Şimdi Ara

nasıl grafiker olunur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben liseyi daha bu sene bitirdim ve iş hayatına atılıcam kafamdada grafikerlik gibi bir meslek var photoshop cs3 ü az biraz kullanabiliyorum evet yeterli değil biliyorum ve aceba grafiker olmam için daha neler yapmalıyım bu iş ile alakalı olan arkadaşlar yada grafikerlik deneyimi olan arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum...şimdiden teşekkürler



  • kimse birşey demesede ben ufaktan başladım ve bi kaç çalışmam oldu bakalım beğenicekmisiniz
    İLK HALİ



    BİTMİŞ HALİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noncelal71 -- 1 Ocak 2009; 0:21:38 >
  • lanet olsun bi türlü yükleyemedim şu resimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noncelal71 -- 1 Ocak 2009; 0:22:11 >
  • Grafikerlerin sanal modifiye ile işi olmaz.

    Grafiker yaratıcı olmak zorundadır. yaratıcı değilse operatörden öteye gidemez. Sana verilen fikiri sen müşteriye görsel yolla aktarabilecek dikkat çekecek hale getirebiliyorsan grafiker olmuşsun demektir.

    Grafiker olman için özel eğitim kurumlarından kurs alman gerekiyor. bir sürü eğitim kurumu var ama sana bilge adamı tavsiye ederim. başta fiyatı çok diyebilirsin ama ucuzuna gidip eğitimi beğenmemektense iyi olana git sık dişini.

    unutma grafiker olduğunda kursa verdiğin parayı bir ayda çıkaracaksın.
  • Merhaba;

    Grafiker olmak için özel kursa gitmek gerekmez. Böyle yanlış bir bilgi vermen hoş değil. O zaman herkes o kurslara gider ve grafiker olarak ortaya çıkar.

    Grafiker olmak için öncelikle çok iyi çizim yapabilmek gerekir. Ya da kısaca şöyle söyleyeyim, grafiker olmak için Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünü okuman gerekir. Grafiker, oradan mezunlara denir. Sen sadece tasarımcı olabilirsin eğer o bölümü okumazsan. İyi bir tasarımcı olabilirsin, yeteneğine ve hayal gücüne bağlı olarak.

    Arkadaşın dediği o kurslar sadece programları kullanmayı ve bazı teknik bilgileri öğretir. Grafiker olmak öyle kolay bir iş değildir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.r.t -- 1 Ocak 2009; 15:28:52 >
  • o dediğin kurslar güzel sanatlar fakültesinde 4 yılda öğrettikleri saçmalıkları değil iş dünyasında ihtiyaç duyduklarını öğretiyor. ben seneye güzel sanatlar okuyacağım ama bana birşeyler katacağı için değil mezun olmuş olmak için. türkiyede bi kaç bölüm hariç üniversite sadece diploma sağlar.
  • Merhaba;

    En iyi üniversiteyi okusan bile önemli olan senin birşeyler yapmandır. Ama güzel sanatlar fakültesini okumak için bir yeteneğin olması gerekiyor değil mi? İşte o yeteneğe sahip olanlar grafiker oluyor. Onu demek istedim. Kurslar sadece programları öğretiyor.

    Orada öğretilenlere saçmalık diyorsan zaten seninle tartışmaya gerek yok.
  • güzel sanatlar fakültesi için yetenek gerekmiyor. öss barajı geç yeter. yetenek sınavında tabure çiziyorsun.
    grafikerden bahsediyoruz. tasarımcının program bilmesine gerek yok. grafiker yarı tasarımcı yarı operatördür. hem program bilecek hem yaratıcı olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    güzel sanatlar fakültesi için yetenek gerekmiyor. öss barajı geç yeter. yetenek sınavında tabure çiziyorsun.
    grafikerden bahsediyoruz. tasarımcının program bilmesine gerek yok. grafiker yarı tasarımcı yarı operatördür. hem program bilecek hem yaratıcı olacak.



