Şimdi Ara

Mutfak tezgahı yerinden sökülür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
41.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Satın almış olduğumuz evin mutfak tezgahı çok yıpranmış durumda (nem vs) ve değiştirmek istiyoruz.

    Ancak teklif veren marangozlar, fiyatı biraz abartıyorlar.

    Özellikle neredeyse hiç kullanılmamış mutfak mermeri için sadece 1500 lira gibi bir bütçe ayırmak gerekiyor.

    Ustalar mevcut mermerin kırılması gerektiğini ve sökülemeceğini söylüyorlar. Kırıp döküp yenisini yaptırmak gerektiğini söylüyorlar.

    Mutfak mermerlerini sökmek gerçekten zor mu? Bir kaç arkadaşım ve gerekli malzemelerle sökemez miyim? (az çok elimden iş gelir).

    Teşekkür ederim.



  • Mutfak mermerlerini sökmek demeyelimde çünkü sökmek gerçekten zordur hatta imkansız gibide görünebilir. Kırmak en basit yoludur.

    Mermer yerine sunta tezgahlar var mermerden daha kullanışlı çizilmeye darbelere suya dayanıklıdır. Ve daha çok çeşit bulabilirsiniz.

    Mermer 300-400 tl dersek tabi kalitesine göre değişebilir.

    Kırmak montaj yapmak en fazla 300 tl dersek.

    Vereceğiniz en fazla bütçe 800-1000 tl veya daha az olabilir, 1500 tl gerçekten çok abartı olmuş bu işin içinde olmasam doğrudur derdim heralde :)
  • Elinizden is geliyorsa sokebilirsiniz kullanmayacaksaniz ufak ufak kırın tasimasi kolay olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eksik yazmışım sanırım.

    mermeri sköp yeni dolaplarla birlikte tekrar kullanmak istiyoruz.

    maliyeti düşürmek için.

    tek parça halinde sökmek mümkün müdür?
  • tek parça halince çok zor sökersin, hatta sökemeyedebilirsin mermere kullanılan yapıştırıcı slikon tarzı bişi ise sökülebilir belki ama montage kit gibi sağlam bir yapıştırıcı ise sökülmesi imkansız olabilir. Kırmaktan başka çare yoktur.
  • teşekkürler.
  • Uzun yıllar kullanılan mermer olduğu için haliyle yıpranmıştır. Söküp tekrar takmak ilerde sorunlara yol açabilir, eski olduğu için.
    Marangoz mermer içinde 1500 tl mi fiyat verdi komple dolap değişimine?
  • Mermerin resmini cekip koymaniz mümkün mü? Bazi mermerler cok hassasdır. En ufak darbede kırılabilir. Mermer tek parca ise rahat sökülür. Ama süpürgeliklerinin kırılma ihtimali daha yüksektir. Mermer cok temiz ise ve degiştirmek istemiyorsaniz bir mermerciden yardim isteyebilirsiniz. Genelde marangozlar (bende matangozum) bu tip sökme takma işine bulaşmak istemez. Direk yenisini yapalim önerisinde bulunurlar.

    Tezgah fiyatlari istanbul'da 160 tl den başlar. Bunlar mermerit yada çin granit fiyatidir. Daha iyi tezgahlar 200-250 tl civarindadir.

    Varsa bütceniz çimstone yaptirin. Metresi 400-450 tl civarindadir. Her türlü granitten cok cok iyidir, renkleri daha güzel ve daha sağlamdir.

    Yine de akliniza takilan olursa cevaplayabilirim.

    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler;
    Kullanılan tezgah tek parça ise alt taşıyan ve duvar bağlantılarına bakın genelde akemi ile yapıştırılır.
    Tezgah 3lük ise (3cm kalınlığında) kırılması zordur. Altında eğer file ile epoksi uygulanmış ise dahada zor kırılır.
    Şayet tezgah mermer değilde granit ise dahada mukavemetlidir.
    Şimdi tezgahı sökmek öyle uzaktan anlatılacak bir şey değildir ama genel olarak kırmadan nasıl sökeceğinizin ipuçlarını vereceğim;
    Öncelikle tezgah açık renk bej ise kırılma olasılığı yüksektir. Bej mermer esneme yapmaz taşırken ve kuvvet uygularken dikey taşıyın. Kanepe taşır gibi değil, cam taşır gibi.
    Mermer beyaz renk ise biraz esnektir taşıması ve sökülmesi rahat olur.
    Mermeri biryerden direk kuvvet uygulayarak sökemezsiniz, Bağlı olduğu ve yapıştırıldığı heryerden tek tek sökmeniz gerekiyor. Akemi ile yapıştırılmış yerlerı bir tornavida ve çekiç yardımı ile hafif darbeler vurarak sökmeniz mümkün. Akemi gevrek bir malzeme olması nedeni ile esneme yapmaz ve çabucak kırılacaktır.
    Tezgahın duvar bağlantısında bulunan süpergelikler (Genelde vardır) genel olarak silikonla yapıştırılır, onuda spatula yada maket bıçağıyla sökün

    Süpergelikleri söktükten sonra gerisi çocuk oyuncağıdır.

    İyi eğlenceler.




  • mutfak mermerini hiç bir usta sökmek için uğraşmaz. uğraşsada sıf o iş için ek ücret talep edebilir. fakat 1500 tl gibibir rakam istemeleri çok ilginç. sonuçta mutfaklarda sunni mermer kullanılır ve 500-750 arası bi fiyatları var.
  • Mutfak mermerini genelde kırarlar, uzun süre kullanıldıysa yıpranmış olabilir. Yeni bir mutfak tezgahı alacaksanız eğer porselen mutfak tezgahı tercih etmenizi öneririm. Şuradan nedenlerini öğrenebilirsiniz https://www.srastonegallery.com/mutfak-modelleri/neden-porselen-mutfak-tezgahi-secmeliyim/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.