Şimdi Ara

Nasıl bir yol izlemeliyim ? Tecbüresi olan bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba .


    Asus tuf a15 serisi 4800h 1660ti li modeli 2020 yılının 6 ayında hepsiburada üzerinden almıştım. Yaklaşık son iki aydır laptobun iki fanından da sürtme şeklinde fan sesleri gelmeye başladı. 5. ayın sanırım 15i gibi asus rma dan kayıt oluşturup ups kargo ile asusa yolladım.


    İlk yolladığımda sadece gpu fanında sorun görüldü ve değişim sağlandı . Cpu fan testlerden geçti deyip tek fan değişimi yapılarak cihaz tarafıma geri yollandı.Cihaz geldiğinde bahsettiğim ses azalmış olmasına rağmen cpu fanından da gelmeye devam ediyordu. 5. Ayın sonunda cihazı sorunum devam ediyor diye tekrar yolladım . 10 gün parça beklendikten sonra cpu fanın da değişmi sağlandı diyerek tarafıma gönderildi. Gel gelelim ki sorun azalmış olmasına rağmen tamamen kesilmedi.


    Bu zaman zarfında ürünün garantisi bitmiş oldu. Benim gönderdiğim zamanlarda yaklaşık 20 günü falan vardı. Bana teslim edilmesi falan derken cihaz zaten bir ay serviste ve kargoda süründü.Sürecin biraz daha uzun sürmesinin sebebi de ups kargonun bulunduğum ilde olmaması ve haftanın bir günü ilçeme gelmiş olması. 2 kere kendim cihazı 40 km uzaklıktaki ups kargoya gitmek zorunda kaldığım bile oldu ;birinde teslim etmek için birinde de teslim almak için . Cihaz teslim edildiğinde işlerimin yoğunluğu ve hastalığım yüzünden cihazı açıp bakamamıştım . 3 gün sonra açıp baktım ki laptobumda sorun devam ediyor.


    Tüketici haklarına başvurumu da yaptım iki kere servise yolladım ve sorunum devam ediyor ,hepsiburadadan aldığım için yenisi ile değişim talep ediyorum diye . Eş zamanlı olarak tekrar asusa durumu bildirdim benden videolar istediler çekip attım vs . Gönderin tekrar bakalım dediler . Bugün itibaren 3. kez şu an cihaz serviste.Niyetim yoktu fanlar değişsin sorun çözülür kullanmaya devam ederim demiştim ama çözülemeyince artık haziran 2020 kuru ile 1200 dolara para verdiğim bilgisayarın doğru düzgün kullanmadan fanlarında bu tip bir arıza meydana gelmesi de tuhaf .Asustan beklenmedik bir malzeme kalitesi olmuş . Diyelim ki sorunu çözdüler bir ay sonra tekrar tekrar olursa sanırım değişim ya da servisten ücretsiz destek alma şansım olmayacak. Bundan dolayı da mislince bir cihaz ile deiğişim yapılması yapılır mı ? Hepsiburada ile bu tarz bir diyologa giren oldu mu ?



    Bu arada önceki msi laptopu 8 sene kullanmış biri olarak laptoplarımı oyun oynayayım oynamayayım hep laptop soğutucular ile kullanan biriyimdir. Asus da 2 senede online dersler dışında ilk satın aldığım ay dışında deneme amaçlı oyun oynamak dışında sistemi zorlayacak hiç bir şey yapılmadı. Hor kullanmışsındır diye düşünenler olabilir diye bu açıklamayı yapıyorum.


    Aynı hatadan dolayı üç kere gönderilmeli gibi şeyler vardı eskiden değişim ya da para iadesi için. Cihazı ben 8288 tl ye almıştım ama şu an aynı cihaz malesef 15-16 bin tl olduğu için para iadesi almak çok mantıklı değil. Tüketici hakem heyetinden ücret sınırı da 15.430 tl gibi birşey olmuş .Diyelim ki hepsiburada ücret iadesi için zorladı . Ödeme yapılırken cihazın şimdiki zaman kuru ve dengi bir cihaza göre mi yapılır ? Ya da hepsiburada yeni cihaz yollar mı ? Ya da asus servis cihazın yenisini gönderim yapabilir mi ?


    Henüz bir aksiyon yok tüketici hakem heyetinden vs ama , nelerle karşılaşırım nelere dikkat etmeyelim bu konuda beni bilgilendirir misiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 21 Haziran 2022; 12:1:5 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.