Şimdi Ara

mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
98.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mutfak tezgahını granit yaptıracaktık ama bir yerden akrilik yaptırın dediler, ne farkları var fiyat ve kalite açısından? mutfak tezgahı yaptırırken nelere dikkat etmem gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladex -- 26 Haziran 2013; 5:51:39 >



  • Akrilik olursa yerinize özel olarak üretilir. Eki olmaz yükseltileri ve lavabosu yekparedir.
    Ancak bazıları çok sıcağı sevmez, rengi atabilir.

    Granitin görüntüsü güzeldir, iyi bir evye ile (1,5 gözlü) daha kullanışlıdır.

    Fiyat konusunda bir bilgim yok.

    Tavsiyem; yapımarketlerde veya sanayide marangozların olduğu bölümde bire bir görerek karşılaştırman.
  • mllm kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim, granit yaptırayım öyleyse, aslında bana denilen granitin radyoaktif madde saldığı, sağlıksız olduğu yönündeydi, bu konuda bilginiz var mı? 1.5 gözlü evye demişsiniz, mutfak biraz küçük, evye için ustanın bana verdiği ölçü 50 cm, 50 cm için 1.5 göz dar ve kullanışsız mı olur?
  • ladex kullanıcısına yanıt
    1,5 göz veya damlalıklı olmaz öyleyse granite şunun gibi birşey düşünmelisin.
    Tezgâh altı değil de üstten taksan daha sağlam olur.
    Linkten diğer evyelere de bakabilirsin.


    http://www.koctas.com.tr/eviye-ve-aksesuarlari/dominox-dmn-10-tezgah-ustu-eviye/468-858/
  • mllm kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, sağolun.
  • ladex kullanıcısına yanıt
    bende tezgah konusunda kararsızım.KORYAN tezgahlar çok hoşuma gidiyor.KULLANIMI hakkında bilgisi olan varmı?ısıya lekeye dayanıklılığı.?????????


    banyoda lavabo olarak koryan kullanananız varmı?
    @ladex
  • aysunulaş A kullanıcısına yanıt
    koryan tezgah duymadım hiç, biz o dönem akrilik yaptırdık, memnunuz, ısıya dayanıklı. daha pahalı biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ladex

    koryan tezgah duymadım hiç, biz o dönem akrilik yaptırdık, memnunuz, ısıya dayanıklı. daha pahalı biraz.

    koryan tezgah akrilik demek heralde??? 190 dolar civarı m.tül 'ü.darbe (biçak gibi), ısı(tencere altı ısısı gibi) vs. etkilere direnci nası??????????
  • aysunulaş A kullanıcısına yanıt
    Ben çok dikkat etmem tencereyi falan direkt tezgaha koyarım hanım kızdığı halde. Dediğim gibi hiç sorun yaşamadık, üst dlapların altına gizli led ışık yaptırırsanız görüntüsü daha güzel olur. Biz direkt yaptırmadan önce yerine gidip bütün taşları tezgahları incelemiştik siz de öyle karar vrin.akrilik tezgahın da kalitelisi kalitesizi var, yerine gidip öyle seçin, üstünde onaylı mühür olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysunulaş

    bende tezgah konusunda kararsızım.KORYAN tezgahlar çok hoşuma gidiyor.KULLANIMI hakkında bilgisi olan varmı?ısıya lekeye dayanıklılığı.?????????


    banyoda lavabo olarak koryan kullanananız varmı?
    @ladex

    Merhaba Aysun Hanım,

    Sitede bir ürün ararken tesadüfen sorunuzla karşılaştım. Tecrübelerimi aktarayım.

    Öncelikle Koryan malzeme çok fazla renk seçenekleri sunan ve ilk yapıldığında oldukça şık gözüken bir malzeme. Daha önce kullanan bir kişi olarak temizlik yapan personelin yüzeye zarar veren çizici cif benzeri kimyasallarla temizlik yaptıklarını bildiğim için uygun bir ürün değil. Mekanik ovma veya yüksek alkali oranına sahip temileyiciler ile tezgahın lavabosunu temizlediğinizde renk değişikliği ile karşılaştık. Ve durumu gidermek için firma ile irtibata geçtiğimizde m2 sine 100 dolar gibi bir temizlik ve parlatma ücreti ile karşılaştım. Bu risklerini bilerek almak istiyorsanız tercih sizin.

