Şimdi Ara

Suriyeli Sığınmacılar Konusunda Bir Analiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu Suriye iç savaşı sonsuza kadar devam etmeyecek sonuçta. Bu gelen insanlarda Suriye vatandaşı. Esad'ın iç savaş bittikten sonra uluslarası hukuka göre vatandaşlarını ülkeye geri kabul etmemek gibi bir seçeneği yok.


    Dolayısıyla bizim bir an önce bu iç savaşın sonlanmasını ve ülkemizdeki Suriye vatandaşlarının bir zarar görmeden ülkelerine dönmelerini sağlamamız gerekiyor.


    Yani Suriyelilerin burada kalıcı olması gerektiği düşüncesi neden ısrarla savunuluyor anlamıyorum. Suriye iç savaşı bittiğinde neden Suriye vatandaşları hala Türkiye'de kalmalı sivil toplum örgütlerinin ve siyasetçilerin savunduğu gibi ?


    Üstelik birtakım ortalıkta dolaşan haritalara göre Suriye nufusyu büyük oranda Suriye ile sınır illerinde yoğunlaşmış buda bir güvenlik riski. Elbette zor durumdaki insanlara yardım edeceğiz ancak bu insanların çocukları gelecekte Arap milliyetçiliği yapacaklar çünkü bu birazda eşyanın tabiatında olan birşey , bu tarz çatışmalara girmeye gerek olmadığını düşünüyorum çünkü bu insanların kendi vatanları var sonuçta.


    Son olarak ise bu Suriyeli araplar burada bizim başımıza kalırsa Suriye'nin kuzeyinde bir çeşit etnik temizlik olmuş oluyor yani o bölge tamamen arapsızlaştırılmış dolayısıyla Pkk yapılanması için mükemmel bir alan haline geliyor. Oradaki Arap soylu kişilerin yurtlarından kalıcı olarak sürülmemesi Türkiye'nin güvenliği içinde önemli. Biz Arapların Suriye'den kalıcı olarak sürülmesini desteklememeliyiz. Bu topraklar(Suriye) onların vatanı ve bu insanlar Türkiye'deki bölücülerin büyük planı içinde bir engel teşkil ediyorlar.


    O yüzden ben Arapları düşmanlaştırmak istemiyorum. Blakis bu insanlar Türkiye'nin toprak bütünlüğü için bile değerliler , biz bu insanları vatanlarına geri götürüp Suriye'de Pkk lehine yapılmak istenen etnik temizliğin önüne geçmek zorundayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Nisan 2024; 2:15:13 >







  • Türkiye candır, hiçbir yere gitmiyoruz.

  • 1.seçenek direk ab ülkelerine postalamak, iki yüzlü ab uğraşsın dursunlar

    2.seçenek eğer ki bu geri gönderme ab tarafından fon sağlanırsa geri gönderilecek mülteciler kuzey ırak-kuzey suriye olmak üzere “türkmeneli cumhuriyeti” kurdurmak türkçe ana dil haline getirilip türk cumhuriyetine sadakatle bağlı kktc gibi bir ülke komunda olması

    Ve Türk Devletine teveccüh edecek her tehlikeyi kemali şiddetle MEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 17 Nisan 2024; 2:32:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstesenizde istemesenizde de BOP projesine göre bu çöl fareleriyle savaşmak zorunda kalacaksınız. Gidin biraz ortadoğu tarihini araştırın arapların ticaret için gittikleri ülkelerde bile iç karışıklık çıkardığını göreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyedeki iç savaşın bugüne gelmesinde en büyük 2 suçlu 1.si amerika 2.si trkiye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 17 Nisan 2024; 8:10:44 >
  • Katılıyorum. Uzun vadeli plan bu olmalıydı ama Suriyelileri ister istemez düşmanlaştırdık, geri döndüklerinde doğal bir müttefikimiz gibi, düşünsenize en az 6-7 milyon suriyeli ama Türkçe biliyorlar . Güney Suriye'yi Türkiye topraklarına katmış gibi etkin bir nüfuz gücü, bizim garantörlüğümüzde. En önce ABD / PYD-PKK'yı bölgeden def etmek lazım. Önümüzdeki dönem bu adımı mutlakatmak zorundayız, coğrafya iyice sıkıştı...

