Şimdi Ara

Musluğu açtığımda sıcak suyu çok uzun süre beklememek için ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 120 metre kare taban kurulumlu, zemin kat, 1. kat ve 60 metre kare çatı katından ibaret olan müstakil konutta alttan ısıtma sistemi kurulacak ve kombi takılacaktır. Çatı katında sıcak suyu açtığımızda çok uzun süre beklememek için ne yapmamız gerekiyor?




  • Bosch kombilerde ihtiyaç bildirimli kullanım var, ona bi göz atın isterseniz.
    Tüketim sorun değilse boyler+sıcak su hattı pompası ile anında sıcak su alabilirsiniz. Bu sıcak su hattını sürekli sıcak tutuyor. Veya alacağınız kombide konfor özelliği de bekleme süresini biraz azaltır.
  • Önerinizi araştıracağım bir de "boyler+sıcak su hattı pompası" ilk yatırım maliyetimi mi artırır sadece, sonrasındaki faturalarımı da mı artırır yoksa?

  • ZDA kullanıcısına yanıt

    İkisini de arttırır, sıcak su borusu yerden giderse kışın ısıtmaya da faydası olur sanırım o zaman farketmez gibi ama yazın arttırır faturayı. Cevap verirken etiketleyin hocam bildirim gelmiyor...

  • Büyük bina ve tesislerde tesisat projesi yapilirken sicak su resirkulasyon hatti çekilir. Bunun amaci her ayri islak mahal icin mahalin girisinde sicak suyu hazirda bekletmektir. Boylerde hazirlanan sicak su resirkulasyon hatti ve bir pompa yardimi ile sicak su tesisatinda döndürülür ve o mahalde surekli sicak su olur.

    Sizin sorunuza gelince çeşmeyi açar açmaz sicak su gelmesini istiyorsaniz öncelikle binanin yapimi esnasinda bir resirkulasyon hatti cekilmesi boyler sistemi kurulmasi ve resirkulasyon pompası bağlanmasi gerekmektedir.

    Bu sistemler ev tipi kullanicilar icin kayiplardan dolayi oncelikle sicak su uretimi maliyetini arttirir. Ve ayrica sistem kurulumuda ciddi bir maliyet olusturacagindan cok mantikli degildirler. Daha buyuk ölçekli tesislere yonelik bir uygulamadır. Oteller idari bina ve tesisler avm gibi buyuk mekanlar içindir
  • Merhaba. Makine Mühendisi Kutman Kaplan arkadaşımızın söz konusu "sıcak suyun ısınmasını bekleme sorunu" ile ilgili çözüm yöntemi sunan videosunu incelemenizi tavsiye ediyorum.


    Belki sorununuza çözüm sağlayabilir.


    Saygılarımla...





  • Videonun tamamını izledim, olabilecek bir çözüm önerisi bence de, videoyu izlerken aklıma şu geldi sadece, şap altına içindeki suyun ısısını en az kaybedecek şekilde yalıtımlı su borusu döşesem acaba işe yarar mı? böyle bir boru var mı onu da bilmiyorum gerçi ama varsa etkisi ne olur?

  • ZDA kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bir nebze faydası olur ancak,maalesef çözüm olmaz. Çünkü esas sorun,eşanjör içindeki suyun bekledikçe soğuması. Sıcak suyun gelişini bekleten budur. Yani kombi içindeki suyun geçerken ısıtıldığı kısmın içindeki su soğuduğu için sıcak suyun gelmesi zaman alıyor.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.