    Şu foruma sadece gülmek için giriyorum
  • yanlışımı söyle benide güldür o zaman. hayal aleminde yaşıosan o farklı
  • ben düzeltiyim. 160 veya 185 barajını geçersen güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavına girmeye hak kazanırsın. bu baraj üniversiteye göre değişir. izmir dokuz eylül 160 olması lazım genelde 185 oluyor. yetenek sınavı ise okadar basit değildir. 2-3 aşamadan oluşur. belki sana kolay geliyordur süper yeteneksindir onu bilemem ama sınava en az 200 kişi giriyor ve okula 20 kişi falan alıyorlar. torpilin yada süper bir yeteneğin olması lazım. işte zor olan kısım sınava giren kişinin fazla olması o yüzden süper bir yetenek arıyorlar. güzel çizmek, düzgün çizmek kolayda okadar kişinin arasından sıyrılman lazım. tek kelimeyle mükemmel olman lazım.

    ayrıca sakın yanlış anlama; sınavda tabure çizilsin senin dediğin gibi. peki 200 kişi aynı tabureyi çizicek nasıl elenicekler? gerçekten diploma ile grafiker olmak kolay değil.


    konuyu açan arkadaşa şunu belirtmek isterim. 3d studio max gibi 3 boyutlu programlar, photoshop, corel özelliklede adobe illustrator, adobe after efect gibi programları bilmen lazım. aslında bu yazdıklarımın hepsini öğrensen iyi edersin. ayrıca web tasarımında kullanılan flash öğrenebilirsin. birazcık fotoğrafçılık bilgisi edin. bunlar hep senin yararına olacak şeyler. tabii birde işin sektörüne atılmak var genelde reklam ajanslarıdır. adamı usandırır. onuda bi yerde çalışarak öğreniceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CherokeeKid -- 4 Ocak 2009; 8:35:45 >




  • Bende bi ara merak salmıştım ama çizim yeteneği olmadığı için vazgeçtim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    güzel sanatlar fakültesi için yetenek gerekmiyor. öss barajı geç yeter. yetenek sınavında tabure çiziyorsun.
    grafikerden bahsediyoruz. tasarımcının program bilmesine gerek yok. grafiker yarı tasarımcı yarı operatördür. hem program bilecek hem yaratıcı olacak.



    safmısın sen arkadaşım ? ne taburesi ? o sınavda bir sürü kişi eleniyor..
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 4 Ocak 2009; 22:10:16 >
  • Bazı arkadaşlar bol keseden atmış.

    Herkesin doğru bildiği bir yanlış var onu düzeltmek istiyorum,
    İlk olarak iki yıllık meslekten mezun olan arkdaşlara Grafiker fakülteden mezun olan arkadaşlara Tasarımcı ünvanı veriliyor.

    Güzel Sanatlar Fakültesine girmek için üniversitelerin koyduğu baraj puanı geçilmeli ve daha sonra 2-3 aşamalı yetenek sınavları da başarıyla verilmelidir.

    Yetenek sınavları ilk aşama;

    Genellikle Desen çizimi,

    İkinci aşama hayal gücüne dayalı imgesel çizimdir.Yani size anahtar kelimeler ya da bir paragra veriler siz onu komposizyon halinde kağıda aktarırsınız.

    Üçüncü aşama çoğu üniversite bulunmamakla beraber bazı üniversiteler bu şekilde almaktadırlar sözlü mülakata girersiniz.

    Bu üç sınavı da başarıyla geçenler öss puanlarıyla beraber yetenek sınavlarıdanki puanların belirlenen yüzdelik puanları toplanır.Sıralamaya konur.

    Bu sınavlar sanıldığı kadar kolay değildir.Her gün az 4 saat çalışılmalı,pratik yapılmalıdır.Bir tabure çizip kolayca sınavı geçmeye benzemez.Kendinizi geliştirirseniz üniversitenin olanakları sizi ilgilendirmez,kısıtlamaz.

    Sağ da solda duyduklarınıza değil bu işi bilene sorun çevrenizde var ise.Yok ise bulun ve görüşün.




