Şimdi Ara

mxm structure not found or invalid

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [size=3]Merhaba

    Laptobum (Acer aspire 5720g ) açılmadan önce siyah ekran üzerinde bu hatayı (mxm structure not found or invalid) vermekte. Bu hatayla beraber 30 saniye geriye doğru bip bip sesleri çıkararak sayıyor. sonra win 7 yükleniyor.

    ekran kartı yanmıştı (Geforce 8400m gs ). 7-8 yıllık bir laptop. ilk arızası bu. bende bu ekran kartından bulamadım. sonra bir tamirciye götürdüm. Yanındaki laptoplardan ekran kartlarını söküp , laptopa takmaya başladı. Nihayetinde biri uydu. ama hangi marka model taktım bilmiyorum. Sen sonra driverını kurarsın dedi. Laptop açıldıktan sonra sorunsuz çalışıyor.

    Başlat çalıştır \ dxdiag dan bakıyorum. Standart vga bağdaştırıcısı diyor. Gpu-z ve adını hatırlayamadığım programlardan ekran kartımın markasını öğrenmeye çalıştım onlarda standart vga bağdaştırıcısı (Nvdia) diyor. Bende acer ın sitesinden laptopun modeline uygun win 7 için standart vga bağdaştırıcı driverını indirdim. Kuraraken hata verdi. "Uyumlu grafik bulunamadı diyor. "

    Everest programını kurdum .orada da ekran kartımın Nvdia Geforce 9600m gs olduğunu soyluyor. Nvdia sitesinden bu driverı indirdim. Kurarken de hata verdi. "Uyumlu grafik bulunamadı diyor. "

    Bnim ekran kartım ne ? ikisinden biriyse niye hiçbiri kurulmuyor anlamıyorum. aygıt yoneticisinden bakıyorum orada sadece standart vga grafik bağdaştırıcısı yazıyor başkada bişe yazmıyor.

    Ben oyun falan oynamam. Sadece açılırken 30 saniye bip bip leyerek laptobun geriye sayması sinir bozucu .Bu hatanın ekran kartı driverı yuklu olmadığı için verildiğini sanıyorum. bu yuzden drıver yuklemek istiyorum. Nette araştırdım çözüm bulamadım. Bu derdime çözüm arıyorum .

    Teşekkürler
     mxm structure not found or invalid







  • Bibik kardeşim,

    Bu problemin için ekran kartı biosunu modifiye edip yeniden yazman gerekiyor. Ben denedim oldu. Artık 30 sn beep sesi çıkmıyor. Modifikasyonu bu beep sesini saymayı iptal için yapıyorsun. Bu kısmı hallettikten sonra uygun driver bulman gerekiyor. Sabırlı olursan halledersin. Aşağıdaki linkler yardımcı olur diye umuyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru

    Ekran kartınız tam olarak hangi özelliklerde?

    9600M GT 1024MB DDR2 ise aşağıdaki linkte uygun BIOS dosyası mevcut. Bunu indirip flashlayarak sesten kurtulabilirsiniz.

    http://forums.laptopvid...r-invalid-post-message/


    Uygun değilse aşağıda karışık gibi görünse de çözümü var. BIOS dosyasını kendinize göre nasıl yapacağınız anlatılmış.

    http://forum.notebookre...valid-post-message.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.