    CORİAN yada koryan dediğimiz malzeme bildiğiniz akrilik malzeme (yani bu günlerde mobilya sektöründe çok moda olan ayna gibi parlayan parlak yüzeye sahip olan bir malzeme) eksik, derzsiz v.s. diye piyasaya sunuluyor. Sıvı şekilde kalıplanıyor. Klıpta sertleşen malzeme montaj üçün yüzey düzelteme kısmen çapak alma ve yerine alıştırmak için müşteriye götürülüp ek yerleri evde sonradan birleştiriliyor. Bunun ilkel hali halen oldukça ilgi gören mermerit dediğimiz malzemeye benzer. Eksiz olmasının faydasını ben pek anlamıyorum. Diğer alternatif malzemelerden Çimstone'de zaten eksiz. Yada granit malzemenin uzunluğu 2.5m ile 3m arasında. Bu durumda granitte eksiz sayılır zaten yapılan ek güzel yapıldıysa gözünüz görmez bile. Koryan mazlemelerdeki ek yeri montaj sırasında doldurulup daha sonra yerinde parlatıldığı için hiç bir şekilde birleşim yeri göremezsiniz. Birde yüzey yapısı pürüzsüz olur. Ancak çizilmeye karşı çok dayanıklı değildir. Ekmek vs keserken genelde çocuklar dikkatsiz olduğu için tezgahı çiziyor. Yada sıcak tencereler için dikkatli olunmasında fayda var. Birşey olmaz falan deselerde aynı noktaya bir çok defa tencere bırakınca sararma oluyor.
    CORİAN da bildiğim en iyi markalardan biri 3M'in ürünleri.

    Granite gelince içindeki renklerde turkuaz mavisi ve sedef rengi arttıkça fiyatı yükseliyor. Ayrıca bütün granitlerde taşın doğası gereği gözümüzle zar zor görebildiğimiz gözenekler var. Bu gözenekleri fabrikadaki parlatma işlemi sırasında epoksi malzeme ile dolduruyorlar. Elinizi taşa sürttüğünüz zaman bunu hissedebilirsiniz.
    Bu sebeple epoksisi az olan taşı tercih edin. Yüzey mümkün olduğunca az gözenekli olsun.

    Granit tezgahı yapacak firmalar ellerinde olan taşı size sunuyorlar. Durum böyle olunca renk seçeneğini oldukça daralıyor. Yada ellerindeki mevcut numuneler 10 cm x 10 cm ebadında olduğu için taşın büyük halini göremediğiniz için kararsız kalıyorsunuz. Ben size ithalatçı firmaların depolarına gitmenizi öneririm. Ankara’da “Doğa granit” ve “Granitaş” firmaları var. Diğer illerde de şubeleri var. Bu firmaların muhteşem stokları vardır. Buralara bakıp taşı direk kendiniz alabilirsiniz. işi yapacak ustaya işçilik ödeyerek hem işi ucuza yaptırır hem de istediğiniz taşı alabilirsiniz.

    Granit taşlarla ilgili sitede o kadar çok yorum var ki. Mesela altına su geçirdiğinden falan bahsederler. Bunları söyleyen kişilere itibar etmeyin. Sonuçta siz havuz yaptırmıyorsunuz. Altı ustu mutfak tezgahı... :) Ayrıca dokusu sık olan bir taşın sertliği seramik sertliğine yakındır. Bunu da unutmayın.Ben daha mermerin altına su geçirdiğini görmedim ki granit geçirsin. Ancak granit taşlarda üzerinde parlayan malzemelerin içinde demir oranı yüksek olan modellerde uzun yıllar sonra pas lekesi ile karşılaşabilirsiniz... Buna dikkat edin. Granit taşlarda kırmızı tonlara pek yanaşmayın bu renk taşların radyasyon taşıma durumu var. Ancak bunun tam olarak bilimsel ölçümü nedir bilemiyorum.

    Ayrıca çimstone marka ürünü de kullanabilirsiniz. Yeni modelleri oldukça şık. Kalite olarak KORYAN benzeri bir üründür.

    Bunların içinde doğal görüntüsü harika olan "bleu pearl" 105 USD ve "labrador HQ" 135 USD taşı çok beğenmiştim. M2 si 105 USD den 6 ay önce aldım. Yine metrekare işçilik olarak 4,5m tezgaha 850 tl işçilik verdim. Bunlarda aklınızda olsun.

    Ne yaptırırsanız yaptırın asıl olan işçiliktir. Çok iyi bir usta bulmanız lazım. Tezgahın kesiminde ocağın ve eviyenin yerlerinin belirlenmesinde size bilgi vermesi lazım.
    Tezgahın ön kısmında kalınlaştırma yapıp arasına da evdeki aksesuarlar göre krom silme koyarlarsa ankastre setinizle uyumlu olur.

