Şimdi Ara

Myboard Akıllı Tahta Boot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Öğretmen bir arkadaşımızın akıllı tahtası windows 8.1 pro kurulu dokunmatik ekranlı PC formatında bir cihaz. Kendisi yaşadığı sorun sebebiyle birşeyleri yanlışlıklı silmiş ve şuan cihaz açılmıyor. Teknik servis gelip kendisi de format atmaya çalışmış ama elindekini sürümün uyumsuz olduğunu belirtmiş ve normal bir bilgisayarcıdan format attırırsanız daha ucuz olur demiş, gitmiş. (servis ücreti 400 tl)

    Ben teknik servisle konuştuğumda cihazda mini pc olduğunu normal temiz kurulumla sorunu çözebileceğimizi söyledi. Win8.1 pro 32/64 ikisini de Microsoft'un sitesinden iso olarak indirdim ve rufus programıyla hem mbr hem de gbt formatlarında denedim.

    Her iki denemem de de boot menüsünde usb'yi seçtiğimde direkt boot işlemi başlamıyor, normal usb klasörleri içerisinde dolaşıma izin veriyor (bundan kasıt, sanki biosta alt menüler arasında dolaşıyormuşsunuz gibi usb klasörleri arasında dolaşıyorsunuz ve herhangi exe setup run programını görmüyor.). tabi klasör sisteminde setup hiçbir şekilde görünmüyor başlatılmıyor.

    Bıos bölümünde legacy ve uefi seçili olup boot security aktil değil.

    USB'yi windows 10 kurulu bilgisayarda açtığımda setup tıklandığında normal kurulum ekranı ve yönlendirmeleri geliyor.

    Bu konuda atladığım birşeyler var mıdır bilemiyorum ama olası yönlerdirmelerinizi de bekliyorum.

    Ben bu işleri profesyonel olarak ücrete tabi yapan birisi değilim, dolayısıyla gözden kaçırdığım birşeyler olabilir. başarılı olamazsak mecbur servis çağırmamız gerekecek.

    Son olarak, teknik servis format atmaya denerken mevcut sürücüyü temizlediğinden dahili harddiskte henhangi bir işledim sistemi yok. GBT ya da MBR olduğuna dair kesin bir bilgi de yok. Dolayısıyla PC (akıllı tahta) Açılmıyor. Sadece Bios ekranına ulaşım mevcut.

    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

    Myboard Akıllı Tahta Boot Sorunu

    Myboard Akıllı Tahta Boot Sorunu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.