Şimdi Ara

N11 Tarafından Mağdur Edildim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Başımdan geçen olayı anlatmak ve tecrübeli kişilerden akıl almak istiyorum. Biraz uzun olabilir olabildiğince detaylı anlatmaya çalışacağım.

    26/10/2017 tarihinde N11 üzerinden bir mağazadan klavye + mouse olmak üzere set aldım. Siparişim hızlı bir şekilde geldi bende yeni klavyemi tecrübe etmek amacıyla bilgisayara bağladım ve oyunlarda test etmeye başladım. Bu arada klavye oyuncu klavyesi. Klavyenin 'a' tuşunda bir sıkıntı vardı, diğer tuşlar çok hassas bir şekilde çalışırken -ki oyuncu klavyesi olması gereken o- 'a' tuşu bazen basmıyordu.

    Bende hatanın üretimden kaynaklı olduğunu düşündüm ve değişim için 28/10/2017 tarihinde talepte bulundum. Ardından ürünü kargoya verdim ve gönderdim. Mağaza kutunun deforme olduğunu bahane ederek ürünü değiştirmeyi reddetti ve ürün bana geri geldi. Bende buna karşı çıkarak N11 üzerinden tekrar değişim talebi başlattım fakat bu süreç site üzerinden değil N11 ile yaptığım konuşmalar üzerinden gerçekleşti.

    Bu süreçte N11 tarafından arandığımda konuştuğum yetkili bana şunu aktardı. Ürün elektronik bir cihaz ve bu tür sorunları ürünün kendi servisi teyit etmeli, yazılı bir belge olmalı denildi. Bunun akabinde değişimin sorundan kaynaklı olarak yapılabileceği söylendi. Ben her ne kadar bu benim suçum değil ürün bana bu şekilde geldi, ben kayıtsız şartsız değişim istiyorum desem de bana bu dayatıldı ve başka bir yol olmadığı söylendi. Servisin yasal süre içinde cevap vermesi de 20 iş günüymüş.

    Bunun akabinde ürünü servise gönderilmesi adına tekrar mağazaya kargoladım. Tabii aradan biraz zaman geçti, çünkü N11 ile konuşmalarımın neticelenmesi 3 iş günü +24 saat sürüyordu. 10/11/2017 tarihinde ürünü servise gitmesi için kargoya verdim. Beklemeye başladım.

    Yasal süresini sonuna kadar kullanan servis 20 iş günü sonunda ürünü mağazaya göndermiş, mağazada bana ürünü geri gönderdi. Bu süreç içerisinde ürünü N11 üzerinden takip edemediğim için mağaza ile konuştum onlardan bilgi edindim ürünün kargo takip kodu vb. konularda.

    Velhasıl ürün servisten tekrar elime geldikten sonra değişimin olmadığını farkettim ve servis notunu gördüğümde şok oldum. Üzerine basa basa sıkıntının 'a' tuşunda olduğunu belirtmeme rağmen, mağazanın sıkıntı olarak belirttiği şey ürünün tozlu olmasıydı ve ilginçtir ki servis not üzerine şunu yazmış. -Sıkıntı tespit edilemedi. Enter tuşu değişti.

    Bu belge benim için herşeyi açıklar nitelikteydi ama bir ihtimal bir umut klavyeyi denemek istedim. Sonuç tabii ki hüsran oldu. 'a' tuşunda aynı sıkıntı devam ediyordu.

    N11'i tekrar aradım durumu anlattım, değişim için sabrımın kalmadığını ve iade etmek istediğimi söyledim. Onlar her zaman yaptıkları gibi talep oluşturdu ve beni arayacaklarını söyledikler.

    Şimdi geldik günümüze bugün yani 5/12/2017 tarihinde beni aradılar ve bana onlanları anlattıp (servisin yanlış bilgilendirmesi vs. sanki ben bilmiyormuşum gibi) sistem üzerinden değişiklik talebimi tekrar yapmamı bu sefer mağazanın arızayı doğru bir şekilde belirtip tekrar servise göndereceğini söylediler. Bende onlara bunları yapacak takatim olmadığını bu zamana kadar 2 ay geçmiş olduğunu ve mağdur olduğumu belirttikten sonra ürünü iade edip paramı geri almak istediğimi söyledim. Ondan sonra şöyle oldu:

    N11- ürün elektronik ve yasal cayma süresi geçildiğinden dolayı kusrun servis tarafından belgelenmesi ve bundan sonra iade yapılacağını söylediler. (Yani demem o ki ben bunu tekrar servise gönderip 20 gün daha bekleyip, servisin hatayı yine yanlış anlama riskini göze alacakmışım).
    Ben- yasal süresinin geçmesinin benim suçum olmadığını bu süre zarfında n11'den dönüşlerin ve servisten dönüşün çok geç olduğunu belirttim.

    Sonuç olarak, bu şekilde mağdur edildim. Ben tekrardan kargoya gitmemi, servise göndermemi, bunu belgelendirmemi ve bundan sonra paramı iade alabileceğimi söylüyorlar.

    Tecrübeli arkadaşlar benim yanlış bir tutumum var mı? Ne yaparak hakkımı savunabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.