    Ayrıca mutfak tezgahlarında m2 si bilmem kaç dolara ürün alıp bunun ortalama 1 m2 lik kısmını eviye ile kapatmak(bazı arkadaşlar 1.5 göz eviyeden bahsetmiş) pek akıllıca değil. Mümkünse alttan yapışan ankastre bir eviye kullanın eviyenin şekline göre tezgaha şekil vermekde ustanın maharetine kalmış.

    Bir diğer konu LED meselesi.
    ışığı koryan tezgaha verdiğinizde öyle acayip bir değişiklik beklemeyin. Ancak garnit taşta renk kırılmaları(Yukarıda bahsettiğim modellerde) muhteşem olur. Çimstonda ışığa iyi vevap verir.

    Granit taşlarda renk koyulaştıkça ve taş pürüzsüzleştikçe fiyat yükselir. Gri ve açık bej renkleri oldukça ucuzdur. 80 USD ye kadar fiyat düşer

    Daha detay bilgi isterseniz özelden ulaşabilirsiniz,
    İyi günler dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnr.ydn -- 17 Şubat 2014; 15:30:25 >




  • kusura bakmayın. bu arada ben de yanlış bilgi verdim, bizim yaptırdığımız akrilik değil, cimstone. sayın tnr.ydn yazınca hatırladım:) akrilik beğenmemiştik ve kanserojen diye duymuştuk..
  • Denizli nün ürünü olmasına ve ustasına dikkat etmen yeterli bence.. Granitte ki taşın önemi temizliktir bence...

    Granit Parlatma
  • Cimstone veya granit kullaniniz dayaniklilik acisindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • granit daha dayanıklı değildir. ama sağlıklıdır.www.granitcesitleri.org
  • granitin sağlıklı olup olmadığı konusunu araştırırken buldum.
    http://kanser.gov.tr/Dosya/Bilgi-Dokumanlari/raporlar/Radon_Granit_ve_Kanser.pdf

    akciğer kanserine neden oluyor imiş
  • Merhaba Keeper 35
    Sorunuzun cevabı şu şekilde cevaplayabilirim.

    Mutfak tezgahı için öncelikle kullanabileceğimiz ürünleri granit , quartz , mermer, mermerit , ahşap , lamine , akrilik , polyester diye sıralarsak ilk üç dışındakiler geçici çözümlerdir . Mermer rengi sıcak , sağlıklı , özel bir malzeme fakat artık granit ve quartz ile maliyet farkının az olmasından dolayı yerini daha sağlam olan, leke tutmayan bu ürünlere bırakmış durumdadır.
    Maliyet açısından genel bakarsak , uygulanacak alanın metrajına, yerine, şekline , tercih edilecek işçiliğe ve taş alternatifine göre değişiyor.İşçilik, uygulama ve montaj içeren, malzeme+işçilik metretül cinsinden fiyatlandırılır , granitle quartz arasındaki fiyat farkı ise , örneğin granitlerin en hesaplısı quartz malzemelerin en hesaplısının yarı fiyatına denk gelir genelde ,başka bir örnekse quartz malzemeler granitlerin en pahalı olanlarıyla eşdeğer fiyatlardadır , ayrıca dikkat etmeniz gereken bir konuda yan sanayi benzer ürünler , benzer Çin granitleri ve yanıltıcı güncel olmayan eski fiyatlardır.

    Öncelikle granit mi? quartz mı? örneğin sade beyaz veya net bir kırmızı , sade gri gibi renk tercih ediyorsanız, quartz malzemelere bakmalısınız çünkü granitler karışık renklidir , ayrıca granitlerin açık tonların su emme oranları koyu renklere göre daha fazladır , koyu renk tercihiniz ise granit çok idealdir ,özellikle üç boyutlu siyah tonlar eşsiz güzelliktedir veya ağaç kabuğu desenli kahve tonlar gibi , ikinci olarak renk konusuna geçersek açık mı koyumu? Karar vermelisiniz , bu konuda sitemizdeki test programını veya renk çarkındanda faydalanabilirsiniz , granit ve quartz kompoze taşlar kaliteli ürünlerdir beğendiğiniz rengi alabilirsiniz , biri iyi biri çok kötü değildir ama kıyaslama yapacak olursanız , bilgilerini size sunmakla yardımcı olalım;

