Şimdi Ara

N11 WİFİ BAĞLANTISI YAPILAN CİHAZLARI NE DEĞİŞİM NEDE İADE ALIYOR (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.316
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gladio86

    Merhaba arkadaşlar,

    n11.com üzerinden Huawei Ascend G7 telefon aldım, gelbial adlı mağazadan. Ürün geldi, telefona simkart taktım ve wife'ye bağlandım. kurcalıyordum. baktım ki ekran aydınlatması gözümü yoruyor.sarımsı ve yetersiz geliyor aydınlatma. ben general mobile discovery kullanıyorum, en düşük seviyeye yakın ekran parlaklılığı, ona rağmen beyaz ve güçlü bir aydınlatma var. ertesi gün işe gittim, aynı telefonu iki arkadaş avea'dan faturaya ek aldı. onların ekranları ile kıyasladım, ekran renk sıcaklığı varsayılanda, ekran aydınlatmaları da son seviyede kıyas yaptık, benim ekran sarı ve düşük parlaklıkta, onlarınki beyaz ve güçlü ışıkta. ertesi gün mağazaya mesaj attım iade için, servise gidin dediler. ben de n11.com'u aradım. bana servisten rapor alın dediler wife ve sim kart kullanıldı diye. telecervice'i aradım operatöre bağlanılmıyor, mail attım aradılar, biz onarım için anlaşmalıyız, rapor veremeyiz dediler. firmaya bunu ilettim telefonu yolladım, ekran aydınlatması kıyası olan fotoğraflarla beraber yolladım. telefonun sol üst kısmında darbe var dediler, iade almadılar, geri yolladılar ürünü. telefonda darbe falan yok, sol üst yan kısmında çok ufak bir çizgiyi darbe diye yazmışlar. n11 üzerindeki mevzuatta yazana göre ben telefonu kullanılamayacak derecede hasara dahi uğratsam cayma hakkı engellenmiyor ve telefonu iade almaları gerekiyor, benden hasar için para talep edebiliyor firma. söyledim n11 ile görüşün wife ve simkart takmışsınız dediler sonra bahane olarak. adamlarla münakaşa ettik, sayfalarına yazdım sürekli, şikayetim var sitesine yazdım, ekşi sözlüğe yazdım. n11 müşteri hizmetleri ile üç defa görüştüm, döneceğiz dediler dönmediler. ALO 175'i aradım, bana firmaya iadeli taahhütlü cayma bildirim dilekçesi yollayın dediler 14 günlük süreniz içinde, sonra tüketici haklarına başvurun, hiçbir gerekçe göstermeksizin geri iade almaları gerekiyor telefonu dediler. n11.com'un yazdıkları bizi bağlamaz, yasaya göre siz başvuru yapın dediler. ben zaten internetten iade süreci başlattım, telefonu geri almadılar. buna rağmen dilekçe de postaladım. telefonun sorununu da öğrendim, donanımhaber forumunda var Huawei G7 başlığında, firma iki farklı panel ürettirmiş BOE ve TİANMA yazıyor, bu panellerden BOE sarı ve yetersiz ışık veriyor, diğeri normal beyaz ve güçlü ışık. üretimde donanım kaynaklı sorun yani. firmaya da bildirdim Huawei distribütörü olan teknoteks'e, aldığım mağaza da görüşmüş teknoteks ile, onlar reddetmiş bunu.

    yarın dilekçem ile tüketici hakları heyetine başvurumu yapacağım. sizler de başvurunuzu bu şekilde yapın 14 gün içinde iade talep edip de reddedildiyseniz eğer. buradan da bir sonuç elde edemezsem mahkemeye giderim tüketici mahkemesine. n11 kafasına göre kural koymuş. türkiye cumhuriyeti'nin hukuk sistemi o kadar iyi ki, adamlar kafasına göre kural koyup satış yapıyor, onca şikayet var, devlet organları müdahale etmiyor, hiç şaşırmadım. burası türkiye. bir arkadaşım sony servisi kvk ile sorun yaşadı, tüketici haklarına verdi, telefonun parasını alacak 2 yıla yakın kullanmış olmasına rağmen. Satıcılar, serviler,firmalar ve siteler nasılsa herkes gidip başvuru yapmaz diye sallamıyor, herkes başvurusunu yapsın arkadaşlar, ne kadar sürerse sürsün hakkını arasın. ben n11.com'u da bir şekilde yasal yoldan şikayet edeceğim.

    Merhaba. Öncelikle yaşamış olduğunuz talihsizlik için geçmiş olsun...

