Şimdi Ara

Murdered: Soul Suspect Oyun Değerlendirmesi ve Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Murdered: Soul Suspect Oyun Değerlendirmesi ve Tavsiyesi


    Murdered: Soul Suspect Oyun Değerlendirmesi


    Önemli Bilgilendirme: Dedektiflik ve bulmaca oyunlarından pek haz etmeyen ve çabuk sıkılan ve belki de tam da bu nedenle böyle güzel bir yapımı gerçek anlamda keşfetmemişlerin dikkatine! Harika bir macera oyunu ve sürükleyici bir hikaye sizi bekliyor. Az oynayıp bırakmış olanlar, çok şey kaçırmışlar benim gibi ve inanın tekrar bir şans vermeye çok fazla değiyor.


    Steam Tanıtım Metni: (Çeviri)


    Oyuncuları davanın kişisel olduğu ve ipuçlarının ulaşılamaz olduğu yepyeni bir gizem dünyasına götürüyor ve oyuncuları en zor davayı çözmeye zorluyor... kendi cinayetlerini.


    ÇÖZÜLMESI EN ZOR CINAYET KENDI CINAYETINIZDIR.


    Murdered: Soul Suspect, oyuncuları muhtemelen en zor vakayı, yani kendi cinayetlerini çözmeye zorlayan doğaüstü bir dedektiflik gerilimidir.


    Geçmişi lekeli bir dedektif olan Ronan O'Connor, vahşi bir hırsızlık olayına karıştığında, hayatı acımasız ve merhametsiz bir katil tarafından zamansız bir şekilde sona erdirilir.


    Kendini öbür dünyada bulmanın şokuyla, 'Alacakaranlık'ın belirsizlik dünyasından tek kaçışı, dedektiflik içgüdüsünü ve yeni keşfettiği doğaüstü yeteneklerini kullanarak katilinin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak, onu takip etmek ve adalete teslim etmektir.


    Ronan olarak, günümüz Salem kasabasını keşfetme özgürlüğüne sahipsiniz: New England tarzı ahşap evleri, dar sokakları, gotik kiliseleri ve akıl hastanesi ipuçlarını arıyor. Ruhunuzu kurtarmak için şeytani ruhlarla savaşın ve ölümünüzden kimin sorumlu olduğuna dair şok edici ifşaatları ortaya çıkarın.


    ÖZELLİKLER:


    Doğaüstü bir bükülme ile karanlık, dedektif bir gerilim: öbür dünyadan kendi cinayetinizi çözmek.


    Harika bir karakter kadrosuyla desteklenen dolambaçlı bir hikaye, Salem'in sakladığı sırlar üzerine sürekli sorular soruyor.


    Doğaüstü ve gizemli şeylerle köklü bağları olan Salem'de yaşayanların ve ölülerin dünyasını keşfedin. Bir musallat mekânından diğerine özgürce geçin ve araştırmanızı tamamlamış olsanız bile yeni ipuçlarını takip etmek için önceki sahnelere dönün.


    Doğaüstü becerilerinizi kullanarak cinayeti araştırın; zihinlerini okumak, düşüncelerini etkilemek veya bildiklerini görmek ve duymak için insanlara sahip olun. Duvarların içinden geçerek ve ışınlanarak ipuçlarını takip edin. Alacakaranlıkta saklı anıları ortaya çıkararak veya ölüleri sorgulayarak yeni bilgiler keşfedin. Dikkat dağıtıcı şeyler yaratmak ve daha fazla ipucu öğrenmek için kötü ruh becerilerini kullanın.


    Salem sakinlerinin geçmişinden yüzlerce koleksiyon parçasını, yan görevi ve vakayı araştırarak kasaba ve halkı hakkında gerçekleri öğrenin, dedektiflik rütbenizi geliştirin ve katil hakkındaki gerçeği bir araya getirmenize yardımcı olun.