    GRANİT ve QUARTZ esaslı kompoze taşlar (cimstone– belenco ) nedir ?
    Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
    Doğal Granit nedir?
    Doğal granit dünyamızın jeolojik oluşum dönemlerinde yer kürenin derinliklerinde quartz , feldspat, mika ve başka bir takım kayaç ve yapıcı minerallerin birleşmeleri ve sonra değişik sebeplerle yeryüzüne yükselmeleriyle oluşmuş kayalardır. Doğadaki en sert minerallerden biri olan kuvars ve türevlerini doğal olarak içlerinde bulundurması sebebiyle aşınma ve çizilmeye dayanıklı çok sert bir yapı kazanan granit, aynı zamanda değişik minerallerin oluşturduğu renk harmonisine sahip dokusu itibariyle dekoratif, uzun ömürlü ve sağlam bir yapı malzemesi olarak kullanıma imkân vermektedir.Granit doğadaki en sert yapı malzemesi olması nedeniyle diğer yapay malzemelerde görülebilecek dezavantajlara sahip olmadığı gibi, sağlıklı ve uzun ömürlüdür.

    Avantajları
    -Quartz kompoze taşlar gibi yeni değil , kendini yıllardır kanıtlamış malzemedir

    -Doğal malzeme olması sebebiyle içinde kompoze taşlardaki gibi renklendirici , ayna , deniz kabuğu , polyester reçineler yoktur

    -Çok yüksek ısıya dayanıklıdır, soğuktan ve sıcaktan çatlamaz, yanmaz

    -Ekolojiktir , tamamen doğal bir yapı malzemesidir, sadece kesilir ve aşındırıcılar ile cilalanır, boya, kimyasal ,katkı maddeleri yoktur

    -Toz barındırmaz , nem yapmaz , zararlı ve kötü koku barındırmaz

    -Kir ve leke tutmaz ,deterjandan rahatsız olmaz, kolay temizlenir

    -Çürümez ,çizilmez ,eskimez, aşınmaz , ömürlüktür.

    -Limon, kolalı içeceklerden ve asitlerden rahatsız olmaz

    -Dayanıklıdır, ağır yüklerden etkilenmez , dünyadaki en sert yapı malzemesidir

    -Ekonomiktir, quartz kompoze taşlardan çok daha uygun fiyatta olanları mevcut

    -Günlük temizlik malzemeleriyle temizlenir,periyodik bakım ve cila gerekmez

    -Kullanışlıdır, dekorasyon unsuru olarak kullanılır

    -Estetiktir, renk ve doku zenginliği geniş bir yelpaze olmasından her ortama uyum sağlar

    -Ebat ve şekil zenginliği nedeniyle yaratıcılık açısından çok alternatif sunar, şıklığı sayesinde prestijli görünür

    Dezavantajları
    -Granit çeşitlerinin büyük bir bölümünün içerisinde siyah noktalar desenler vardır , karışık renklidir düz renkte olmazlar
    -Her granit tezgah olmaz , sertliği , su emme oranları , darbeye dayanımı gibi ,teknik özellikleri farklıdır, quartz gibi standart değildir ,örneğin Su emme oranı yüksek olan graniti mutfakta kullanmak uygun değildir.

    -Granitler Dünyanın bir çok ülkesinden gelmektedir. Fakat Çin granitlerini yapıları,su emme oranları ve içerikleri gereği mutfaklarda tavsiye etmiyoruz.


    Quartz esaslı kompoze taşlar (Çimstone -Belenco) nedir?
    Yeryüzündeki en sert minerallerden biri olan doğal quartz, modern teknoloji kullanarak teknik özellikleri özel olan ve farklı yüzey şekilleri elde edilen bir ürüne çevrilmesidir, içeriğin çoğu quartz , azda olsa polyester reçine bağlayıcı ve pigmentlerden oluşur, sıkıştırılarak kullanıma uygun hale getirilir , quartz, kompoze taşlara eşsiz sağlamlık ve dayanıklılık kazandırır. bu sağlamlığını kolayca bozamazsınız , granite en iyi alternatif üründür.
    Avantajları
    -Granite göre en büyük artısı renklerindeki sadelik ve netlik ,parlaklık ve simetrik, olmasıdır

    -Çimston ve Belenco markaları LGA Hijyen sertifikalı , TSE ve NSF onaylıdırlar ayrıca belenco greenguard sertifikalıdır
    -Kompakt yapısı sayesinde , bakteri üremesine elverişli ortam yaratmayan, hijyen raporuna sahip özel bir yüzey kaplama malzemesidir
    -Granit yapısı gereği bazıları su emme oranalrı nedeniyle mutfaklardaki su kalıntılarını emerek kısmen bakteri oluşturabilir. Quartz sıkıştırılarak üretilmesinden (kompoze) dolayı gözenek ve kılcal çatlak içermez, su emmez , bakteri barındırmaz, sağlıklıdır.

