Şimdi Ara

NASA’nın havacılık devrimi yapacağı X-59 süpersonik uçağı tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın havacılık devrimi yapacağı X-59 süpersonik uçağı tanıtıldı
    NASA ve Lockheed Martin, X-59 süpersonik uçağını kısa bir süre önce görücüye çıkardı. Düzenlenen bir törenle, deneysel uçak bir dizi havacılık ve alanında öncü kişilerin bulunduğu halka tanıtıldı. 35 dakika süren törende X-59 hakkında ayrıntılı teknik bilgilere girilmese de önemli açıklamalar gerçekleştirildi.



    NASA, X-59 süpersonik uçağını tanıttı



    2016 yılından bu yana geliştirilmekte olan X-59 Quiet SuperSonic Technology (Quesst), ticari sivil süpersonik uçakları yeniden kullanıma sunacak teknolojileri geliştirmeyi hedefliyor. Concorde'un 2003 yılında emekliye ayrılmasından bu yana ticari anlamda hiçbir süpersonik uçak gökyüzüne çıkamadı. Bunun nedeni ise süpersonik taşımacılıkla ilgili en büyük sorun olan ve Mach 1'in üzerinde uçan uçaklar tarafından üretilen sonik şok dalgası.



    NASA’nın havacılık devrimi yapacağı X-59 süpersonik uçağı tanıtıldı
    X-59, son derece uzun iğne burnu ve özel olarak tasarlanmış gövdesiyle şok dalgasını dağıtarak ve onu bir araba kapısının çarpmasından daha yüksek olmayan bir gümbürtüye dönüştürmeyi hedefliyor. 29 metre uzunluğunda ve 9 metre kanat açıklığına sahip olan X-59, 22,000 lb (9,979 kg) itiş gücü üreten art yakıcılı bir General Electric F414 motoru kullanıyor. Böylece uçak 55,000 ft (16,800 m) yükseklikte Mach 1.5 hızına ulaşabiliyor.



    Aşırı aerodinamik yapısı nedeniyle pilot, 4K kamera aracılığıyla dışarıdan görüş sağlayan gelişmiş bir görüş sistemi kullanacak. İlk uçuş tarihi henüz açıklanmadı ancak NASA, bu yıl yer testlerini tamamlamayı ve uçağı yıl sonunda havalandırmayı hedefliyor. X-59 havalandığında, sadece süpersonik uçuş teknolojisini geliştirmek için değil, aynı zamanda 1970'lerde yazılan FAA (Federal Havacılık İdaresi) düzenlemelerini güncellemek için kullanılacak bir veri tabanı oluşturmak için de kullanılacak.



    Ayrıca Bkz.Çin’in yerli yolcu uçağı C919, düzenli seferlere başladı



    Bu tek kişilik test uçağı, havalandığında sıradan halk tarafından test edilecek aslında. NASA, X-59’u belirli yerleşim yerlerinin üzerinde süpersonik hızlarda uçuracak. Uçağın yapacağı sonik patlama ise yerdeki insanlar tarafından deneyimlenecek ve NASA, bu deneyimleri veri haline getirecek. Sonrasında veriler FAA ve diğer havacılık düzenleme kuruluşlarına gönderilecek. Eğer gerçekten de sonik patlama sesi bir kapı çarpması kadar ses çıkarırsa süpersonik havacılık hayatımıza geri dönebilecek. Bu sayede İngiltere ve ABD arasındaki bir uçuş 4 saate kadar düşebilir. Aşağıdaki videodan seremoniyi izleyebilirsiniz.






    Kaynak:
    https://newatlas.com/aircraft/x-59-supersonic-x-plane-rolled-out/







  • abd böyle boş işlerle uğraşacağına önce sayıları yüzbinleri bulan evsizlerini doyursun, sağlık sistemini düzeltsin, vatandaş aç aç. (ironi

  • Motoru uçaktan büyük olmuş ama çok da güzel olmuş, sevdim tipini :)

  • Ben mi haberde bir şeyi kaçırdım yoksa F414 motoru öyle pek de bi' olayı olan bir motor değil.

  • Daha ilk test modeli bile böyle güzelse. Finaldeki yolcu uçağı versiyonu nasıl birşeye benzeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Motorla ilgisi yok zaten. Süpersonik uçuşlardaki sonik patlama sesini azaltmak amaç. Tasarım önemli.

  • En azından olmayan uçağı üretiyoruz diye ortalarda gezmiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abd olunca inanılıyor ama Türk olunca gördüklerine bile inanmıyorlar ne diyorlardı togg için

  • Böyle dart iğnesi gibi şekilli uçaklarla bizi kandıramazsınız. Yerden kalkıp uzayda turladıktan sonra tekrar yere inebilen bir uçakla gelin önümüze.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaan a motor için ABD nin kapısı çalındı diye Dh de okudum yalanlayın beni .Motor yapamıyok Abi .yoksa motor yapmayı dış mihraklar ve Cehape mi istemiyor.Abovvvvv.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.