    Kendi ruhlarını yeniden kazanabilecekleri inancıyla ruhları yutan güçlü şeytani ruhlardan kurtulun. Ruhunuzu sonsuza dek koparmadan önce onlardan kaçmak ve onları alt etmek için doğaüstü yetenekleri stratejik olarak kullanın.


    Oyun Değerlendirme ve Tavsiyesi:


    Bu gerçekten çok ilginç, fazlasıyla özgün ve çok güzel oyundan yıllar öncesinden haberdar olmama rağmen ne yazık ki azıcık oynayıp bırakmıştım ve ancak geçtiğimiz günlerde keşfetmek mümkün oldu. Gözüm takıldı bir yerlerde ve tekrar bir göz atmaya başladım. Sonra bir şekilde Türkçe yamasının da olduğunu öğrenince bir denemek istedim. Biraz çekingen davrandım önce. Çünkü ilk denememde İngilizce olduğu için az bakıp bırakmıştım ve belki ikinci bir denemem de olmuş olabilir Türkçe yamayla, kesin hatırlamıyorum. O ikinci denememi de sanırım ipuçlarının hepsini bulamadığım için ilerleyememiş ve fazla da uğraşmayıp, sıkılıp bırakmıştım. Çünkü her ne kadar hikaye odaklı oyunları sevsem de dedektif oyunlarından çabuk sıkılırım ve bir türlü sevememişimdir. Sherlock Holmes oyunlarının hangisine bir merakla başlasam çok ilerleyemeden bırakmışımdır örneğin. Bulmacalardan da haz etmem, sıkılırım hemen. Bu oyunu da o tarzda zannetmiştim. Nereden bileyim bambaşka ve tamamen özgün, sürükleyici bir hikayeye sahip, çok başarılı ve harika bir macera oyunu olduğunu. Bir kere oyun 2014 senesinde yayınlanmış olmasına rağmen gerek oynanış gerek sinematiklerin ve gerekse arayüzlerin tasarımı, kurgusu o kadar güzel ve göze hitap edecek şekilde ki apayrı bir keyif veriyor ve hala çok güzel görünüyor. Diğer taraftan çok dinamik bir temposu var ve sürüklüyor. Sadece gerçek anlamda keşfetmek için azıcık sabır ve karşınıza çıkan ilk ipuçlarından hemen sıkılıp oynamayı bırakmamak gerekiyor. Zaten işin aslında bunları bulmak ve tamamlamak da öyle zor değil. Bulmaca deseniz, bulmaca yok zaten. Sadece deneme-yanılma ile doğru ipuçlarını tutturma anlamında bir şeyler oluyor bazen o kadar. Herhangi bir yerde takıldığınızda ve sıkıldığınızda açın bir gameplay videosunu yardım alın bu kadar basit. Eğer ben bu tarz bir oyunun sonuna kadar sıkılmadan gidebildiysem bu herkes için mümkündür. Yani ben sıkılmadıysam kolay kolay kimsenin sıkılacağına imkan vermiyorum. Hatta oyunu keşfetmemiş birçok kişi kanaatimce mest olacaktır hikayenin kurgusunun akıcılığından. Diğer taraftan işinizi bazı yerde zorlaştıracak yerler var. Örneğin mezarlık ve akıl hastanesi gibi bölgelerde çok sayıda canavar ruh çıkıyor ve bunların hepsini öldürmek veya kaçmak ve ilerlemek zor oluyor. Bu bölüme geldiğinizde trainer kullanıp ilerleyebilirsiniz çok fazla zorlanmadan. Yalnız trainer kullanınca ruhlar sizi öldüremiyor ama siz de onları öldüremiyorsunuz onu söylemiş olayım. (Yani benim bulabildiğim ve çalışan trainer için bu böyleydi.)


    Tekrar hararetle tavsiye ediyorum bu oyunu. 10 sene öncesinin oyunu olmasına rağmen inanıyorum ki, birçok kişi pek çok sahnesinden, konunun işleniş şekli ve akıcılığı sebebiyle, Banishers: Ghosts of New Eden oyunundan daha fazla keyif alacaktır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.