    -Aşınma ve darbe dayanımı oldukça yüksektir,sağlamdır, 7 mohns sertliği ile elmas sertliğine yakın olan doğal quartz sayesinde yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösterir.
    -Zeytinyağı, şarap, sirke, limon gibi asit içeren maddelere karşı dayanıklıdır.
    -Üzerindeki cilası parlaklığı bozulmaz
    -Günlük temizlik malzemeleriyle temizlenir,periyodik bakım ve cila gerekmez
    -Diğer doğal taşların aksine, yapısında kılcal çatlak bulunmaz ve sıvı emmez leke tutmaz
    Dezavantajları
    -Fiyat olarak granitlerin pahalıları sınıfıyla eşdeğerdir
    -Renk seçeneği granitteki kadar çok çeşitli ve zengin değildir-Isıya karşı granit kadar dirençli değildir. Kısa süreli ısıl işlemler hariç

    -Granit gibi doğal değildir. içerisinde doğal quartz dışında azda olsa renklendirici , ayna , deniz kabuğu , polyester reçineler vb yardımcı malzemeler kullanılır.
    Sonuç olarak önerim doğal granit veya çimstone , belenco gibi öncü firmaların modern quartz esaslı kompoze taşlarıdır, bunların arasından çekinmeden ürün seçebilirsiniz.(alıntıdır)
    Tercih sizlerin…




  • Akrilik Tezgah her tezgahınötesinde avantajlara sahip..Ama marka ve uygulayan firma çok önemli..Dupont Corian marka akrilik en iyi malzeme..Hijyenik,estetik,şık..İstanbul'da yaşıyorsanız KREA Granit uygulayacak tek profesyonel firma bence..Evimizin hem mutfak tezgahını hem de banyo tezgahını yaptı..Tam puan KREA Granit e..
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cüneyt Aljkdr

    Akrilik Tezgah her tezgahınötesinde avantajlara sahip..Ama marka ve uygulayan firma çok önemli..Dupont Corian marka akrilik en iyi malzeme..Hijyenik,estetik,şık..İstanbul'da yaşıyorsanız KREA Granit uygulayacak tek profesyonel firma bence..Evimizin hem mutfak tezgahını hem de banyo tezgahını yaptı..Tam puan KREA Granit e..
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)

    Dupont Corian tezgah kullanıcısıyım. Tezgahlar 1 yıl gibi kısa bir sürede çizildi. Tekrar parlatmak için M2 fiyatına 150 USD istediler. Patronda sinirlendi ve yaptırmadı. Bir ıl daha çizik şekilde kullandık. Bazı yerlerini sıfır zımpara ile temizlesekte o kısımlarda çok çabuk kir toplamaya başladı. Hiç memnun kalmadık.




  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Yaklşık 3,5 yıldır evimizde kullanıyoruz..Çok memnunuz orijinal Dupont Corian ürünü kullanıyorsanız çizilmesi çok kolay olmaz 1 senede..Acaba farklı marka mı sizinki? Arkadaşlarımın Dupont Corian Krem rengi var,8 sene kullandılar yeni yüzeyini temizlettiler 390 tl ye..5 mt lik mutfak tezgahları var.. 3 firmaya sormuşlar biri 250 $ ,biri 300 $ biri de 220 $ demiş...150 $ 450 tl normal bu fiyatlara göre...ama çizilmez kolay kolay ...Evde her gün yemek yapılır bizde..Sanırım nihalesiz de kullanılıyorsa siz de olabilir..Yoksa her tanıdığım orijinal Dupont Corian dan çok ama çok mutlu:)
  • Merhaba,

    Corian Akrilik Yüzey malzemesi hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı, Corian ile tasarlanan mutfak, banyo tezgahlarından ilham alabileceğiniz, Corian Tezgah Fiyatları ve hemen hesaplama aracıhttp://www.dengetasarim.com.tr adresinden sunulmaktadır.
    Denge Tasarım Dupont Corian Türkiye Yetkili İmalatçısı ve Quality Network Üyesidir.
    Bilginize...









     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)
     mutfak tezgahı (akrilik veya granit??)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.