Şimdi Ara

Napoleon | Joaquin Phoenix - Vanessa Kirby | Ridley Scott (22 Kasım 2023)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Napoleon | Joaquin Phoenix - Vanessa Kirby | Ridley Scott (22 Kasım 2023)



    Napoleon, Napolyon Bonapart'ın sıradan bir askerden, Fransa İmparatoru'na yükselişinin hikayesini konu ediyor. Napolyon'un zekasına, komutanlık ettiği savaşlara odaklanılan filmde, aynı zamanda Napolyon'un Joséphine de Beauharnais ile olan ilişkisine de değiniliyor.



    Napoleon | Joaquin Phoenix - Vanessa Kirby | Ridley Scott (22 Kasım 2023)Sony Pictures Entertainmentyoutube
    He came from nothing. He conquered everything. From acclaimed director Ridley Scott, #Napoleon is exclusively in movie theaters this Thanksgiving. Watch the official trailer now. Visit our site: https://www.Napoleon.movie Follow Us on Social: https://www.facebook.com/NapoleonMovie https://www.instagram.com/NapoleonMovie https://www.twitter.com/NapoleonMovie https://www.tiktok.com/@SonyPictures Subscribe to the Sony Pictures YouTube Channel for more exclusive content: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Napoleon is a spectacle-filled action epic that details the checkered rise and fall of the iconic French Emperor Napoleon Bonaparte, played by Oscar®-winner Joaquin Phoenix. Against a stunning backdrop of large-scale filmmaking orchestrated by legendary director Ridley Scott, the film captures Bonaparte's relentless journey to power through the prism of his addictive, volatile relationship with his one true love, Josephine, showcasing his visionary military and political tactics against some of the most dynamic practical battle sequences ever filmed. #Napoleon #NapoleonMovie #RidleyScott #JoaquinPhoenix #VanessaKirby #Trailer #OfficialTrailer #SonyPictures #Sony #Movie
    https://www.youtube.com/watch?v=OAZWXUkrjPc
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • film çok güzel gözüküyor, joaquin abi de yakışmış. her şey güzel giderken 2023'den fırlamış kısa saçlı kadının fırlaması ne alaka ya. vücudundaki her delikten ego fışkıran adam kadından ayar yiyip oturur mu abi şu günümüz politik doğruculuğunu tarihi işlere sokuşturup durmayın çok eğreti duruyor.

    Beni çok sarmadıda yinede bakarım boş vaktimde.İyi bari Netflix çekmemiş 90 dk nın 75 dk sarayda sevişme sahnesi olurdu.Zenci,lgbt,asyalı falan.

    O değilde Napolyonun Fransız yapımı dizisi vardı 2000 lerde 5-6 bölümlük mini bir dizi.O çok iyiydi Türkçe altyazılı olsaydı izlerdim.Benim gördüğüm Napolyonu anlatan en iyi yapım o...
  • Beni çok sarmadıda yinede bakarım boş vaktimde.İyi bari Netflix çekmemiş 90 dk nın 75 dk sarayda sevişme sahnesi olurdu.Zenci,lgbt,asyalı falan.

    O değilde Napolyonun Fransız yapımı dizisi vardı 2000 lerde 5-6 bölümlük mini bir dizi.O çok iyiydi Türkçe altyazılı olsaydı izlerdim.Benim gördüğüm Napolyonu anlatan en iyi yapım o...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napoleon | Joaquin Phoenix - Vanessa Kirby | Ridley Scott (22 Kasım 2023)turkcealtyazi.org
    Napoléon (2002) - TurkceAltyazi.org
    https://www.turkcealtyazi.org/mov/0253839/napoleon.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt
    Onu biliyorumda orjinalı Fransız kanalında vardı.Mobilden zahmetli vakit bulamıyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı CGI basmışlar beğenmedim sinemada asla izlemem.

  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    Bu film hakkında benim de içimde kötü bir his var. Napolyon üzerinden politik mesaj vermeye çalışıp (ki verecekleri aşikar) batıracaklarından korkuyorum. Napolyon devri başka bir tarihsel dönem. Napolyon başka bir çağa ait. Günümüzün değer yargılarıyla ve modern politik kavramlarıyla okunmamalı. Aksi takdirde bu film anakronizm ve bir politik ajendaya hizmet maksadı teşkil eder. Bol miktarda yapmacık yeşil ekran görüntüyle unutulacak, hatırlandığında kötüydü denecek bir yapım olur. Açıkçası yapım kalitesiz olursa iyi aktör filmi kurtarır diye bir durum yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Napolyon zaten politik bir karakter. Kendisi aynı zamanda asker. Asker/idareci. Başka nasıl bir mesaj verebilirler anlamadım. Bir de eğer bir şey ahlaki olarak yanlış ise, bunun tarihi yoktur. Benim görüşüm budur. Bir şey bugün yanlış ise bundan 1000 sene önce de, 1000 sene sonra da yanlıştır. Bu tip algıların "tarihsel" açıdan çarpıtılabileceğine ya da esnetilebileceğine ben inanmıyorum, kabul de etmiyorum. Tüm dinleri reddediyor oluşumun en büyük sebebi de budur. Üç büyük dinde de "kölelik", bırakın ayıplanmayı/kınanmayı, tam tersine ya desteklenmiş, düzenlenmiş ya da hiç bahsedilmemiştir, yani "yok sayılmıştır".




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 17 Temmuz 2023; 19:42:54 >
  • hoakin finix son dünemde benim gözümde joker karakteri ile o kadar bütünleşti ki, şu filmin afişlerini gördükçe "bizim joker lord olmuş" diyorum içimden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • film çok güzel gözüküyor, joaquin abi de yakışmış. her şey güzel giderken 2023'den fırlamış kısa saçlı kadının fırlaması ne alaka ya. vücudundaki her delikten ego fışkıran adam kadından ayar yiyip oturur mu abi şu günümüz politik doğruculuğunu tarihi işlere sokuşturup durmayın çok eğreti duruyor.