  • beykent üniversitesi güzel sanatlar fakültesi sınavına arkadaşım girdi. 4 tane çubuk üstüne bir daire koydu ve okula girdi. şimdi diceksiniz o özel üniversite. devlet üniversitesine girmek (sadece bu bölümde değil) zaten ayrı bir imkansızlık.

    kimse sana hangi üniversiteyi bitirdinmi diye sormuyor. hangi programları biliyorsun diyede sormuyor.

    neler yaptın göster bakalım diyorlar. masa başı eleman olarak görüyorsanız grafikerliği gidin operatörlük yapın. matbaalarda çalışıp ben grafikerim demesin kimse. operatörle grafikeri hala ayırt edemiyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    beykent üniversitesi güzel sanatlar fakültesi sınavına arkadaşım girdi. 4 tane çubuk üstüne bir daire koydu ve okula girdi. şimdi diceksiniz o özel üniversite. devlet üniversitesine girmek (sadece bu bölümde değil) zaten ayrı bir imkansızlık.

    kimse sana hangi üniversiteyi bitirdinmi diye sormuyor. hangi programları biliyorsun diyede sormuyor.

    neler yaptın göster bakalım diyorlar. masa başı eleman olarak görüyorsanız grafikerliği gidin operatörlük yapın. matbaalarda çalışıp ben grafikerim demesin kimse. operatörle grafikeri hala ayırt edemiyorlar.




    Anladığım kadarı ile üniversiteye girmek için hazırlanıyorsunuz,beykent üniversitesinin sınavlarında hangi prosedür izlendiğini bilemem fakat özel üniversiteler bir kaç yetenekli insan dışında (-ki bu kişiler burslu okurlar)
    öğrencileri maddi neden dolayı aldığından yetenekli kişilere bakmazlar.Dolayısyla bu da yetenek sınavlarında ki kaliteyi düşürür ki özel üniversitelerde mezun olan kişileri araştırırsanız kendi alanlarında çalışmazlar,başka sektörlere yönelmişlerdir.Anadolu üniversitesi güzel sanatlar fakültesi dünya çapında kendine yer edinmiş bir üniversitedir ve oraya sınava giren yetenekli insanları görseniz sınav için oraya girmeye cesaret edemezsiniz..Kendini geliştireceksin başka yolu yok.Üniversite size temel ve bazı olanaklar sağlar siz onun sağlamlaştırıp üstüne bina yaparsanız.Yapacağınız binanın şekli,boyu,sağlamlığı size kalmış.

    Güzel sanatlar okuyacaksanız devlet üniversitlerini tercih edin,çok çalışın,kendinizi geliştirin,yabancı dil öğrenin yurt dışına çıkın.Yoksa sadece mezun olur,elinize bir kağıt sıkıştırırlar size de sadece ona bakmak kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 5 Ocak 2009; 20:02:52 >




  • arkadaslar 2007 senesinde yeditepenin yetenek sinavina girdim gorsel tasarim icin

    sinavda tabure filan cizdirmediler
    sinav sadece cizim deyil mulakat cok onemli
    mulakatlarida gectim torpil olaylari cok donuyor mimar sinana giripte yeditepeden burs alamayan gordum
  • ben şuan bilgeadamda eğitim görüyorum. önümüzdeki sınava girip güzel sanatlara gitmek istiyorum. belki fikrim değişebilir o belli olmaz. ama üniversite okumamın tek sebebi akademik kariyerimin kuvvetli olmasıdır. bana bişey katarmı katmazmı orasını bilemem. ama yüksek lisans yapmadığım zaman okududuğum üniversitenin pek bi geçerliliği olmayacağını düşünüyorum. artık herkes üniversite mezunu olabiliyor. bunu bir üst seviyeye taşıyıp yetenekle kuvvetlendirmedikten sonra işe yaramaz bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath
    Anadolu üniversitesi güzel sanatlar fakültesi dünya çapında kendine yer edinmiş bir üniversitedir ve oraya sınava giren yetenekli insanları görseniz sınav için oraya girmeye cesaret edemezsiniz


    Evet arkadaşım ordaki eğitimi de görünce diğer üniversitelerin grafik bölümlerinin 5 para etmez olduğunu anlayabiliyoruz. Ama sadece akademik olay önemli değildir sadece diploma için gidilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Anadolu üniversitesi gibi bir okulda okuduğunuzda neler öğrenebileceğinizi öğrencilerin nasıl para kazandıklarını biliyorum. Şu an dokuz eylül bitirmiş çoğu arkadaşım reklam ajanslarında sürünmektedir. Başka bir arkadaşım ise müzik stüdyosu açarak geçimini sağlıyor. Grafik bölümleri hem çok zor hemde pek birşey öğrenemiyorsunuz. Onun yerine evde çağımızın grafik programlarında kendinizi geliştirin derim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.