  • Suriyeliler gelip bu vatana yerleşip ev sahibi olalı 15 sene oldu. Türklerin vergileri ile yiyip için eğlendikleri, para kazandıkları, ticaret yaptıkları 15 sene.

    O nedenle bu konunun artısı eksisi yok. Türkler hata yaptı ve ömür boyu bu hatayı kendimiz çekip, bizden sonraki nesilleri de bu hatamız ile yaşatmaya mahkum ettik.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Vay vay vay paşam sen katılır mıydın ya?


    Ekonomi bitmiş, insanlar tepkili, size şamarın kralını gösterdi bu halk şimdi gelmişsin gitmeleri lazım diyorsun he



    Bir yaşıma daha girdim.


    Bir de demiş ki paşam, 6-7 milyon suriyeli müttefikimiz gibi olur.


    He olur olur.


     

  • konu sahibi çok naif düşünmüş.

    RTE kasıtlı olarak Suriye iç savaşını destekledi. kasıtlı olarak o insanları buraya aldı. o kişiler senin benim daha iyi yaşam yaşamamız için değil RTE otokrasisi devam etsin diye getirildi.

    ha sen RTE'yi yıktın ve Suriye ile el sıkıştın diyelim. gene de hiçbiri gitmez. neden gitsin? senle savaş yaparlar gene gitmezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük bir kısmı 2014 yılında İŞİD'in ortaya çıkması nedeniyle K.Suriye'den gelenler oluşturuyor.Esad rejiminden kaçan Suriyeli sayısı bir elin parmağını bile geçmez.Zaten istatistiklere bakarsanız Türkiye'de Suriyeli patlamasının 2014'ten itibaren yaşanmaya başlandığını görürsünüz.Ama asıl bu patlamadan sorumlu olan İŞİD değil 2016'da imzalanan AB geri kabul anlaşmasıdır.


    Mesela 2020 tarihli TRT haberine bakalım;


    Alıntı

    metni:
    Ege'den göçmen geçişlerinde yaklaşık yüzde 97 düşüş yaşanırken, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Avrupa'ya göçmen akınının zirve yaptığı 2015'te Ege adaları üzerinden 856 bin kişi geçiş yaparken, bu sayı 2018'de 32 bin 494 olmuştu.


    www.trthaber.com
    Avrupa Birliği göçmen mutabakatında verdiği sözleri tutmadı
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/avrupa-birligi-gocmen-mutabakatinda-verdigi-sozleri-tutmadi-464471.html


    2015 senesinde Türkiye üzerinden Yunan adalarına sadece bir yılda 856 bin kişi geçiş yaparken bu sayı anlaşma imzalandıktan sonra 2018'de 32 bin'e kadar gerilemiş...Suriye'de iç savaş sona ermediğine göre ve biz Suriyelileri geri göndermediğimize göre bu geçişler nasıl olduda bu kadar düşebildi?Sorunun cevabı aslında basit...Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek isteyen ne kadar sığınmacı ve kaçak varsa alayını AB ile imzaladığımız geri kabul anlaşmasıyla BİZ engelliyoruz.Ama aynı hassasiyeti G.Doğu ve Doğu sınırlarımızda göstermiyoruz.Yani ülkemize giriş serbest ancak çıkış mümkün değil...Durum bu olunca memlekette sığınmacı ve kaçak patlaması yaşandı.Hala daha AB ile yapılan bu anlaşmadan geri çekilmiş değiliz.Üstüne AB ile Türkiye'ye getirilen sığınmacıların ve kaçakların yerleştirilmesi için ortak projeler yapmaya devam ediyoruz...Kısacası tam tımarhanelik bir durum...