  • Napoleon | Joaquin Phoenix - Vanessa Kirby | Ridley Scott (22 Kasım 2023)TME Filmsyoutube
    Joaquin Phoenix tacı devraldı. Efsane yönetmen Ridley Scott'ın yönettiği Napolyon'un yeni fragmanını şimdi izleyin. 24 Kasım'da IMAX seçeneğiyle sinemalarda.
    https://www.youtube.com/watch?v=71aTm-bYngM

    Film baya iyi olacak gibi

  • Merakla bekliyorum bu filmi. Bu sektörün saçma sapan büyük bütçeli filmler yerine böyle tarihe geçmiş adamların filmlerine ihtiyacı var.


    Darısı Büyük İskender'e. Hatta sadece Atını çekseniz (benim nickim) büyük film çıkar bundan.

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Harbiden çok güzel film olabilecek hikayeler var. Şöyle kaliteli tarihi filmlere hasret kaldık. Bu Napolyon baya iyi görünüyor. Ödül alabilir

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Alexander diye 2004 yapımı bir film var ama baya tırt tabii. Keşke şöyle yüksek bütçeli Hannibal Barca filmi falan da gelse. O kadar boş filmlere yüksek bütçeler ayrılıyor ki böyle konular hiç işlenmiyor. İyi yönetmenlik de gerek elbette.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Hannibal Barca olsa mükemmel olurdu. Tam filmlik hikâye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle.

  • Puanlar beklediğimden daha düşük

    Ama tarihi filmlerde olabiliyor böyle.


    İzleyen varsa yorumları bekliyoruz

  • Apple TV üzerinden Director's Cut versiyonu gelene kadar izlemeyin derim. Çünkü bu film normalde çok daha uzun haldeyken kırparak gösterime sokuluyor ve senaryo anlamında heba ediliyor. Ridley Scott muhtemelen uzun versiyonuyla gösterime sokamadığı için şu an puanlar aşağıda. Kingdom of Heaven filminde de aynı problem vardı. İnsanlar kesilmemiş versiyonu izledikten sonra filmin oturduğunu söylediler.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Böyle bi filmi neden direkt olarak uzun versiyonuyla yayınlamıyorlar ki acaba


    Apple TV director cut ne zaman gelir tarihi belli mi hocam? Sinemaya gidip izleyeyim diyordum da bekleyeyim o zaman director cut'ı

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    İzledim. Bundan sonrası genel izlenimim ve tarihin - bir nevi biraz araştırma yapmış herkesin bilgi sahibi olduğu yaşanmışlığın - az çok kendisi olduğu için spoiler içine almalı mıyım emin olamadım. Okuyup okumamak size kalmış.


    Çok yönlü bir Napolyon sergilemeye çalışmışlar: Aşık, erkek, general, imparator, entrikacı vs. Ama Napolyon tasvirleri biraz karikatür ve ham kalmış, hemen söyleyeyim. Gerçek Napolyon tüm hırsına rağmen daha klas ve oturaklı bir tip. Bir yandan Josephine filmin parıldayan yüzü kesinlikle. Filmde Napolyon'a ilişkin gerçek tarihsel materyallerin içeriği de (misal mektuplar), bir takım efsaneler de (rivayet edilen sözler) doğrudan verilmiş. Haliyle filmde gerçeklik ile mitoloji arasında gidip gelen karma bir manzara mevcut. Tabii maksat belgesel çekim değil, ticaret ve sanat olduğu için olabildiğince sansasyonel ve efsaneleştiren bir gösterim söz konusu.


    Savaş sahneleri oldukça vahşi ve çarpıcı. Napolyon'un kariyerinin en çok anılan savaşları mevcut (Toulon, Üç İmparator/Austerlitz, Borodino, Waterloo). Filmde General Kutuzov, Joachim Murat gibi birkaç eksiklik hariç diğer önemli tarihsel figürler mevcut. İmparator I.Aleksander tasvirini çok beğendim mesela. Her haliyle gerçek bir Romanov karışınızda varmış gibi. Wellington Dükü Arthur Wellesley de çok inandırıcı.


    Günümüzle ilişkilendirmeler yapmak yerine doğrudan dönemsel bağlamı vermeleri hoşuma gitti. Karışınızda tüm çılgınlığı ve vahşetiyle devrimcilerin ve milliyetçilerin şafağında gelenekleri muhafaza etmeye çalışan elitist monarşilerin güç ve veraset oyunlarına dayanan aristokratik bir Avrupa var. Film bu dünyayı yargılama çabasına girmeden veriyor. Daha doğrusu yargılıyor ama biraz karikatürleştirerek veya doğrudan olduğu şekliyle sergileyerek. Arada modern bir ahlaki mesaj vermeye kalkışan anakronistik bir tipleme yok. Bence yeterince olgunuz. Böyle bir mesaja, bir ukalanın akıl vermesine ihtiyacımız yok. Bu benim için artı puandır.


    Filme 10 üzerinden 7.5-8 veririm. Söylendiği gibi bir Director's Cut kesinlikle lazım. Napolyon'un hayatından söz ediyoruz. Sinema versiyonu bile bence hayatını aktarma konusunda iyi iş çıkarmış. Ama Napolyon'u gereğinden fazla ham sergilemiş. Napolyon hırslıdır ama ergen tavırlı basit bir hırs figüründen fazlasıdır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarin
    Bilet Detayları - Napolyon, Paribu Cineverse Marmara Park IMAX 25/11/2023 15:00 Bilet : 2 TAM IMAX Koltuk : H 11,12

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.