Şimdi Ara

Nasıl Gittiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevmediğiniz şehirden, işten, evden, insandan, ülkeden, meslekten gitmeyi nasıl başardınız? Bu cesareti nasıl elde ettiniz?
    Farklı hikayeler ve tecrübeler dinlemeyi, belki ufak da olsa kendime pay çıkarmayı seviyorum.
    Evet mikrofon sizde..:)



  • Hocam mikrofonu takmakla uğraşamam. Hadi geçmiş olsun.
  • Öyle bir hikayem yok ama Sanırım kaybedicek bişeyin kalmayınca daha özgür oluyo insan
  • mamını mimini mamını mimini mikrofon show maykrofon show
  • İnşallah bir gün ben de buraya yazarım.

    Up.
  • öhhö öhüü.. pardon.
    ses iyi geliyor mu mikrofondan..
    heeğğhh.. tamam.
    şimdi kardeşim.. sene tuuu tavzınd siks asüğere yazılajağom.. çıktı pendik. wöğstanbıl pendik. ardından gittim kipruya. yani kıbrıs. öhhö öhöö..

    pardon.bi yudum su alayım. hüüvğğp.

    heh nerde kaldık. neyse kardeşim ben ordan atladım kıbrısa. o şekilde ufaktan bir yurtdışımsı bi macera oldu. orda baya bi rusa çaktım falan. dedim aga bu yurtdışı çok iyi. etrafta tanıdık yok o yok bu yok. istediğine çak. çakış serbest. tamam dedim ya, ben asikerlik bitsin atlar rusyaya aga dedim.

    arada da russkaya davoşkalarla alemlere devam ediyorum. sleepless nights muhabbeti.sabaha kadar uyumadan çakıp ertesi gün full uyuyorum falan. dedim şu asiker olayı bitsin ben kaptırır aga.

    derken asikerlik bitti. öhhö öhöö.. ya bu klima biraz rahatsız ediyor. neyse.. başladık iş ilanlarına. yurtdışıları kaptırıyorum. copy paste çakıyorum cv yi ona buna. rusyada var tabi. rusyaya da gönderiyorum mailler.
    sonra günün birinde bi telefon geldi. dedi beyefendi ben xx firmasından arıyorum sizin iş ilanınız olmuş falan filan bişeyler diyor. dedim pazarlamacı falan çakacak bana bişeyler üçkağıtçı. pazarlamacılık teklif edecek kesin. ben havalara girdim. bi de iş ilanlarına başvurmaya yeni başlamıştım havaya girdim hafiften. dedi beyfendi x ülkesinde düşünürmüsünüz çalışmayı. balkanlarda bir yer. bende dedim ne x mi? orası nerden çıktı ben hatırlamıyorum öyle biryere başvurduğumu. beyfendi başvurmuşsunuz ama dedi. valla hatırlamıyorum bakayım duruma göre döneyim size dedim. biraz atar yaptım telefonda yani. boş bi atar yaptım. sonra gittim geçmiş gönderdiğim mesajlara. copy paste ile çakmışım mesajı orayada. gidip görüşeyim bari dedim. ilk iş görüşmemdi. acaba ne sorarlar. oturup ders mi çalışsam naapsam hiçbi fikrim yok iş görüşmesi hakkında. sonra dedim ver tarrraaağı ya.ders ders ders bıkmışım. kim ne soracak ya. thevenin teoremi mi soracak bana. yemişim ne sorarsa sorsun karalarız bişeyler.ders mers çalışmam.başlarım onların işine dedim. derken gittim başvuruya. hoşgeldiniz buyrun oturun dedi. oturuyorum ama yarım saat geçti, 1saat oldu orda bekliyorum sap sap. sabır testimidir nedir. çekip gidecem yani az kaldı. kıza dedim görüşme yoksa ben çıkayım dedim. tamam bir saniye diyor telefonla arıyor bitarafları. resmen sabır testi gibi bişey. sonra kadının biri çağırdı odaya. teknik anlamda hiçbişey sormadı. sinirlendim mi ona baktı sadece. sabır seviyemi ölçtü. bi de kel alaka muhabbetler yaptı. iş harici..dedim bu karı bana teknik iş soramaz masabaşı çalışmış g.zekalı ne bilir dedim rahatladım. sonra karı direkt dolar bazında maaş söyledi. wahouw noluyoz birader dedim. ben ki midem tavuk döner yemekten bim ıvır zıvırı yemekten bihale gelmiş. dolarla maaşı duydum radarlar açıldı.
    eve gittim. dedim bu iş fena değil aga. 2yıl kalsam şu kadar dolar yapar. dolar tl şukadar böl çarp falan wahouuw. dedim ben bu karıya bi yağlama mesajı atayım. açtım mailboxu. yazdım bişeyler. bugün göstermiş olduğunuz samimi yaklaşımdan ötürü teşekkür eder iş başvurusunda ciddi olduğumu tarafınıza bildirmek falan zırvaladım bişeyler. aradan 2gün geçti tel geldi. pasaport başvurusu yap bi de evrak listesi var not edersen söylüyorum onları hazırla gel dediler. dedim bu pezolar bana pasaportu çıkarttırır sonra da başkasını aldık derler.bana girer bu iş falan diye düşünürken gittim başvurdum. pasaport çıktı. neyse atladık gittik. orda çalıştım biraz sonra başka iş teklifleri derken başka yerlere gittim.şuan 10yılı geçti yurtdışı.nispeten abuk sabuk ülkelere gittim ama maaş avrupadaki maaşlardan hep daha iyi oldu ve şartlarda daha iyi oldu.ilerde avrupaya gidebilirim biraz daha stoklıyımda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.