Şimdi Ara

n11.com pazarlama krizi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 kasım törenleri ve bu törenlerle özdeşleşen siren sesi bu ülkede yaşayan herkesin malumu. Ancak dün gece bir marka asla yapmaması gereken bir hata yaptı. Kendi pazarlama gündemine o kadar odaklanmışlardı ki ülkemizin gerçek gündemini gözden kaçırdılar. Böyle söylüyorum çünkü bu hatanın bilerek yapıldığını değil tamamen iletişim departmanının satış ve başarı hırsıyla gözünün döndüğü için gündemi kaçırdığını düşünüyorum.

    Uzun süredir planlanan bir indirim kampanyası sebebiyle dün gece insanların telefonuna bir bildirim geldi.

    Herhangi bir günde gelse kimsenin takılmayacağı mesaj 10 kasım tarihinde gelince tam bir iletişim faciasına dönüştü. Ülkemizin siyasi atmosferi gayet karışmış ve ortada bir siren tartışması dönerken n11 gibi büyük bir markanın böylesi amatör bir bildirim yollaması harakiri marketing olarak literatüre geçebilir.

    n11.com’un yaptığı bu hatadan sonra sosyal medya üzerinden boykot kampanya başladı. Twitter Türkiye gündeminde n11 boykotu ikinci sıraya kadar yükseldi.

    siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz kasıtlı mı yoksa yanlışlık mı ?

    olayın özeti :http://anatolianpr.com/n11-com-pazarlama-krizi/







  • Muhtemelen haftaya reklamcılık dersimizde bu konuyu konuşacağız. Çok büyük bir marka zedelenmesine sebep oldu. Gözden kaçırdılar diyemiyorum çünkü bu kadar basit bir konu değil marketing. En basitinden siren değil alarm yazsalardı tüm bunlar yaşanmazdı.
  • Kesinlikle katılıyorum. Tek bir kelime değişikliği ile büyük bir krizden kurtulabilirlerdi ancak onlar bunu fark etmeyerek adeta harakiri marketing yaptılar.
  • The Management kullanıcısına yanıt
    bu siteden indirim kuponu alabilmek için para ödeyenler oldukça kolay kolay zarar etmezler
  • Bir kişi de demedi mi "Metin sakat, yanlış anlaşılır, düzeltelim bunu." diye? Kesinlikle reklamcılık bölümünde ders olarak okutulmalı bence.
  • zarar etmeyeceklerini düşünmek bence çok naif bir bakış olur. bir çok insan uygulamayı telefonlarından sildi. pek çok kişi bu olaydan sonra en az birkaç ay alışveriş yapmayacaktır bu uygulamadan. her şeyi geçtim bu indirim günü için dehşet bir reklam bütçesi ayrılmış her yerde reklamı dönüyordu ve bu bütçe resmen çöpe gitti.
  • Salı günü bir pasta keserek bu dönem en az 160 bin tl lik ciro yaptıklarını söyleyip kendilerini alkışlayacaklar.
  • şu durumdan kurtulmak isteyen bir markanın kesmesi gereken pasta değil kurbandır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.