Şimdi Ara

Müzik Dinlemek İçin Ses Sistemi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,


    Bu konuda çok bir teknik bilgim yok. Ama gördüğüm kadarıyla iyi markalar ve pahalı fiyatlar iyi kalitede bir sesi vaat edemiyor. Teknik detaylara bakıp ne alacağıma karar veremiyorum.


    Amacım temiz bir ses ile kaliteli müzik dinlemek. Eskiden Logitech 5+1'ini de kullandım, JBL bluetooth hoparlörlerini de, Marshall Acton serisini de ama hiç biri 2000 yıllarında aldığım LG kasetli ve CD çalar hoparlörleri kadar temiz bir ses sunamadı. LG müzik setinin modelini hatırlamıyorum ama küçük ahşap hoparlörlerin verdiği temiz sesi hala arıyorum.


    Marka, fiyat fark etmeksizin önerilerinizi bekliyorum. Kablo ile uğraşmamak, telefona ve bilgisayara hızlıca bağlayabilmek için Bluetooth olması önemli. Onun dışında prize takılı olmadan çalışmasına gerek yok. Markadan bağımsız o temiz sese ulaşmaya gerçekten ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum.


    Teşekkürler.








  • Bower & Wilkins ve Devialet'e bir göz atabilirsiniz. KEF'in de güzel ürünleri var. Ama imkanınız varsa son kararı vermeden önce ürünleri deneyimlemenizi öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ediyorum. Ürünleri bulup denemeye çalışacağım.

  • Örnek olarak bir kaç sorum var.


    Edifier R1700BTs, Edifier R1280DBs gibi modeller mi tercih edilmeli yoksa, Harman Kardon Aura gibi bir seri mi tercih edilmeli? Tamamen müzik dinlemek için alım yapacağım.


    Teşekkürler.

  • Eskiden aldığınız ses zevkinin şuan olmamasının bir kaç nedeni olabilir.

    1 sistem yapısı ve kalitesi - eski ses sistemleri genel olarak yeni satılan o ışıldaklı girintili çıkıntılı koca koca gamer yazılı oyuncak hoparlörlerden kat ve kat daha kaliteliydi. logitech 5+1 ler (müzik için) zaten çöp. Jbl in önderliğinde popüler olan şu taşınabilir hoparlörlerde ne kadar kaliteli olsada müzik için bunlarda çöp sayılır. Müzikte sol ve sağ kanal birbirinden ayrı ve uzak olmalıdır. Ayrıca hoparlör kadar amfi önemli. eski sistemlerdeki amfi bileşenleride o bahsettiğiniz jbl vs küçük kutulardakilerden daha iyi.


    2 kullandığınız kaynaklar - eğer sağdan soldan dandik mp3 indirip dinliyor iseniz bu çok normal. Böyle yaparak eskiden dinlediğiniz cd kalitesine ulaşamazsınız. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun kaynak iyi değilse çamur gibi boğuk ses çıkar. Buna sbc bluetooth bağlantısıda dahil. İsterseniz flac açın sonuç değişmez.


    3 yaşınız - eğer iyi bir sistem, kaynakla ve bağlantı ile hala eskisi gibi iyi bir ses elde edemiyorsanız, kulaklarınızda yaşınıza veya yaşam şartınıza bağlı işitme kaybı vardır demektir :)


    Edifierin ürünleri iyidir. Fakat kablosuz aktarım için aptx destekli s serisine bakmanızı öneririm.

    Ve ayrıca bu konuda fiyat farketmez demeyin..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BuStaNT kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için öncelikle çok teşekkürler.


    1. Kesinlikle katılıyorum. Şu an daha kalitesiz ama süslü bir teknoloji satılıyor maalesef.
    2. Kullandığım kaynaklar genelde Spotify ve Youtube Music. İndirip bir arşiv yapmıyorum.
    3. Mümkün olabilir :)


    Edifier'ın aşağıdaki ürünü sizin dediğiniz kapsama giriyor bu halde. Kendinden amfili model. Benim istediğim az hacim ile iyi performansı sağlıyor gibi görünüyor. Bağlantısında Bluetooth 5.0 ile Qualcomm AptX HD'nin yer aldığı yazıyor. Bu modeli tercih ediyorum. Yardımın için teşekkür ederim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.