Şimdi Ara

Nasıl bir RAM almalıyım ? Help

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nasıl bir RAM almalıyım ? HelpNasıl bir RAM almalıyım ? HelpNasıl bir RAM almalıyım ? Help Evet arkadaşlar fotoğraflardada gmsterdiğim gibi ekran kartımhttps://www.asus.com/us/Motherboards/H81ME/specifications/ Bu 16gb kadar destekliyor şuan 4gb takılı 2 tane takma yeri var. Sorum şu orda V 1.35 yazıyor ben RAM kaç V alıcam baktım biraz masaüstü için 1.35V RAM yok yardımcı olursanız sevinirim.







  • eski rami çıkarıp 8x2 16gb ram mi yapacaksınız eğer böyle yapacaksınız asusun anakartlarının olduğu yerde destek kısmında uyumlu ramlar yazar her zaman sizin kart için olan uyumlu listeside şu şekilde.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M2/H81_2DIMM_total_report_160427.pdf

    yok eskisi kalacak yanına 4 yada 8 alacam diyorsanız listeden(DDR3-1600 kısmından) 1,35 lik varsa bir bakın, yoksa genel olarak şunu söylüyorlar 1,35 çalışan ramler low voltage ramlardir. genellikle 1,5v da çalışabilirler, yani 1,5 taktığınızıda eskiside kendisini 1,5 a çekebilir ancak sizin ram için maalesef herhangi bir kaynak yok. belki sizdeki 1,5 v desteklemiyordur, isterseniz ram e bir bakın üzerindeki etikette yazıyor olabilir.

    illa arttıracam diyorsanız ve 1,35 v bulamıyorsanuz zaten mecbur 1,5 v luk sipariş edeceksiniz. ddr 3 1600 listesinden seçersiniz ve cpuz da gördüğünüz jdec değerlerine dikkat edin aynı olsunlar. eğer bir uyumsuzluk çıkar ise aynısından bir tane daha sipariş verir, eskisini de değiştirisiniz.

    bir de mutlaka çift ram olsun sisteminiz de 8 gb tek slot ram ile 4gb x 2 slot ram arasında performans farkı olur 2 slot olan dual channel çalışır. siz yinede iyice bir araştırın ben merakımdan bakımdım biraz kolay gelsin.

    not: anakartınız sitesinden bios güncellenmelerinizi yapmıyorsanız onu da halledin ramler ile ilgili uyumluluk gelmiş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 14 Mayıs 2017; 7:30:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.