Şimdi Ara

Musk duyurdu: X için büyük bir tasarım değişikliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından aşina olunan sosyal medya platformunda sayısız değişiklikler gerçekleştirildi. Bu süreçte Twitter’ın adı ve hatta o mavi kuş logosu bile değişti. Şimdilerde X olarak adlandırılan platform için değişim halen bitmiş değil. Kısa süre önce Musk tarafından paylaşılan bir X gönderisinde (Evet, artık tweet değil, gönderi) ciddi bir değişim gerekliliğinden bahsediliyor.



    "Her şey değişir, değişmeyen tek şey değişimdir"






    Görünüşe göre Musk, Herakleitos’un “Her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimdir.” sözünü çok beğeniyor olmalı ki X’te sürekli bir değişim arayışı içinde. Ünlü milyarder paylaştığı X gönderisinde “Bu arayüzü çok daha güzel hale getirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Musk’ın kafasındaki tasarım değişikliğinin derinliği belirsiz ancak “çok daha” ifadesi bunun büyük bir şey olabileceğine işaret ediyor.



    Ayrıca Bkz.X Pro (TweetDeck) resmen ücretli bir hizmet oluyor



    Uzunca bir süredir esasında platformun tasarımında büyük değişiklikler yaşanmadı. Ancak Musk, platformu açıkça çok daha farklı bir yer haline getirmek istiyor. Zaten marka değişikliği de bunun bir göstergesi. Yeni bir marka oluşturduğunuzda onun eski temellerde kalmasını istemezsiniz, dolayısıyla ünlü milyarderin değişim istemesi doğal. Ancak kullanıcılar tarafında köklü ve hızlı bir tasarım değişikliği kötü karşılanabilir.



    Musk ve firmanın CEO’su Linda Yaccarino, X’i her şeyin yapılabileceği bir uygulama haline getirmek istiyor. X, sevdiklerinize mesaj atmak, görüntülü görüşmeler yapmak, canlı yayınlar gerçekleştirmek, içeriklerden para kazanmak, ödeme işlemlerini gerçekleştirmek gibi çok amaçlı bir yer haline evriliyor. Her şeyin yapılabileceği bir uygulama arzusunu gerçekleştirmek mevcut tasarım da zaten zor görünüyor.









  • Bu hıyarda x takıntısı var

  • eklemek istediği her özelliği Twitter olarak mavi kuş ikonuyla da yapabilirdi. "x" olmamış.

  • torabi T kullanıcısına yanıt

    Sen de o domaine bilmem kaç dolar yatırsaydın senin de X takıntın olurdu hocam  

  • torabi T kullanıcısına yanıt

    Bence meta gibi platformlar topluluğu yapmak gibi bir plan var aklında.

  • Çocuk gibi oynuyor işte canı sıkıldıkça napsın daha :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Musk ve firmanın CEO’su Linda Yaccarino, X’i her şeyin yapılabileceği bir uygulama haline getirmek istiyor. X, sevdiklerinize mesaj atmak, görüntülü görüşmeler yapmak, canlı yayınlar gerçekleştirmek, içeriklerden para kazanmak, ödeme işlemlerini gerçekleştirmek gibi çok amaçlı bir yer haline evriliyor. Her şeyin yapılabileceği bir uygulama arzusunu gerçekleştirmek mevcut tasarım da zaten zor görünüyor."

    İkinci bir facebook yapmaya çalışıyor.

  • Çok fazla değişiklik yapacağım değil, çok daha güzel yapmak istiyorum diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Twitter arayüzünü bende hiç beğenmiyorum. Çok karmaşık duruyor. Insta'ya benzetmeliler. Daha görsel odaklı olmalı. Yazı okumak sıkıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Twitter'ın olayı yazı

  • Twitterın olayı o zaten görsel görmek isteyen instagram kullanabilir her yeri instagrama çevirmeye gerek yok kaldı ki eskisi kadar yazı odaklı da değil çoğu postta video ve fotoğraf var.

  • Şu X adı ve logosu çok alakasız, çok uyumsuz, dolayısıyla çok itici geliyor bana. O kuş logosu ve Tweet adından sonra buna X gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne güzel sussaydı zeki sanılmaya devam edecekti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.