Şimdi Ara

Multitasking için PC Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaş için 2000TL civarı bir kasa toplayacağım.Gerçi aşağıda yazdıklarımı görünce 2500e yaklaşacaktır. Bayadır masaüstü sistemlerden uzak kaldığımdan sizlerden yardımınızı isteyeceğim.

    Fiyatı çok uçamayacağımdan ve daha önceden AMD kullanıcısı olarak AMD sistem düşünüyorum. Aşağıda az çok düşündüğüm parçalar mevcut. Bunları seçerken bile donanımlar içinde boğuldum diyebilirim.
    Önerilerinize göre en uygun sistemi toparlayacağım.PC aynı anda CPU+GPU(genellikle CPU) kasacak programlar çalıştıracaktır. Tavsiyelerinizi buna göre belirlerseniz sevinirim.

    Mesela, video edit programı ile FHD çözünürlüklü videoyu render işlemi yaparken(ki işlemciyi çok zorlayacaktır), aynı anda 16X DVD veya 4x BD-R yazabilecek, 50Mbitlik hızla sorunsuz download yapabilecek, 2K(4K da olsa iyi olur ama çok da gerekli değil) video oynatabilecek, harici bağlı 2 veya 3 HDDden birbirleri arası veri aktarılabilecek. Çok şey istediğimin farkındayım ama bu olası en kötü senaryo. Belki ek olarak bir de düşük ayarlarla bir oyun açmak isteyebilirler ama oyun son planda ondan ekran kartı çok da iyi bişey olmasına gerek yok. Bir de bazen PC 2-3 gün kapanmadan çalışacak.

    Anakart

    Gigabyte GA-970A-UD3P veya Asus M5A97 R2.0 (Eski Gigabyte kullanıcısı olarak gönlüm ondan yana ama Asus'un yorumları da oldukça iyi)

    İşlemci

    FX X6 6300 veya FX X8 8320 (FX X6 6300 95w olması avantajı ama multitaskingde her çekirdek önemli olduğundan FX X8 8320 daha ağır basıyor)

    Ekran Kartı

    Sapphire R7 265 DUAL-X (2-3 sene idare eder diye dşünüyorum. Oyun çok oynanmayacak belki video render işlemini GPUya yükleyebiliriz)

    RAM

    Corsair 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 (Gigabyte 2000 e kadar destekli eğer Asus desteklerse bu RAM kafama yattı. Hem gecikmesi düşük hem frekansı yüksek)

    RAM önce 8GB düşünüyorum ama büyük ihtimal 16GBa çıkacaktır. 4x4GB mı yoksa 2x8GB mı kullanmak daha iyi olur bilemedim.

    [SSD]

    Sistem ve programlar için 120GB yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ek 1TB yeterli olacaktır. Genelde harici HDD ile veri aktarımı sağlanacak.

    Kingstone 120GB HyperX 3K Serisi veya Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 (Corsairin okuma yazma hızı HyperX e göre daha yüksek ama SSD den pek anlamam. Hız herşey değil sonuçta)

    Gelelim asıl meselelere...

    Bu sisteme fazlasıyla yetecek kaliteli bir PSU (Harici HDD vs göz önüne alınmalı) , Kasa (PSU kasa ile birlikte olabilir) ve işlemci için güzel bir soğutucu(Kasa seçimini etkileyebilir). Onun harici başka birşey şu an için gerekli değil.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.