    Ayrıca Türkiye'ye alınan Suriyelilerin genelinin Türkiye'ye minnettar olduklarını düşünmek yanılgıdan başka birşey değil.En fazla oradan Türkiye'ye gelen Türkmenler Türkiye'ye minnettardır.Bunun dışında 'arap' olan Suriyeliler arasında yoğun bir Türkiye nefreti olduğu bir gerçektir.Onların gözünde Türkiye,Suriye iç savaşını kışkırtan ve Suriye'yi harabe haline getiren ülkelerden biri...Dahası kendilerinin Avrupa'ya geçmesini engelleyen bir ülkedir..Türkiye'nin bu iç savaş nedeniyle kendilerine harcadığı tüm öz kaynakları bile AB'nin verdiğini ileri sürecek kadarda Türkiye'nin yardımlarını inkar ederler.Ne tarihi ne sosyolojik ne de dil bakımından Türklerle kaynaşmaları bile söz konusu değil..Yüzyıllardır beraber yaşadığımız Kürtlerle bile tam anlamıyla bir kaynaşma yaşanmamışken sadece 10 yıl önce Türkiye'ye gelen Suriyelilerle Türk milletinin kaynaşabileceğini düşünmek hayalden başka birşey değildir.


    Suriyeliler Türkiye'ye getirildi zira Türkiye'nin demografik yapısının bozulması gerekiyordu.1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti nüfus bakımından Türk yoğunluklu kurulan ilk Anadoludaki Türk devletiydi.Bunun bozulması için nüfusun çeşitlenmesi ve Türk nüfusun baskınlığının ortadan kaldırılması gerekiyor..Ancak bu olduğu zaman Türkiye eyalet sistemine geçiş yapabilecektir..Mesela açılım sürecinde en çok dile getirilen amaçlar başkanlık ve eyalet sistemini Türkiye'ye getirmekti..İlk hedef yani başkanlık sistemi ülkenin başına bela edildi..Şimdi ikinci hedefi gerçekleştirmek için sosyolojik açıdan toplum hazırlanıyor..Bunun içinde ülkeye alınan Suriyeliler,Afganlar ve Pakistanlılar hatta Afrikalılar kullanılacak gibi görünüyor.


    Tabii bir de K.Suriye'de kurulması planan ırkçı PKK devleti için bölgenin 'Kürtler' hariç tüm unsurlardan 'Arap' ve 'Türkmen' lerden temizlenmesi gerekiyordu.Türkiye'de ki Suriyeliler geri dönerse kurulması amaçlanan ırkçı PKK devletinin kurulması mümkün olmayacaktır.Dolayısıyla Suriyelilerin Türkiye'de kalması bu açıdan da istenilen bir durum..





  • Önce mayınlar temizlendi sonra BOP için hepsi bilerek buraya getirildi bunu görmemek için aptal olmak lazım sonrasında da Uydu PKK terör devleti kurulup BOP'a hizmet edilecek eğer bu halk akıllanmazsa bunlar orta/uzun vadede kaçınılmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 17 Nisan 2024; 10:39:21 >
  • suriyedeki iç savaş birkaç yıl önce sona erdi.

  • Esad bikaç sene önce "ülkenize geri dönün" diye çağırdı zaten. Göndermeyenler burdakiler.

  • Mülteci ve yabancı düşmanlığınızdan utanç duydum. Rezil herifler! Suriye’de Esad’a karşı cihatçı teröristlere maddi/lojistik destek verip ülkeyi yaşanmaz hale getirdikten sonra bunun sonuçlarına da katlanın bir zahmet. Savaş çığırtkanlığı yapmakta üstünüze yok ama savaşın sonuçlarını kabullenmeyi de istemiyorsunuz. Düşünmeden yaşayınca böyle.  

  • Üstteki ar*p tapar bize rezil herifler demiş arkadaş vay be ülkemizi savunmak geleceğini düşünmek rezillik olmuş 😀 kişi kendinden bilir işi rezil aramak isteyen aynaya bakar rezilin kim olduğunu görür ülke mülteci çöplüğüne dönmüş halen mülteci ve ar*p taparlığın lüzumu yok (tabii ülkesini sevene)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 19 Nisan 2024; 11:35:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede sadece Suriyeli mülteci sorunu yok.Anlayan anladı.O yüzden Suriyelisini gönderirsin,Afganını,Iraklısını peki ya sonra ? Diğerlerini gönderemeyeceksin aslında diğerleri en büyük sorun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar 25 30 yıldır burda olacak savas bitene kadar, evleri var, iş yerleri var, ilk geldiğinde burda dogan cocuk buradan universite bitirip iş bulacak belki onun bile cocugu olucak. üstüne vatandaslıkları bile var. ama neden kalıcı diyorsunuz yaa diyenler var :D :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.