    Bilindiği üzere elektronik işi şans işi. Nadiren de olsa kutudan bozuk çıkabiliyor cihaz. Sim kart wifi olayı uydurma. O kutu açılınca iade almak merdiven altı firmalar. Ki bahsettiğiniz firmanın da herhangi bir fiziki mağazası yok. Home-office tarzında birşey.

    Yukarıda arkadaşın yazdığı gibi bilindik, büyük firmalardan ürün almaya gayret edin. Uygun fiyatlı satan mağazaların kar marjı düşük olduğu için bu gibi durumlarda kullanıcıyı yüz üstü bırakabiliyorlar. Bunun ne kadar etik olduğu tartışmaya açık...

    Cihazın kısmen de kusurlu olduğu gerçeğini teleservice kabul edip DOA raporu verse dahi uğraştırır küçük firmalar. Distribitöre paslar, dist ise son kullanıcıya ürünü veren yere paslar.. Böyle bir kısır döngü devam eder gider..

    Tekrar söylüyorum; elektronik işi şans işi. Bunu bilerek internetten alışveriş yapın. Aksilikle karşılaşmak istemiyorsanız fiziki mağazalardan alışveriş yapın.




  • beyler bu konuda yardıma ihtiyacım var sinirden delireceğim .
    ben n11 den z3 telefon aldım , telefonu sim kart takıp kullandım ahizeden rahatsız edici derecede cızırtı geliyor . ben mağazayı arayıp durumu anlattım telefonu yollayın değişim yapalım dediler . dün yolladım bugün ellerine geçmiş telefon , bana üründe hata yok diyorlar . isterseniz servise yollayıp değişim talep edin diyorlar. bende cayma hakkını kullanmak istiyorum dedim sim kart takıldığı için iade alamayız dediler. şimdi servise yollayıp 20 gün değişim onayı gelmesini beklemek istemiyorum. yarın da 14 gün olacak aldığımdan beri. n11 aradım sim kart taktıysanız iade alamayız dediler , şimdi napabilirim beyler ?1800 lira ödedik olan olaya gel n11 kadar dolandırıcı bir yer görmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Gregory House

    beyler bu konuda yardıma ihtiyacım var sinirden delireceğim .
    ben n11 den z3 telefon aldım , telefonu sim kart takıp kullandım ahizeden rahatsız edici derecede cızırtı geliyor . ben mağazayı arayıp durumu anlattım telefonu yollayın değişim yapalım dediler . dün yolladım bugün ellerine geçmiş telefon , bana üründe hata yok diyorlar . isterseniz servise yollayıp değişim talep edin diyorlar. bende cayma hakkını kullanmak istiyorum dedim sim kart takıldığı için iade alamayız dediler. şimdi servise yollayıp 20 gün değişim onayı gelmesini beklemek istemiyorum. yarın da 14 gün olacak aldığımdan beri. n11 aradım sim kart taktıysanız iade alamayız dediler , şimdi napabilirim beyler ?1800 lira ödedik olan olaya gel n11 kadar dolandırıcı bir yer görmedim

    Benzer bir durum başıma geldi. Z3 Compact almıştım btsony mağazasından, kasa açıklığı nedeniyle iade veya değişim yapmak istedim. Telefona sim kart taktığınız için iade veya değişim yapamayız diye direttiler durdular, bende rest çektim kargoya verdim gönderdim iade etmek için. Adamlar kargoyu reddetmişler, 2 günlük telefon 7 gün kargoda dolaştı durdu. Servise gittim böyle böyle dedim, biz değişim veya iade raporu veremeyiz, ancak servise alırız 20 iş günü içinde kararı çıkar dedi. Ben sıfır telefonu neden servise vereyim ki dedim mecbur kullanmaya başladım telefonu ve şuan da kullanıyorum. Bu durumda hem n11.com hem de btsony denilen beyhan ticaret sony center beni mağdur etti, telefondaki btsony müşteri temsilcisinin ukala konuşmaları da işin cabası. Koskoca firma, çirkef esnaf gibi telefonda nasıl yüzsüz yüzsüz ukalaca konuşuyorlar görmeniz lazım. Diyeceğim o ki, bundan sonra n11'den elektronik birşey alırken, güvenilir mağazaları tercih edip, alışveriş yapmadan önce olası durumlar hakkında satıcı mağazadan bilgi almak. Olası bir sorun çıkarsa da acımam tüketici hakem heyetine veririm.
    Kıssadan hisse, elinizden birşey gelmiyor hocam, problem hala devam ediyorsa telefon sıfır da olsa servise vermek zorundasınız. Yoksa tüketici hakem heyetine başvurun, ayıplı mal sattılar kabul etmiyorlar diyin, orada da bilir kişinin eline kalırsınız.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.