dvdsini almıştım (o zamanlar maltepede vardı ve bu kadar yasak değilsdi), kült falan dediler. Sonuna kadarzor dayandım. Sanki seyredilebilir kılmak için bir iki de lez sahnesi eklenmiş ama gözkapaklarım bayağı bir ağırlaşmıştı.

    Gizemlere gelince filmin ne başı belli ne de sonu, sanki sahneler yanlış birleştirilmiş gbi ama bu memento kadar başarılı yapılmamış, gizemlerin sebebi de bu olabilir.

    Tekrar O acıya dayanabileceğimi sanmadığım için bir daha seyretmem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CIZIK

    Ben 1 kere izledim
    Uyuya Kaldım



    quote:

    Orjinalden alıntı: CIZIK

    bu tarz bir film bulabilecegim site adresi biliyormusun ????


    uyku güçlüğü mü çekiyorsun ?
  • Sinemadan uzak olup uyku sorunu yaşayanlarada ayrıyeten önerilir.

    Ancak gerçek bir sinema sewer için kaçırılmayacak bir sinema şöleni...
  • Biraz yorgun bir günümde izledim ve
    Filmin konusuna dayanamadım uyuya kalmmışım

    Uyku Sorunum Yok
    Post Tarihinden anlayabilirsin
  • BEN BU FİLMİ İZLEMEDİM,
    ".... yolu" diye bi film vardı, hani bomba koyuyor arabasına patlatıyor, arlington yolu muydu neydi.
    tuzak taki adam oynuyordu
    o film sandım
  • kurt russel oynuyordu
  • Bende birkaç ayrıntıyla devam ediyim topikte;

    1) Rita ve Betty yatakta yatan ölüyü gördükleri sahnede yatakta yatan ölünün saçları kesilmiş durumda ve bir sonraki sahnede Diane saçlarını aynı yerden kesmeye çalışıyor.... Üzerine birçok yorum yapılabilir:)

    2) Camilla/Rita nın banyo yaparken gördüğü afişe bakarak isminin Rita olduğunu söylemesi: usual suspects filminde Verbal(Kayzer Soze) in dedektifi kandırırken afişlerdeki isimlerden yararlanması........

    3) Silencio sayıklamasından sonra tiyatrodaki gizemli adamın "this is all recorded" bunun hepsi kayıt demesi: acaba filmin bundan sonrasının gerçek, öncesinin ise bir rüya olduğunu mu kastediyor?..........


    Saygılar.........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebrehe1978 -- 25 Ağustos 2004, 20:08:49 >
  • insanı, dünden kopuk, yarına karşı güvensiz, şimdiki zamanın varlığından habersiz yapan bir karmaşa..
    ya da "gerçeği yalnızca gerçeği söyleyen" bir başyapıt, filmlerin kanunu!!
    diane'in dünyasında; onun rakibi adam kesher, "gerçek"te her şeye sahipti! paraya, emirler yağdırma şansına, camilla'nın ebedi aşkına(?) ..
    ama betty'nin sayfasında; adam, her şeyini yitiren, başkalarının söylediklerini yapmak durumunda kalan ve betty ile tuhaf bir elektriklenme yaşayan garibanın tekiydi!!
    diane'in dünyasında; rolü camilla almıştı.. yönetmen (bob brooker) onunla hiç ilgilenmemişti..
    ama betty'nin sayfasında; seçmelere gittiğinde; herkes ona tapmıştı, yönetmen bob brooker'a da bok yemek düşmüştü..
    bu "olanlar ve olmasını istediklerimiz" listesi böyle uzayıp giderken, aradan biri sıyrıldı:
    diane'in dünyasında; anahtar, camilla'nın yok olduğunun bir göstergesiydi..
    betty'nin sayfasında; anahtar, betty'nin yok olduğunun bir göstergesiydi..
    ve filmin en önemli bileşkesi de bu maddede ortaya çıktı.. çünkü anahtar aslında her türlü bir "son"du.. ve kara kitapı açabilecek, bizlere oradaki isimleri sayabilecek tek şey, işte oydu..
    buradan tekrar başa döndük: david lynch "gerçeği yalnızca gerçeği" söyledi..
    (acparantez, 22.05.2004 18:57 ~ 24.05.2004 22:11)

    www.sozluk.sourtimes.org dan alıntıdır.......................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebrehe1978 -- 25 Ağustos 2004, 20:47:05 >




  • hay ben bu filmi hic begenmemistim gerci ozaman film olayina yeni giriyodum ama filmlerde ayrinti kacirmam ben nedense bu filmde kacirmisim hep ki begenmedim filmi 1 kere daha izliyim en yakin zamanda bakiyim nedir ne degildir söle etraflica....ki böle filmler 1. siramdadir bu film cok bunalim geldi o gün 4. film olmasi hasebiyle sanirim arada kaynamis
  • Bencede kesin isle we yorumlarını beklıyorum.Ama dıkkatlı ısle benden tawsiye....
  • benimde topten filmlerimden beridir. lynch amcamızın diğer filmleri gibi-lost highway,eraserhead,elephant man,dune,blue velvet- elbette bir karışıklık var ama önemli olan filmi bunları çözmek için izlememek bence.çözmek niyetiyle başına oturursanız hiçbir zevk almazsınız :)
    yeri gelmişken benimde gözüme birşey takıldı.naomi watts ın eve ilk kez gelip laura harringi banyoda görmesinden önce banyonun kapısını açtığı sırada kadrajın sağ altında bir ayak görünüyor.saniyelik birşey.erkek ayağı.kovboy mu acaba? çözemedim.bakarsanız ve görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.
  • rezilvezir gerçekten güzel bir nokta yakalamışın aslında.Güzel nokta fakat bir o kadarda karmaşık bir nokta.

    Kovboyun ayağı olma ihtimali çok yüksek.Çünkü filmde birkaç yerde daha görünüyormuş kovboy.(Ben 10kere izledim ama hala göremedim) Burdada amaç kowboyun Azrail yerine geçtiğini seyirciye anlatmakmış.

    Yani her onu gördüğümüzde aklımıza ölümün gelmesi gerektiği gibi bir sonuç çıkıyor.mantıklı olanda bu aslında.Çünkü Diane rüyayı Camillayı öldürdükten sonra görüyor.Bilinçaltına bir ölüm imgesi yerleşmiş.Buda onun rüyasında ortaya böyle çıkıyor.

    Karışmadı umarım
  • aslında şu filmi hep beraber tartışa tartışa izlemek var bir kez daha.ama sonuç olur mu derseniz olmaz :) az önce baktım internette bu filmi çözmeye kendini adamış bir sürü adam var, forumlar dolusu her dilden yazı var. gavur çözememiş biz çözer miyiz dersiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.