Şimdi Ara

Mürekkep Kartuşu Arızası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR.Elimde hp 1050a yazıcı ve onun renkli-siyah 301 nolu xxl olmayan normal kartuşları var.Orjinal mürekkep yaklaşık 2-3 ay önce bitti.Bittiğinde orjinal kartuşların yazıcımdan daha fazla para ettiğini görünce gittim bir bilgisayarcıya 7 liraya doldurttum kartuşları..Neyse kullandım bir süre.Tabi kalite kötüydü resimlerde felan.Belliki ucuz bir mürekkep kullanmış.Doldurttuğum mürekkeplerde önceki hafta bitti.Bu sefer internetten araştırdım kendim aldım yazıcıma uyumlu cescesor mürekkep seti.İnternetten kartuşun nasıl doldurulduğunu öğrendim.Kendim doldurdum her ikisinide.Fakat olay burda başladı.Yazıcıya taktım kartuşları.Test için bi metin çıkarmayı denedim.Aşağıdaki SİYAH kartuş hatasını verdi.Bende bunun üstüne araştırdım hatayı.1-2 yerde nemli bezle kolonyalı bezle chiplerini silin yöntemini gördüm.Onu denedim taktım yine olmadı.ARKADAŞLAR ORJİNAL KARTUŞLAR YAZICIDAN BİLE PAHALI.SİYAH KARTUŞTAKİ HATAYI MUTLAKA DÜZELTMEM LAZIM.LÜTFEN DENEYİMLİ ARKADAŞLAR YARDIMLARINI ESİRGEMESİN.RESETLEME OLAYLARINI FELAN DUYDUM DAHA Bİ KAÇ YÖNTEM DAHA DUYDUM AMA BURAYA DANIŞMADAN BİR ŞEY YAPMAK İSTEMEDİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.


    RESİMDE 2050 DİYE GÖSTERMİŞ YAZICIYI.1050A YAZICIM.




     Mürekkep Kartuşu Arızası?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScottCraig -- 14 Temmuz 2015; 23:32:05 >







  • siyah kartusu cıkartınca renkli kartusla da siyah cıktı verebilir bir dene, yani siyah almana gerek yok sıkısık durumda isen. uyarı ise katusa zarar verildigini gösteriyor artık geri dönüsü olmayabilir malesef. bi dahakine daha dikkatli olun özellikle temas noktalarına ve devre yollarına.

    ek: birde katusun takıldıgı yerdeki temas noktalarını ıslak bezle silip temizlemeye calısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 15 Temmuz 2015; 14:46:28 >
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Tek kartuşla çalıştırmayı denedim.Siyah kartuşu çıkardım tek renkli kaldı. fakat yazdırmak istediğimde ''Siyah kartuş eksik'' uyarısı alıyorum.Biraz araştırdım benim yazıcıda tek kartuş modu varmış ama ne hikmetse ben kullanamıyorum.Ayriyeten temas noktalarınıda temizledim sonuç aynı.Başka bir yöntem var mı bildiğiniz veya bu tek kartuşla çalıştırmak için ne yapmam gerekir ekstra olarak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScottCraig -- 16 Temmuz 2015; 2:40:02 >
  • bizde hp 2515 var katusun birini cıkartınca otomatik olarak tek kartusla yazdırıyor. hp destege basvurabilirsiniz konuyla alakalı cünkü bu isin otomatik olması gerekiyor.

    bkz: 2. Çözüm: Eksik mürekkep kartuşlarını kontrol edin
    Tahmini Mürekkep Düzeyleri ekranı bir kartuşu X işareti ile gösteriyorsa veya bir kartuş ışığı yanıp sönüyorsa, kartuş takılı olmayabilir ve yazıcı tek kartuş modunda yazdırır. Daha iyi baskı kalitesi için, gösterilen kartuşu takın.
    Yazıcıyı yalnızca bir tek kartuşla çalıştırmak için tek kartuş modunu kullanın. Tek kartuş modu, taşıyıcıdan bir kartuş çıkarıldığında başlatılır. Sadece siyah kartuş takılıysa, baskılar gri tonlamalı olur. Sadece renkli kartuş takılıysa, baskılar renkli olur ancak siyah gerçek siyah yerine daha gri olur.

    http://support.hp.com/tr-tr/document/c02269981




  • meco M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız ve zahmetiniz için.Her şeyi sildim güzelce olmadı.Tek kartuşla çalıştırmayı denedim yine olmadı.Artık HP'yi arayacağım telefonla.Ordanda bi çözüm bulamazsam yeni bir yazıcı alma yolu gözüktü bana.Bundan sonra hp alacağımı hiç zannetmiyorum.Canon sanırım kartuş bitiminden sonraki dolumlar için daha kolaylık sağlıyor.
  • Hp 2060 yazıcım var renkli kartuş bitti çıkardım siyah var ama renkli kartuş yok diye yazdırmıyor tek kartuş moduna geçmiyor.
  • meco M kullanıcısına yanıt

    Dediğinizi yaptım bende bu modu kullanırken boş sayfa çıkartıyor bende.


    Siyah kartuşum bitmiş ondan boş sayfa vermiş.Tek kartuş ile sorun çözüldü bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcmage_enes -- 30 Mart 2022; 12:52:23 >
  • halilcc kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı yazıcı var, şimdi denedim siyah kartuşum arıalııydı onu çıkarttım ve tek kartuş modunda çalıştı. Ama çıktılar kötü durumda. Renkli kartuşun içerisine siyah mürekkep de eklersek bir sorun olur mu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.